Se Marvel i kronologisk ordning

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

En mycket passionerad film entusiast som ser på allt från de gamla klassiska filmerna till de allra nyaste TV-serierna. Bokmärk den här sidan för fler filmtips.

Om du vill börja titta på Avengers så är en av de vanligaste frågorna vi får: “I vilken ordning ska man se Marvel filmerna?”, hint, vi rekommenderar Marvel i kronologisk ordning 😉

Det finns två vanliga sätt att bygga en tidslinje för Marvel-filmer. Den första är i att ta dem i ordningen de släpptes och börjar med 2008 års IRON MAN. Den andra är en kronologisk Marvel-filmordning som följer händelsernas ordning, vilket innebär att du ser CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER först och du kommer att behöva blanda Phase Three:s filmer på några intressanta sätt. Här är vår uppdaterade rekommendation för att se Marvel filmer i rätt ordning, detta inkluderar Avengers ordning så att du kan hänga med hela vägen till BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER.

Den mycket efterlängtade uppföljaren till 2018 BLACK PANTHER kommer att vara den 30:e filmen i MCU och introducera en ny Black Panther och Tenoch Huerta som Namor. Så läs hela denna artikel och se alla Marvel i kronologisk ordning.

Vi har även listor längst ner där du kan se Marvel i kronologisk ordning inklusive serier, huvudlistan inkluderar bara låångfilmer, samt en lista med Marvel i kronologisk ordning men i detta fallet menar vi när de släpptes ;). Du kan klicka på detta i vår innehållsförteckning om detta är vad du letar efter.


1. Captain America: The First Avenger (2011)

Captain America: The First Avenger (2011) Official Trailer

CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER är något av en introduktion till MCU. Huvuddelen av filmen utspelar sig på 40-talet, och den introducerar tittarna till SSR, som blir SHIELD. Till och med sluttextsekvensen, som innehåller Nick Fury, är ett fantastiskt sätt att komma in i serien. Vill du se Marvel i kronologisk ordning? Börja här.


2. Captain Marvel (2019)

Captain Marvel (2019) official trailer

CAPTAIN MARVEL tar i praktiken platsen som tidigare hölls av IRON MAN som den rätta kickoffen för hela MCU. Berättelsen utspelar sig främst i mitten av 90-talet och innehåller den första utvecklingen av SHIELD och ett viktigt skede i Nick Furys karriär. 

Berättelsen ställer också upp Kree, senare sett i GUARDIANS OF THE GALAXY (har du läst The Guardians of the Galaxy Holiday Special?) Och, viktigast av allt, handlar det om ett objekt som blir betydelsefullt mot slutet av Marvels Phase One. 

Som ursprungsberättelsen för Carol Danvers (Brie Larson) känns den här också mer som en Phase One-film än något Marvel har gjort de senaste åren. Ton- och temamässigt ligger den bra i början av visningsordningen. Ja, det finns en koppling till INFINITY WAR och ENDGAME, men håll bara den här filmens första post-credit-scene i bakfickan.


3. Iron Man (2008)

Iron Man (2008) Trailer Rotten Tomatoes

Även om IRON MAN var den första MCU-filmen, har den mer kraft när den placeras härom vi tänker på Marvel i kronologisk ordning. Vi vet vem Howard Stark är tack vare THE FIRST AVENGER. Att se sin son ta sina första vacklande steg in i det “större universum” är ett effektivt stadium i MCU-filmordningen. 

Den sista scenen, där Nick Fury kliver ut ur skuggorna, kommer att få en subtilt annorlunda innebörd efter händelserna i CAPTAIN MARVEL. Istället för att antyda födelsen av MCU:n kommer det att bli ett nät som länkar samman de tre första filmerna.


4. Iron Man 2 (2010)

Iron Man 2 (2010) Trailer Rotten Tomatoes

Efter att IRON MAN introducerat tittarna för den moderna iterationen av SHIELD, dyker uppföljaren djupt in i den organisationen. Den har också Nick Fury i en mycket mer betydelsefull roll, vilket gör att tittarna kan få en känsla av vem den här figuren verkligen är. 

