Serier som handlar om sport och spel

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Du som är intresserad av sport och spel kan glädjas åt att det finns en hel del bra serier i ämnet. Många av dem kan du streama via de olika streamingtjänster som finns. Vissa av de här serierna kan du dessutom se helt gratis i appar som SVT Play och Viaplay. Här nedan tipsar vi om tre nya serier som handlar om sport och spel och som har fått höga tittarbetyg.

Känner du att du vill ha ännu mer spelunderhållning efter att ha kollat igenom de här serierna, är ett annat tips att kika in på https://casinoutanspelpaus.io/ för att ta del av högklassiga spel online.

Börje – The Journey of a Legend

Serien Börje – The Journey of a Legend handlar om den svenska ishockey- och NHL-legenden Börje Salming. Det är ett biografiskt drama som berättar om Salmings liv, från att han var en ung grabb i Kiruna till hans framgångar i det kanadensiska hockeylaget Toronto Maple Leafs.

Börje Salming påbörjade sin framgångsrika hockeykarriär i Brynäs IF 1970. Bara tre år senare blev han värvad till Toronto Maple Leafs där han sedan stannade till 1989. Efter sina insatser blev han den första svensken som blev invald till Hockey Hall of Fame.

Även om det här är en svenskproducerad serie är språket framförallt engelska. Det beror på att större delen av serien utspelar sig under Salmings tid i Kanada.

Serien släpptes på Viaplay under hösten 2023. Börje Salming spelas av Valter Skarsgård och Hedda Stiernstedt, som innehar rollen som Salmings dåvarande fru Margitta. I Serien ser vi även kända amerikanska skådespelare som Jason Priestley och Jon McLaren.

Spelskandalen

På streaming-plattformen SVT Play lanserades serien Spelskandalen under 2022. Det är en dramaserie som är inspirerad av sanna händelser som utspelade sig i Sverige under 1990-talet. Berättelsen kretsar kring Bosse, en mycket passionerad spel- och sportentusiast från Piteå.

Bosse introduceras till världen av spel redan som liten, eftersom hans pappa Gunnar hade ett stort intresse för hästsport. När Bosse blir äldre utvecklar även han ett intresse för spel, något som längre fram skulle komma att bli mycket mer riskfyllt än hans pappas spel på hästar.

I serien får vi följa när Bosse tillsammans med sina vänner befinner sig på en ständig jakt efter spelvinster. Men de enkla och stora vinsterna uteblir och snart finner sig Bosse i en farlig värld av matchfixning och höginsatsspel. Något som kommer att leda fram till en stor spelskandal och sensationella nyhetsrubriker i den svenska pressen.

Huvudrollen i dramaserien Spelskandalen spelas av Björn Elgerd. Andra framstående skådespelare inkluderar Edvin Bredefeldt, Ulf Stenberg, Eva Melander och Erik Johansson.

Bookie

Den mörka komediserien Bookie är skapad av Chuck Lorre som också har varit med och skapat älskade serier som The Big Bang Theory.

Bookie utspelar sig vid tiden då det började talas om att legalisera sportspel i Kalifornien. Något som hotar att skapa stora problem för huvudkaraktären Danny. Han försörjer sig nämligen som bookmaker, alltså en person som anordnar vadslagning på den svarta marknaden.

Vi får följa Danny när han tampas med allt mer svårhanterliga kunder, samtidigt som han själv ägnar sig åt riskfyllda spel. Den här något mörka berättelsen vägs upp med smart och kvick humor som på ett snyggt sätt har vävts in i seriens manus.

Bookie släpptes på steamingtjänsten HBO Max under hösten 2023. Komikern och skådespelaren Sebastian Maniscalco tolkar rollen som Danny, medan vi också ser stjärnor som Omar J. Dorsey, Vanessa Ferlito och Jorge Garcia i rollerna. En annan skådespelare som har skapat mycket intresse och uppståndelse kring serien är Charlie Sheen, eftersom han har fått en mindre men återkommande roll i serien.


Leave a Comment