Ant-Man and the Wasp (2018) – Recension

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Ant-Man and the Wasp (2018) Official Trailer

Ant-Man and The Wasp är en superhjältefilm regisserad av Peyton Reed och producerad av Marvel Studios. Filmen släpptes 2018 och är uppföljaren till 2015 års film “Ant-Man”. Filmen innehåller karaktären Scott Lang, spelad av Paul Rudd, som återvänder som Ant-Man, och Evangeline Lilly spelar karaktären Hope van Dyne, som är dotter till den ursprungliga Ant-Man, Hank Pym, spelad av Michael Douglas.

Handlingen

Filmen utspelar sig efter händelserna i “Captain America: Civil War” och visar Scott Lang som kämpar för att balansera sitt ansvar som pappa med sina uppgifter som Ant-Man. Samtidigt är Hope och Hank på ett uppdrag för att rädda Janet van Dyne, Hopes mamma, som har varit instängd i kvantvärlden i flera år.

Styrkor i filmen

Filmen har utmärkta prestationer av många skådespelare, inklusive Paul Rudd, som tar med sig sin karaktäristiska kvickhet och charm till rollen som Scott Lang. Evangeline Lilly är lika imponerande som Hope van Dyne, som äntligen får ta på sig getingens mantel och visar sig vara en kapabel superhjälte i sin egen rätt. Michael Douglas levererar också en utmärkt prestation som den äldre statsmannen i laget, Hank Pym.

En av de mest imponerande aspekterna av filmen är dess bilder. Specialeffekterna är förstklassiga, och actionsekvenserna är välkoreograferade och utförda. Filmen utnyttjar de krympande och växande förmågorna hos Ant-Man och The Wasp, vilket resulterar i några unika och visuellt fantastiska actionscener.

Filmens handling är underhållande, och tempot är utmärkt. Filmen balanserar humor, action och drama på ett sätt som gör den tilltalande för publik i alla åldrar. Filmens skurk, Ghost, spelad av Hannah John-Kamen, är ett välkommet tillskott till Marvel Cinematic Universe och ger en unik utmaning för Ant-Man och The Wasp att övervinna.

Slutsats om Ant-Man and The Wasp

Sammantaget är “Ant-Man and The Wasp” en njutbar film som är väl värd att se. Filmens blandning av humor, action och drama, tillsammans med dess imponerande specialeffekter och utmärkta framträdanden av skådespelaren, gör den till ett enastående inträde i Marvel Cinematic Universe.

Ant-Man and the Wasp (2018) - Recension

Ant-Man and the Wasp i serietidningarna

“Ant-Man and the Wasp” (2018) är löst baserad på seriefigurerna med samma namn skapade av Stan Lee, Larry Lieber och Jack Kirby. Det finns dock några anmärkningsvärda skillnader mellan filmen och serierna.

Ant-Man and the Wasp serietidning

I serierna är den ursprungliga Ant-Man Hank Pym, som skapar en kostym som gör att han kan krympa i storlek och kommunicera med myror. Han får senare sällskap av Janet van Dyne, som blir getingen och har samma förmågor som Ant-Man. I serierna är Scott Lang en tjuv som stjäl Ant-Man-dräkten för att hjälpa sin dotter, som behöver medicinsk behandling. Hank Pym låter senare Scott behålla kostymen och bli den nya Ant-Man.

I filmen är Scott Lang redan etablerad som Ant-Man, och fokus ligger på hans partnerskap med Hope van Dyne, som blir getingen. Filmen introducerar också karaktären Ghost, som inte är närvarande i den ursprungliga serietidningsserien. Ghosts bakgrund och motiv är annorlunda i filmen jämfört med serierna.

Trots dessa skillnader förblir filmen trogen seriernas anda på många sätt. Filmen har samma humor och lättsamhet som finns i serierna, och de krympande och växande förmågorna hos Ant-Man och The Wasp skildras på ett sätt som är troget källmaterialet. Sammantaget, även om filmen tar vissa friheter med källmaterialet, fångar den fortfarande essensen av Ant-Man och Wasp-karaktärerna och deras unika förmågor.

Ant-Man and the Wasp (2018) Plats i Marvels universum

“Ant-Man and the Wasp” (2018) utspelar sig i Marvel Cinematic Universe (MCU), som är ett delat universum som inkluderar alla Marvel Studios filmer och TV-program. Filmen utspelar sig efter händelserna i “Captain America: Civil War” och före händelserna i “Avengers: Infinity War“.

Du vet väl att vi också har Se Marvel i kronologisk ordning

Filmen utökar historien om Ant-Man och introducerar karaktären The Wasp, som båda tidigare har dykt upp i MCU i “Ant-Man” (2015). Händelserna i filmen har betydande implikationer för den större MCU, särskilt med hänsyn till kvantvärlden, som spelar en betydande roll i filmens handling.