Samtidigt fortsätter fokus på Howard Starks arv att dra ihop de berättande trådarna. Det är helt vettigt att titta på IRON MAN 2 här.


5. The Incredible Hulk (2008)

The Incredible Hulk (2008) trailer Rotten Tomatoes

Denna speciella justering av visningsordningen är lämplig. Medan THE INCREDIBLE HULK faktiskt händer samtidigt som IRON MAN 2, tyder post credit scene på att Tony Stark nu har en “konsult”roll hos SHIELD.


6. Thor (2011)

Thor (2011) official trailer

THOR introducerar oss för Asgard och lanserar en serie berättelser inspirerade av händelser i Realm Eternal. Samtidigt fortsätter den att utveckla historien om SHIELD, där Coulson och Hawkeye spelar viktiga roller.


7. The Avengers (2012)

The Avengers (2012) Official trailer

Detta är en naturlig plats för denna klassiker efter händelserna i THOR, som fortsätter med många av filmens teman och berättelser. Loke återvänder som en skurk; konceptet med Tesseract utforskas; och existensen av farliga främmande varelser blir allmänt känt när Chitauri invaderar New York. 

Det finns också en mer subtil detalj eftersom det här är den första filmen som verkligen antyder att SHIELD inte bara är “bra killar”. THE AVENGERS innehåller en oroande sekvens där Världssäkerhetsrådet beordrar en kärnvapenattack på amerikansk mark.


8. Thor: The Dark World (2013)

Thor: The Dark World (2013) Official Trailer

Det är här ordningen på händelserna verkligen förändras, men av goda skäl. De två senaste filmerna har utforskat den kosmiska sidan av MCU, och det är vettigt att fortsätta på den linjen. 

Några av de viktigaste teman och idéerna – särskilt förhållandet mellan Thor och Loke – följer perfekt på THE AVENGERS. Detta introducerar också idén med Infinity Stones, även om de bara delvis förklaras vid denna tidpunkt.


9. Guardians of the Galaxy (2014)

Guardians of the Galaxy (2014) official trailer 1
Guardians of the Galaxy (2014) official trailer 2

För att fortsätta det kosmiska fokuset avtäcker GUARDIANS OF THE GALAXY ytterligare en Infinity Stone. The Collector, introducerad i stinger av THOR: THE DARK WORLD, gör ett nytt framträdande och knyter ihop de två filmerna. Tittarna lämnas med en stark känsla av att Infinity Stones sätts i spel över hela universum.


10. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) Official Trailer

Händelserna i GUARDIANS OF THE GALAXY VOL. 2 utspelas bara ett par månader efter den första filmen, så det är vettigt att den här följer direkt. Den fortsätter den rymdoperastil och ton som etablerats av de två sista filmerna i vår Marvel-filmordning.


11. Iron Man 3 (2013)

Iron Man 3 (2013) Official Trailer

Den kosmiska avledningen är över, och fokus flyttas nu tillbaka till jorden, där Tony Stark tar itu med det känslomässiga nedfallet från THE AVENGERS. Tiden mellan filmerna gör faktiskt att Tonys PTSD känns mer betydelsefull, samtidigt som det känns mer naturligt att Stark har haft tid att bygga så många rustningar.


12. Captain America: The Winter Soldier (2014)

Captain America: The Winter Soldier (2014) Official Trailer

Den här filmen fortsätter med det jordiska fokuset och visar vad Captain America håller på med. Den här historien kan till och med hända samtidigt som IRON MAN 3, och förklarar varför Cap inte hjälper Tony mot Mandarin och varför Stark inte är till hands för att ta itu med Hydra. 

Eller så kanske Cap och Stark bara fortfarande är försiktiga med varandra i detta skede. Kanske viktigast av allt, att placera den här filmen här börjar en Falcon-story som kommer att finnas i de kommande filmerna.


13. Avengers: Age of Ultron (2015)

Avengers: Age of Ultron (2015) Official Trailer

Detta är en annan naturlig fortsättning. Filmen inleds med att Avengers tar ner en stor Hydra-bas. I tematisk termer, att placera den så nära IRON MAN 3 gör att Tonys känslomässiga resa känns mer omedelbar och naturlig. 

