Marvels The Avengers – Recension

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Marvels The Avengers är en film baserad på Marvel Comics-hjältarna med samma namn. Det är en actionfylld, fartfylld film som visar hur dessa karaktärer gick samman för att bekämpa ondska.

Marvel's The Avengers

Kort om Marvels The Avengers

The Avengers är en amerikansk superhjältefilm producerad av Marvel Studios och distribuerad av Walt Disney Pictures. Filmen är baserad på Marvel Comics superhjälteteam med samma namn. Det är den sjätte delen i Marvel Cinematic Universe. Filmen skrevs och regisserades av Joss Whedon och har en ensemblebesättning som inkluderar:

Filmen kommer att följa jordens mäktigaste hjältar: Tony Stark / Ironman , Steve Rogers / Captain America , Thor Odinson , Bruce Banner / The Hulk & Natasha Romanoff / Black Widow – som bildar ett team känt som The Avengers under Nick Furys ledarskap med S.H.I.E.L.D. Tillsammans måste de stoppa Loki Laufeyson som planerar att använda en armé som heter Chitauri som invaderar jorden med hjälp av avancerad teknik.

För att göra det måste de slåss mot honom på jorden medan de reser genom rymden mot ett maskhål skapat av Loki.

Filminformation

Du bör veta att filmen är klassad som PG-13. Det är ingen dålig film, men den har några intensiva actionscener, så om du har yngre barn som kan bli rädda av det, så är detta förmodligen inte det bästa valet för dem. Filmen har också några milda drogreferenser och något språk i den som kan anses olämpligt för yngre barn.

Joss Whedon i Marvels The Avengers

Skådespelarna i filmen är fantastiska.

Joss Whedon skrev och regisserade filmen, med Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Chris Evans, Jeremy Renner och Tom Hiddleston i huvudrollerna.

Förutom att regissera den, skrev Joss också en hel del för den här filmen. Han castade också alla dessa stora kända skådespelare i deras roller.

Joss har varit involverad i Marvel sedan 2008 då han regisserade The Incredible Hulk med Edward Norton i huvudrollen. Den här filmen var inte så framgångsrik som Marvel hoppades. Men de bestämde sig för att ge Joss en ny chans efter att ha sett hans arbete i Dr Horrible’s Sing-Along Blog (vilket också var helt utmärkt).

Han tog tillbaka några bekanta ansikten som Clark Gregg som spelade Agent Coulson från Iron Man 1 & 2. och introducerade sedan nya som Mark Ruffalo (The Kids Are All Right) som spelar Bruce Banner aka The Hulk. Och Black Widow Natasha Romanoff spelad av Scarlett Johansson (Lost In Translation).

Anmärkningsvärda karaktärer i Marvels The Avengers

Det är ingen liten uppgift att få med så många karaktärer i en film. Men Marvel lyckades med att ge varje karaktär sin egen berättelse och till och med lite tid med resten av jordens mäktigaste hjältar. Några anmärkningsvärda karaktärer inkluderar Captain America, Iron Man, The Incredible Hulk, Thor och Loki.

Andra viktiga skådespelare inkluderar Samuel L. Jackson som spelade Nick Fury och Clark Gregg som spelade Phil Coulson (en SHIELD-agent). De skurkrollerna fylldes av Tom Hiddleston som Loki (Thors äldre bror), Cobie Smulders som Maria Hill (Nick Furys högra hand) och Stellan Skarsgård som Selvig (en av Bruce Banner/The Hulks collegeprofessorer).

Se även: Spider-Man: No Way Home – Recension

Majoriteten av filmen använder datorgenererade bilder för att förbättra specialeffekter

Den här filmen är baserad på serieboken Avengers. Berättelsen utspelar sig efter en utomjordisk invasion, där Loki planerar att invadera jorden med en parasitisk armé. Avengers måste bekämpa denna onda kraft, inklusive Iron Man (Robert Downey Jr.), Captain America (Chris Evans), Black Widow (Scarlett Johansson) och Hawkeye (Jeremy Renner). De har också hjälp av Nick Fury och Maria Hill på SHIELD, som är en underrättelsetjänst som arbetar med utomjordiska hot mot mänskligheten.

Läs en serietidning, och inte bara för att ta reda på vad som händer innan du kan se filmen

Det första du bör göra är att läsa en serietidning, och inte bara för att ta reda på vad som händer innan du kan se filmen. De tidiga Marvel-filmerna har varit så framgångsrika att folk börjar läsa serier i massor igen – och med rätta: de är roliga! De är också ett bra sätt att komma i kontakt med ditt inre barn (eller nörd), lära sig om historia eller till och med förbättra dina engelska kunskaper.

Är Marvels The Avengers värd att se?

Om du är ett fan av superhjältefilmer och har gillat att se dem genom åren, så rekommenderar jag starkt att se den här. Det är inte bara spännande utan också väldigt underhållande, och det har något för alla i den. 

Det var väldigt roligt att gå från ett scenario till ett annat eftersom vi fick se olika karaktärer arbeta tillsammans. Jag tror att det som gjorde den här filmen så bra var att det inte fanns några långsamma partier där ingenting hände (som många andra filmer lider av). Istället gick allt framåt i snabb takt vilket höll saker intressant under hela dess löptid!


Se också våra senaste artiklar:

Leave a Comment