Filmen introducerar också karaktären Ghost, en ny skurk som inte har dykt upp i MCU tidigare. Även om Ghosts bakgrund skiljer sig från serierna, tas karaktären väl emot av publiken och lägger till en ny dynamik till MCU:s lista över skurkar.

Sammantaget är “Ant-Man and the Wasp” ett betydande inträde i MCU, inte bara på grund av dess band till tidigare filmer utan också för att den sätter upp viktiga handlingspunkter för framtida filmer. Filmen utökar också karaktärerna Ant-Man och Wasp och ger ett unikt perspektiv på superhjältegenren inom MCU.

Skådespelare i Ant-Man and the Wasp (2018) (Rollista)

“Ant-Man and The Wasp” (2018) har en begåvad skådespelare, inklusive:

 1. Paul Rudd som Scott Lang / Ant-Man: Filmens huvudperson, en före detta tjuv som blir Ant-Man och kan krympa och växa i storlek.
 2. Evangeline Lilly som Hope van Dyne / The Wasp: Dottern till Hank Pym och Janet van Dyne, som slår sig ihop med Ant-Man som superhjälten, The Wasp.
 3. Michael Douglas som Hank Pym: Den ursprungliga Ant-Man, en vetenskapsman som uppfann Pym-partikeln som möjliggör krympning och tillväxt, och är Hopes far.
 4. Hannah John-Kamen som spöke: En ny skurk som kan fasa igenom föremål och försöker stjäla Pyms teknologi för att rädda hennes liv.
 5. Walton Goggins som Sonny Burch: En svartmarknadshandlare som försöker stjäla Pyms teknologi i vinstsyfte.
 6. Bobby Cannavale som Jim Paxton: En FBI-agent och vän till Scott Lang.
 7. Judy Greer som Maggie Lang: Scotts ex-fru och mor till hans dotter.
 8. Abby Ryder Fortson som Cassie Lang: Scotts dotter som fungerar som en motivation för honom.
 9. Laurence Fishburne som Bill Foster: En före detta kollega till Hank Pym som hjälper honom och Hope med deras uppdrag.

Sammantaget levererar skådespelarna i “Ant-Man and The Wasp” utmärkta framträdanden och väcker sina karaktärer till liv med humor, känslor och action.

Utmärkelser och priser

“Ant-Man and The Wasp” (2018) fick flera prisnomineringar, men vann inga större priser. Här är några av prisnomineringarna som filmen fick:

 1. Visual Effects Society Awards:
  • Nominerad för enastående visuella effekter i en visuell effektdriven funktion
  • Nominerad för enastående animerad karaktär i en Live Action-funktion (för karaktären The Wasp)
 2. Hollywood Music in Media Awards:
  • Nominerad för bästa originalmusik – Sci-Fi/fantasy/skräckfilm (för Christophe Becks partitur)
 3. Teen Choice Awards:
  • Nominerad för Choice Summer Movie

Även om filmen inte vann några större priser, mottogs den fortfarande väl av både publik och kritiker. Filmens humor, action och visuella effekter prisades, och den bidrog till att ytterligare expandera Marvel Cinematic Universe.

Om du gillar Ant-Man and the Wasp (2018) kanske du också vill titta på?

Om du gillade “Ant-Man and the Wasp” (2018), här är några andra filmer som du kanske vill kolla in:

 1. Ant-Man” (2015) – Den första filmen i Ant-Man-serien, som introducerar Scott Langs karaktär och hans förmågor som Ant-Man.
 2. Guardians of the Galaxy” (2014) – Ännu en Marvel-film med fokus på humor och en mångfald av karaktärer. Den följer en grupp härliga karaktärer när de går samman för att rädda galaxen.
 3. Doctor Strange” (2016) – En Marvel-film med trippy visuals och fokus på magi och det övernaturliga.
 4. “” (2018) – En animerad film med en unik visuell stil, med olika iterationer av Spider-Man från olika universum.
 5. The Incredibles” (2004) – En animerad film med liknande fokus på en familj av superhjältar. Där de som arbetar tillsammans för att rädda dagen.
 6. Deadpool” (2016) – En Marvel-film med en mer vuxeninriktad ton och humor, som följer upptåget hos den vördnadslösa och fulmuniga Deadpool.

Dessa filmer delar några av samma element som “Ant-Man and the Wasp”. Som humor, action och unika karaktärer, och kommer garanterat att ge underhållning för fans av Marvel Cinematic Universe.


Nu när du läst vår Ant-Man and the Wasp recension kanske du också vill läsa:

Leave a Comment