Den här filmen börjar också binda de jordbundna äventyren till de kosmiska berättelserna, med en annan Infinity Stone avslöjad. Thors vision etablerar en känsla av överhängande hot.


14. Ant-Man (2015)

Ant-Man (2015) Official Trailer

ANT-MAN utspelar sig i den omedelbara efterdyningen av AVENGERS: AGE OF ULTRON, och innehåller subtila referenser till förödelsen i Sokovia. Att placera den här i lineupen gör att Falcon-kampen får ytterligare tyngd, vilket för Sam närmare status som primär karaktär.


15. Captain America: Civil War (2016)

Captain America: Civil War (2016) Official Trailer

Sokovia-berättelsen som började i AVENGERS: AGE OF ULTRON kommer till sin spets i CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR, och sliter sönder Avengers. CIVIL WAR fungerar som startfältet för nästa sats av jordbundna berättelser, så de kommer in fint efter det. Den följer också perfekt efter ANT-MANs slutsen.


16. Black Widow (2021)

Black Widow (2021) Official Trailer

Viss debatt skulle kunna föras om att Black Widow utspelar sig efter Black Panther, men det är lämpligt att placera den här eftersom Natasha Romanoff är på flykt från sekreterare Ross efter att ha vänt Sokovia-avtalet ryggen. 

Förföljd av en kraft som inte kommer att ge upp, måste Natasha ta itu med sin historia som spion och de trasiga relationer som lämnades i hennes kölvatten långt innan hon blev en Avenger. Filmen introducerar oss för Yelena Belova, den potentiella nya Black Widow i framtida MCU-titlar.


17. Black Panther (2018)

Black Panther (2018) Official Trailer

Black Panther introducerades i CIVIL WAR, och detta fortsätter hans historia. Det är lämpligt att sätta den här filmen här, eftersom BLACK PANTHER utspelar sig bara en vecka efter Avengers-cliffhanger, och Wakandan-fokuset följer fint i slutsenen.


18. Spider-Man: Homecoming (2017)

Spider-Man: Homecoming (2017) Official Trailer

SPIDER-MAN: HOMECOMING utspelar sig två månader efter CIVIL WAR och fokuserar på Peter Parker. Det är viktigt att notera att Tony Stark har fått tid att läka lite, vilket gör att denna passa bättre här.


19. Doctor Strange (2016)

Doctor Strange (2016) Official Trailer

Att placera DOCTOR STRANGE här ger filmen verklig betydelse som en tematisk koppling mellan MCU:s jordbundna och kosmiska filmer. DOCTOR STRANGE introducerar begreppet magi och sätter Time Stone i spel. 

Quantum Realm spelar också en subtil roll, eftersom Strange skymtar det samtidigt som det skickas karriär genom dimensionerna. Slutligen leder slutsenen fint in i THOR: RAGNAROK.

Du kanske också skulle vara intresserad av Doctor Strange (2016) – Recension


20. Thor: Ragnarok (2017)

Thor: Ragnarok (2017) Official Trailer

Denna film följer logiskt vidare från DOCTOR STRANGE. (Det finns till och med en cameo.) Sluttexterna börjar den direkta uppbyggnaden till AVENGERS: INFINITY WAR, med de asgardiska flyktingarna som fångas upp i rymden av Thanos.

Du kanske också skulle vara intresserad av Thor: Ragnarok (2017) – Resension


21. Ant-Man and the Wasp (2018)

Ant-Man and the Wasp (2018) Official Trailer

Detta är svårt att placera i denna tematiska struktur. Medan den återvänder till de jordbundna äventyren är ANT-MAN AND THE WASP fantastisk och rolig. Huvuddelen av historien utspelar sig före händelserna i AVENGERS: INFINITY WAR, så det är vettigt att placera den här. 

Denna speciella visningsordning förändrar dock hur scenen efter krediter bör ses. Istället för att veta vad som händer, kommer du att ha samma känsla av chock och skräck som Hank Pym eller Scott Lang känner.

Du kanske också skulle vara intresserad av Ant-Man and The Wasp: Quantumania rollista, handling och trailer!

