Black Panther: Wakanda Forever – Allt vi vet

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Wakanda Forever kommer till bio den 11 November!

Vad är handlingen?

I Marvel Studios Black Panther: Wakanda Forever kämpar drottning Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) och Dora Milaje (Florence Kasumba) för att skydda sin nation från världsmakter i som känner doften av blod efter kung T’Challas död och alla vill ha en lbit.

Medans Wakandas strävar efter att omfamna sitt nästa kapitel måste hjältarna slå sig samman med hjälp av War Dog Nakia (Lupita Nyong’o) och Everett Ross (Martin Freeman) och skapa en ny väg för kungariket Wakanda.

Filmen presenterar Tenoch Huerta som Namor, kungen av en gömd undervattensnation. Filmen har även Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena och Alex Livanalli i huvudrollerna.

Behöver Wakandas beskyddare verkligen en introduktion?

Oavsett om du är ny på Wakanda eller ett super Panther-fan har vi allt du behöver för att göra dig redo för premiären av Marvel Studios Black Panther: Wakanda Forever! Följande filmer kommer att få digg i rätt mindset för att titta på Wakanda Forever

 1. När kommer Wakanda Forever till bio?

  Wakanda Forever kommer till bio den 11 november 2022.


Du kanske också är intresserad av:


Rollista i Black Panther: Wakanda Forever

 • Letitia Wright som Shuri: Prinsessan av Wakanda som designar ny teknik för nationen. Wright fick en större roll i filmen efter Chadwick Bosemans död, som hade medverkat i tidigare MCU-media som Shuris äldre bror T’Challa / Black Panther. Wright sa att Shuri vänder sig till sin teknik som ett sätt att sörja T’Challa.
 • Lupita Nyong’o som Nakia: A War Dog, en hemlig spion för Wakanda, från River Tribe.
 • Danai Gurira som Okoye: Chefen för Dora Milaje, Wakandas helt kvinnliga specialstyrkor. Gurira sa att filmen skulle utforska “många aspekter” av Okoyes mänsklighet.
 • Winston Duke som M’Baku: En mäktig krigare som är ledare för Wakandas bergstam, Jabari. Duke indikerade att efter Jabaris inblandning i händelserna i Avengers: Infinity War (2018) och Avengers: Endgame (2019), är stammen inte längre isolerad från resten av Wakanda. 
 • Dominique Thorne som Riri Williams / Ironheart: En MIT-student och geniuppfinnare från Chicago som skapar en rustning som konkurrerar med den som byggdes av Tony Stark / Iron Man. 
 • Florence Kasumba som Ayo: En medlem och den andra befälhavaren i Dora Milaje.
 • Michaela Coel som Aneka: En Wakandan-krigare.

Andra skådespelare

 • Tenoch Huerta som Namor: Kungen av Talokan, en uråldrig civilisation av människor som bor under vattnet, som refererar till honom som den befjädrade ormguden K’uk’ulkan. Huerta sa att Namor bestämmer sig för att engagera sig i ytvärlden efter att T’Challa offentligt avslöjat sanningen om Wakanda i slutet av den första filmen, vilket följaktligen sätter Talokan i “fara”, vilket leder till att Namor och hans folk “agerar för att skydda sig själva ”.
 • Martin Freeman som Everett K. Ross: En agent för Central Intelligence Agency.
 • Angela Bassett som Ramonda: Drottning av Wakanda som sörjer sin son T’Challas död. Bassett förklarade att Ramonda skulle försöka balansera att leda sitt folk, vara mamma till Shuri och hålla hoten mot Wakanda “i schack”, samtidigt som han sörjde T’Challas död, vilket är “mycket för henne att hantera”.
 • Dessutom återupptar Isaach de Bankolé, Dorothy Steel och Danny Sapani sina roller som Wakandan River Tribe, Merchant Tribe, respektive Border Tribe. Mabel Cadena porträtterar Namors kusin Namora, medan Alex Livinalli porträtterar Talokan-krigaren Attuma. Kamaru Usman, Richard Schiff, och Lake Bell har gjutits i hemliga roller.

Våra senaste artiklar:

Leave a Comment