The Guardians of the Galaxy Holiday Special: Releasedatum, trailer, skådespelare och allt vi vet hittills

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

När den fjärde fasen i Marvel Cinematic Universes Multiverse Saga går mot sitt slut, har det varit en period där Marvel har experimenterat med hur de har expanderat denna ambitiösa värld. De största exempel på detta är Disney+-serierna Wandavision (2021), Loki (2021), Moon Knight (2022) och många fler som alla är avgörande för utbyggnaden av MCU. Senast i oktober genomförde Disney och Marvel ytterligare ett ambitiöst MCU-experiment med Werewolf by Night (2022), en time lång Halloween-special som fick mängder av beröm för dess unika utförande. Många antog att denna ambitiösa och experimentella period för Marvel skulle avslutas med den efterlängtade Black Panther: Wakanda Forever(2022), men Marvel har en överraskning till för fansen innan året är slut.

The Guardians of the Galaxy Holiday Special (2022) är den andra specialpresentationen från Marvel Studios efter Werewolf by Night, som visar att dessa kortare timslånga specialerbjudanden kan vara något vi kommer att fortsätta och se när det kommer till säsongsbetonad MCU. Den nya specialen är också mer än bara en fristående engångsshorts som du lätt kan hoppa över. Inte nog med att semesterspecialen återförenar både skådespelare och crew från båda de tidigare Guardians of the Galaxy- filmerna, samt den återvändande författaren och regissören James Gunn (The Suicide Squad) har bekräftat att specialen kommer att vara en nödvändig del av Guardians berättelse och kommer att fungera som en direkt prequel till den kommande Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023).

Precis som Werewolf by Night har detaljer om specialen hållits hemliga tills nyligen, men när releasedatumet närmar sig lär vi oss mer och mer om årets sista MCU-projekt. För att ta reda på allt vi vet hittills om denna glada återkomst av Marvels roligaste grupp galaktiska missanpassade, läs bara nedan.

Vilket är releasedatumet för The Guardians of the Galaxy Holiday Special?

The Guardians of the Galaxys uppdrag att rädda julen börjar officiellt på Black Friday den 25 november 2022.

Se trailern för The Guardians of the Galaxy Holiday Special

Officeilla trailern för The Guardians of the Galaxy Holiday Special

Trailern för The Guardians of the Galaxy Holiday Special (som bara råkade släppas exakt samma dag som nyheten kom att Guardians -regissören James Gunn utropades som co-head för DC Films) visar att Peter Quill (Chris Pratt), även känd som Star-Lord, fortfarande tjatarom händelserna i Avengers: Infinity War (2018). Hans älskade Gamoras (Zoe Saldaña) död i händerna på Thanos (Josh Brolin). Plus vetskapen om att han kunde ha förhindrat att han försvann i fem år om han inte hade låtit sin ilska kontrollera honom, har lett honom till en djup depression, och vetskapen om att det finns en annan Gamora där ute från en annan tidslinje där de två aldrig träffades har inte gjort saken bättre.

Quills väktare lägger märke till Peters humör och försöker hitta ett sätt att muntra upp honom. Kraglin (Sean Gunn) nämner att julen är runt hörnet på jorden, så Mantis (Pom Klementieff) och Drax (Dave Bautista) kläcker en plan för att ge Peter vad som sannolikt är hans första julfirande sedan han togs av Ravagers. Den här planen innebär något som fans desperat har velat se under en lång tid nu. Detta är Guardians som utforskar jorden, när Mantis och Drax beger sig till Hollywood för att övertyga/kidnappa Kevin Bacon, stjärnan i Peters favoritfilm, Footloose (1984).

Ser denna ut att nå Marvels vanliga produktionsvärde?

Trailern visar att Marvel inte snålar på produktionsvärdet här! Eftersom varje bild från trailern ser ut att komma från en riktig storbudgetfilm. Vi får också en första titt på några andra överraskande tillägg till specialens skådespelare. Detta inkluderar som en äldre och piggare Groot (Vin Diesel) och återkomsten av Cosmo the Spacedog, som kommer att röstas av Maria Bakalova (Borat: Subsequent Moviefilm) efter tillkännagivande att hon skulle uttrycka karaktären i Guardians of the Galaxy Vol. 3.

Var släpps The Guardians of the Galaxy Holiday Special?

Precis som Werewolf by Night, kommer The Guardians of the Galaxy Holiday Special att vara en exklusiv Disney+. Det finns inte några planer på en kabel- eller hemmavideorelease just nu. Disney+ är verkligen platsen för alla Marvel-fans och särskilt Guardians of the Galaxy -fans. Detta eftersom det också är hemmet för deras tidigare äventyr i Guardians of the Galaxy (2014), Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017), Avengers: Infinity War (2018), Avengers: Endgame (2019) och Thor: Love and Thunder (2022).

Är The Guardians of the Galaxy Holiday special för MCU?