Du kanske också skulle vara intresserad av Ant-Man and the Wasp (2018) – Recension


22. Avengers: Infinity War (2018)

Avengers: Infinity War (2018) Official Trailer

I den här ordningen kommer AVENGERS: INFINITY WAR att vara det sista du tittar på innan AVENGERS: ENDGAME. Det fungerar särskilt bra när man betänker att filmen, enligt manusförfattarna Christopher Markus och Stephen McFeely, ursprungligen var i ENDGAME. 

Dessa två filmer är kanske inte en traditionell del I och II längre, men deras relation är så nära att det är bättre att se dem rygg mot rygg – precis hur de filmades.

Du kanske också skulle vara intresserad av Avengers: Infinity War – Recension


23. Avengers: Endgame (2019)

Avengers: Endgame (2019) Official Trailer

Världen rullar på efterverkningarna av Thanos snap, och våra hjältar är lika påverkade som alla andra, om inte mer så. Den fjärde AVENGERS-filmen är i hög grad kulmen på 10 års historia – den är djupt knuten till allt som kom innan, särskilt de tre första AVENGERS-filmerna. (Det är ett tips om vilka filmer du definitivt bör se om, om du bara har tid för en handfull.)

Berättelsen binder ihop en handfull lösa trådar som började i flera tidigare filmer och öppnar upp för nya dimensioner för framtida MCU-filmer att utforska.

Du kanske också skulle vara intresserad av Avengers: Endgame – Recension


24. Spider-Man: Far From Home (2019)

Spider-Man: Far From Home (2019) Official Trailer

Marvels andra SPIDER-MAN-film följer mycket specifikt ENDGAME, när den utforskar Peters sorg över Tony Starks bortgång och förändringarna i världen. Det känns rätt och sätta denna film här när vi tänker på Marvel i kronologisk ordning.

Kolla in vår Spider-Man: Far From Home – Recension


25. Spider-Man: No Way Home (2021)

Spider-Man: No Way Home (2021) Official Trailer

Händelserna i SPIDER-MAN: NO WAY HOME äger rum omedelbart efter avslöjandet att Peter Parker är vår favorit, kvarterets Spider-Man. Baserat på detta har vi placerat den tredje delen av Tom Hollands version av Spider-Man på #26 i MCU och har flyttat ner SHANG-CHI OCH LEGENDEN OM DE TIO RINGARNA och ETERNALS i tidslinjen. 

SPIDER-MAN: NO WAY HOME är på väg att bli den tredje mest inkomstbringande filmen, som passerar BLACK PANTHER, men kan den passeras av DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS eller BLACK PANTER: WAKANDA FOREVER ?

Kolla in Spider-Man: No Way Home – Recension

Vi har också:


26. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings Official Trailer

Legenden har anlänt. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings introducerar oss till den senaste Marvel-hjälten, Shang-Chi och ursprungsberättelsen om den riktiga mandarinen och hans terroristgrupp, de tio ringarna.

Filmen utspelar sig efter ENDGAME, men fokuserar mer på resan mot självupptäckt för Shang-Chi samtidigt som den lägger grunden för framtiden för MCU.

Vi har också Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – Recension


27. Eternals (2021)

Eternals (2021) Official Trailer

Även om The Eternals kom för 7000 år sedan, utspelar sig filmen i nutid efter effekterna av AVENGERS ENDGAME och lanseringen av Fas 4 av MCU. I Eternals kommer vi att lära oss mer om himlen, som har diskuterats tidigare i Guardians of the Galaxy och universums skapelse. 

Följ med Ajak, Ikaris, Sersi, Then och resten av de Eternals när de slåss mot Avvikarna för att rädda jorden och mänskligheten.

Du har väl inte missat Eternals (2021) – Recension


28. Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022) Official Trailer

I Marvel Studios DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS, låser MCU upp Multiverse och tänjer på dess gränser längre än någonsin tidigare. Denna film utspelar sig efter handlingarna i SPIDER-MAN: NO WAY HOMEs, resa in i det okända med Doctor Strange, som med hjälp av mystiska allierade, både gamla och nya, genomkorsar de förvirrande och farliga alternativa verkligheterna i Multiversum för att konfrontera en mystisk och farlig motståndare. 

Hur kommer resultaten av Doctor Stranges senaste äventyr att påverka MCU framåt?

Se också Doctor Strange in the Multiverse of Madness – Recension


29. Thor: Love and Thunder (2022)

Thor: Love and Thunder (2022) Official Trailer

Följ med Thor på en resa som inte liknar allt han någonsin mött – en strävan efter inre frid. Efter den episka striden med Thanos i AVENGERS: ENDGAME ser vi Thor ge sig ut på ett kosmiskt äventyr med Guardians of the Galaxy. THOR: LOVE AND THUNDER, är en fristående historia som har drivit Thor and the Guardians på äventyr för att rädda civilisationer tills de får en nödsignal om en galaktisk mördare känd som Gorr the God Butcher. 

Utan att ge några spoilers för filmen så var det en lång debatt om var den här filmen hamnar när vi tittar på Marvel i kronologisk ordning, vissa anser att den borde komma innan DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS. 

När du har sett THOR: LOVE AND THUNDER, var skulle du placera den inom tidslinjen?

Se också Thor: Love and Thunder (2022) – Recension


30. Black Panther: Wakanda Forever (2022)

Black Panther: Wakanda Forever (2022) Official Trailer

Den trettionde och just nu sista filmen i Marvel i kronologisk ordning är Wakanda Forever.

I Marvel Studios Black Panther: Wakanda Forever kämpar drottning Ramonda, Shuri, M’Baku, Okoye och Dora Milaje för att skydda sin nation från ingripande världsmakter i kölvattnet av kung T’Challas död. När Wakandans strävar efter att omfamna sitt nästa kapitel måste hjältarna slå sig samman med hjälp av War Dog Nakia och Everett Ross, och öppna en ny väg för kungariket Wakanda. 

Filmskaparen Ryan Cooler återvänder och regisserar en ensembleroll som inkluderar Angela Basset, Letitia Wright, Windston Duke, Danai Gurira, Lupita Nyong’o, Martin Freeman och presenterar Tenoch Huerta som Namor, kungen av Talokan.

Se även Black Panther: Wakanda Forever – Allt vi vet

31. Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023) Official Trailer

Hela MCU i kronologisk ordning – med Marvel:s TV-serier inkluderade

När Marvel Studios blev enormt framgångsrika med sina långfilmer började de skapa mer Marvel-innehåll för den lilla skärmen – men det var innan Disney+. Dessa “Marvel Television”-program kom till Netflix, ABC osv. De utspelar sig i samma universum som filmerna och de nya Disney+-serierna. De är inte nödvändiga att titta på, men om du försöker konsumera varenda droppe Marvel, ska du definitivt kolla in dem.

Här är en utökad översiktlig lista som visar var Marvel Television-serierna passar in i tidslinjen. TV-serierna visas nedan i fetstil.