Ja det är den, och James Gunn bekräftade att så är fallet! Detta genom att säga att det finns massor av “stor information” som kommer att finnas i filmen. Det är Gunn och Marvels sätt att överbrygga klyftan mellan där vi senast såg Guardians i Thor: Love and Thunder och Guardians of the Galaxy Vol. 3. Denna har också har utlovats av Gunn att vara avslutningen på Guardians berättelse. Och vi kommer här ta farväl av det galaktiska superlaget som vi känner dem.


Du kanske också är intresserad av:


Vem skapar The Guardians of the Galaxy Holiday Special?

Hjärnan bakom Guardians of the Galaxy -serien och den nya co-headen för DC Films. James Gunn bidrar återigen till serien innan han ger sig av med den kommande tredje delen. Detta tillsammans med Marvel Studios chef Kevin Feige som producerar som han har gjort med varje MCU-projekt. De som ansluter sig till Gunn i andra avdelningschefspositioner är främst personer som bidrar till Guardians of the Galaxy Vol. 3. Namnen inkluderar produktionsdesignern Beth Mickle (Drive), dekoratören Rosemary Brandenburg (Spider-Man: No Way Home), och kostymdesignern Judianna Makovsky (Avengers: Endgame).

Vem spelar huvudrollen i The Guardians of the Galaxy Holiday Special?

De flesta av de ikoniska medlemmarna i Guardians-teamet återvänder förutom Zoe Saldaña (Avatar) som Gamoran från den alternativa tidslinjen. Även om vi inte skulle utesluta en cameo. Vi kan bekräfta att de som återvänder inkluderar Chris Pratt (Jurassic World) som Star-Lord. Dave Bautista (Glass Onion: A Knives Out Mystery) som Drax. Pom Klementieff (Oldboy) som Mantis. Karen Gillan (Jumanji: Welcome to the Jungle) som Nebula. Bradley Cooper (A Star is Born) som Rocket Raccoon. Vin Diesel (F9) som Groot och Sean Gunn (The Suicide Squad) som Kraglin. Som nämnts ovan kommer Maria Bakalova att vara rösten för Cosmo the Space Dog för första gången. Och Kevin Bacon kommer också att ansluta sig till MCU som sig själv.

Lite av en överraskning, även nyligen bekräftad att återvända är Michael Rooker (The Belko Experiment) som Yondu. James Gunn har tidigare sagt att han är bestämt emot att återuppliva Yondu efter hans uppoffring i Vol. 2, så det här är troligen för en flashback. Men det är vettigt att Rooker skulle återvända eftersom han har dykt upp i alla James Gunn-projekt förutom Peacemaker (2022). Resten av rollistan avrundas med David Moskowitz ( Revenge of the Nerds) krediterad som självaste jultomten! Stephen Blackehart ( Brightburn) i en okänd cameo-roll som en annan frekvent Gunn-kollaboratör. Och slutligen bekräftas medlemmarna i det alternativa countrybandet “Old 97’s” ha ett framträdande.

Rollista The Guardians of the Galaxy Holiday Special

Från Wikipedia

 • Chris Pratt som Peter Quill / Star-Lord: Den halvmänskliga, halvt himmelska ledaren för Guardians of the Galaxy som kidnappades från jorden som barn och uppfostrades av en grupp utomjordiska tjuvar och smugglare som kallas härjarna.
 • Dave Bautista som Drax the Destroyer: En medlem av Guardians och en mycket skicklig krigare vars familj slaktades av Ronan.
 • Karen Gillan som Nebula : En medlem av Guardians och före detta Avenger som är föräldralös från en främmande värld och tränades av Thanos att bli hans personliga lönnmördare.
 • Pom Klementieff som Mantis: En medlem av Guardians med empatiska krafter.
 • Vin Diesel som Groot : En medlem av Guardians som är en trädliknande humanoid och medbrottsling till Rocket.
 • Bradley Cooper som Rocket: En medlem av Guardians och före detta Avenger som är en genetiskt modifierad tvättbjörnsprisjägare och en mästare på vapen och militär taktik.
 • Sean Gunn som Kraglin Obfonteri: En medlem av Guardians och Yondu Udontas tidigare andrabefälhavare i Ravagers.
 • Michael Rooker som Yondu Udonta: En blåhyad pirat från Ravagers och tidigare medlem av Guardians, som var en fadersfigur för Quill och dog i Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017).
 • Kevin Bacon som en fiktiv version av sig själv, som är en hjälte för Quill och följaktligen förföljs av de andra väktarna.
 • Zoe Saldaña som Gamora: En föräldralös som söker förlåtelse för sina tidigare brott, och som också tränades av Thanos att bli hans personliga lönnmördare.
 • Maria Bakalova som Cosmo the Spacedog: En hund som skickades ut i rymden av Sovjetunionen. Karaktären porträtterades tidigare av hundskådespelaren Fred i Guardians of the Galaxy (2014) och Vol. 2.
 • Bandet the Old 97’s dyker också upp i specialen.

Våra senaste artiklar:

Leave a Comment