 • Captain America: The First Avenger (2011 – film)
 • Marvel’s Agent Carter säsong 1 (2015 – Marvels TV-serie)
 • Marvel’s Agent Carter säsong 2 (2016 – Marvels TV-serie)
 • Captain Marvel (2019 – film)
 • Iron Man (2008 – film)
 • Iron Man 2 (2010 – film)
 • Den otroliga Hulken (2008 – film)
 • Thor (2011 – film)
 • Avengers (2012 – film)
 • Iron Man 3 (2013 – film)
 • Thor: Den mörka världen (2013 – film)
 • Captain America: The Winter Soldier (2014 – film)
 • Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D säsong 1 (2013 – Marvel TV-program)
 • Guardians of the Galaxy (2014 – film)
 • Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017 – film)
 • Daredevil säsong 1 (2015 – Marvels TV-program)
 • Avengers: Age of Ultron (2015 – film)
 • Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D säsong 2 (2014 – Marvel TV-program)
 • Ant-Man (2015 – film)
 • Jessica Jones säsong 1 (2015 – TV-program)
 • Daredevil säsong 2 (2016 – TV-program)
 • Captain America: Civil War (2016 – film)
 • Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D säsong 3 (2015 – Marvel TV-program)
 • Luke Cage säsong 1 (2016 – Marvels TV-program)
 • Spider-Man: Homecoming (2017 – film)
 • Doctor Strange (2016 – film)
 • Black Panther (2018 – film)
 • Iron Fist säsong 1 (2017 – TV-program)
 • Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D säsong 4 (2016 – Marvel TV-program)
 • The Defenders säsong 1 (2017 – Marvels TV-program)
 • The Inhumans säsong 1 (2017 – Marvels TV-program)
 • Thor: Ragnarök (2017 – film)
 • The Runaways säsong 1 (2017 – Marvels TV-program)
 • The Runaways säsong 2 (2018 – Marvels TV-program)
 • The Runaways säsong 3 (2019 – Marvels TV-program)
 • The Punisher säsong 1 (2017 – Marvel TV-program)
 • Jessica Jones säsong 2 (2018 – Marvel TV-program)
 • Luke Cage säsong 2 (2018 – Marvels TV-program)
 • Cloak and Dagger säsong 1 (2018 – Marvel TV-program)
 • Daredevil säsong 3 (2018 – Marvel TV-program)
 • The Punisher säsong 2 (2019 – Marvel TV-program)
 • Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D säsong 5 (2017 – Marvel TV-program)
 • Iron Fist säsong 2 (2018 – Marvel TV-program)
 • Ant-Man and The Wasp (2018 – film)
 • Black Widow (2021 – film)
 • Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D säsong 6 (2019 – Marvel TV-program)
 • Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D säsong 7 (2020 – Marvel TV-program)
 • Avengers Infinity War (2018 – film)
 • Avengers: Endgame (2019 – film)
 • Loki (2021 – Disney+ TV-program)
 • What if…? (2022 – Disney+ TV-program)
 • WandaVision (2021 – Disney+ TV-program)
 • Spider-Man: Far from Home (2019 – film)
 • The Falcon and the Winter Soldier (2021 – Disney+ TV-program)
 • Shang-Chi och legenden om de tio ringarna (2021 – film)
 • Eternals (2021 – film)
 • Spider-Man: No Way Home (2021 – film)
 • Hawkeye (2021 – Disney+ TV-program)
 • Moon Knight (2022 – Disney+ TV-program)
 • Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022 – film)
 • Mrs Marvel (2022 – Disney+ TV-program)
 • She-Hulk (2022 – Disney+ TV-program)
 • Thor: Love and Thunder (2022 – film)
 • Werewolf By Night (2022 – Special presentation)
 • Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023 – film)

Varje Marvel-film i utgivningsordning (När de släpptes)

Här är en tittordning som visar när Marvel-filmerna kom ut på biograferna, från den första Marvel-filmen fram till den senaste.

 • Iron Man (2008 – film)
 • The Incredible Hulk (2008 – film)
 • Iron Man 2 (2010 – film)
 • Thor (2011 – film)
 • Captain America: The First Avenger (2011 – film)
 • The Avengers (2012 – film)
 • Thor 2 (2013 – film)
 • Iron Man 3 (2013 – film)
 • Captain America: The Winter Soldier (2014 – film)
 • Guardians of the Galaxy (2014 – film)
 • Avengers: (2015 – film)
 • Ant-Man (2015 – film)
 • Captain America: Civil War (2016 – film)
 • Doctor Strange (2016 – film)
 • Guardians of the Galaxy Vol. II (2017 – film)
 • Spiderman: Homecoming (2017 – film)
 • Thor: Ragnarok (2017 – film)
 • Black Panther (2018 – film)
 • Avengers: Infinity War (2018 – film)
 • Ant-Man and the Wasp (2018 – film)
 • Captain Marvel (2019 – film)
 • Avengers: Endgame (2019 – film)
 • Spider-Man: Far from Home (2019 – film)
 • Black Widow (2021 – film)
 • Shang-Chi och legenden om de tio ringarna (2021 – film)
 • Eternals (2021 – film)
 • Spider-Man: No Way Home (2021 – film)
 • Doctor Strange i galenskapens multiversum (2022 – film)
 • Thor: Love and Thunder (2022 – film)
 • Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023 – film)

Nu när du har läst om Marvel i kronologisk ordning, kanske du också vill läsa någon av våra senaste artiklar:

Leave a Comment