De 60 Bästa Filmerna på Netflix just nu 🎥 

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

De 60 Bästa Filmerna på Netflix just nu

Välkommen till CompareSweden, din guide till de bästa filmerna på Netflix. Netflix, med sitt ständigt växande bibliotek, är en av de största spelarna på marknaden, men med så många val kan det vara svårt att bestämma vad man ska titta på. Ingen anledning till oro – vi har gjort jobbet åt dig! Efter noggrant granskande och jämförelse har vi satt samman en lista över de 60 bästa filmerna på Netflix just nu.

Oavsett om du är ute efter spänning, romantik, äventyr eller drama, har vi något för varje filmentusiast här. Låt oss dyka rakt in!

Bästa Filmerna på Netflix enligt Genre:

Bästa Komedier på Netflix

Söker du skratt och underhållning efter en lång dag? Komedier på Netflix är svaret! Med en rik samling av filmer som garanterat lyfter ditt humör, erbjuder Netflix en palett av skratt från världens alla hörn. Vare sig det är slapstick, svart komik eller romantiska komedier, har Netflix något för alla smaker. Börja skratta redan idag!

Dumma mej Bästa Komedier på Netflix
Från: Dumma Mej
 1. Dumma Mej – Följ den elaka skurken Gru när han, tillsammans med sina gulliga gula minioner, planerar det ultimata brottet. Men allting förändras när tre föräldralösa flickor kommer in i hans liv.
  • Rekommenderas för: Familjer och fans av animerade komedier.
 2. The Fundamentals of Caring – Efter en tragisk förlust, tar en före detta författare ett jobb som vårdare för en sarkastisk tonåring med Duchennes muskeldystrofi. Deras oväntade band utforskas under en oväntad roadtrip.
  • Rekommenderas för: De som uppskattar hjärtevärmande dramakomedier.
 3. Always Be My Maybe – Två barndomsvänner återförenas efter många år, vilket leder till komiska och romantiska förvecklingar.
  • Rekommenderas för: Romantiska komedilovers.
 4. Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga – Två aspirerande musiker får chansen att representera sitt land i den största musiktävlingen.
  • Rekommenderas för: Musikälskare och de som uppskattar parodier.
 5. The Half of It – En introvert ung kvinna finner sig mitt i en kärlekstriangel när hon hjälper en sportstjärna att vinna över en flickas hjärta.
  • Rekommenderas för: Ungdomar och de som gillar unika kärlekshistorier.
 6. The Kissing Booth – Ett löfte mellan två bästa vänner sätts på prov när en av dem faller för den andres bror.
  • Rekommenderas för: Tonåringar och de som älskar ungdomsromanser.
 7. Between Two Ferns: The Movie – Zach Galifianakis ger sig ut på vägen för att restaurera sitt skadade rykte genom att intervjua kändisar.
  • Rekommenderas för: Fans av den ursprungliga webbserien och sketchkomedier.
 8. Murder Mystery – Ett gift par dras oväntat in i ett mordmysterium på sin europeiska smekmånad.
  • Rekommenderas för: De som gillar komedier med en twist av äventyr.
 9. To All the Boys I’ve Loved Before – När Lara Jeans hemliga kärleksbrev till alla hennes tidigare förälskelser skickas ut av misstag, vänds hennes liv upp och ner.
  • Rekommenderas för: Romantiker och unga vuxna.
 10. Game Over, Man! – När skurkar tar gäster som gisslan på ett lyxhotell, är det upp till tre osannolika hjältar att rädda dagen.
  • Rekommenderas för: Fans av actionkomedier.

Du kanske också vill se:

Bästa Actionfilmer på Netflix

För dem som älskar adrenalinfyllda stunder och hisnande sekvenser, är Actionfilmer på Netflix din go-to källa. Här finner du en samling av filmer som garanterat får ditt hjärta att klappa snabbare. Från biljakter till episka strider, Netflix erbjuder det bästa inom action. ingen lista av bästa filmerna på Netflix är komplett utan actionfilmer!

bright Bästa Actionfilmer på Netflix
Från: Bright
 1. ExtractionChris Hemsworth spelar Tyler Rake, en legosoldat med inget att förlora, som skickas in för att rädda en gangsterbosses kidnappade son. I en intensiv jakt genom en undanträngd stad uppstår oväntade band mellan räddaren och pojken.
  • Rekommenderas för: Fans av högoktaniga actionscener och emotionellt laddade ögonblick.
 2. 6 Underground – Ett team av individer, ledda av Ryan Reynolds, som alla fejkat sina egna dödar för att rätta till orättvisor, går under jorden för att bekämpa ondska.
  • Rekommenderas för: De som älskar snabbt tempo och intensiva actionsekvenser.
 3. The Old Guard – Charlize Theron leder en hemlig grupp odödliga krigare som kämpat för rättvisa genom tiderna. Men när deras existens blir känd står de inför nya utmaningar.
  • Rekommenderas för: Älskare av action med en dos av historia och mystik.
 4. Project Power – När en drog som ger temporära superkrafter sprider sig, kastas New Orleans in i kaos. En trio tar upp jakten på att stoppa de ansvariga.
  • Rekommenderas för: Fans av superhjältefilmer och unika twists på genren.
 5. Spenser Confidential – Efter att ha blivit felaktigt dömd, släpps Spenser ut och blir omedelbart indragen i en konspiration med mörka hemligheter.
  • Rekommenderas för: De som gillar actionkryddad med mysterium och humor.
 6. Triple Frontier – När en riskfylld heist går snett, tvingas en grupp vänner konfrontera sina egna demoner.
  • Rekommenderas för: De som uppskattar djupa karaktärsstudier blandat med spänning.
 7. Bright – I en värld där människor och orcher lever tillsammans, upptäcker två poliser ett farligt föremål som kan förändra framtiden.
  • Rekommenderas för: Fans av urban fantasy och buddy cop-filmer.
 8. Drive – En talangfull förare lever ett dubbelt liv, men när han försöker hjälpa sin granne, sjunker han djupare in i den kriminella undre världen.
  • Rekommenderas för: De som gillar stiliserade actionfilmer med djup.
 9. Lost Bullet – Falskt anklagad för ett brott han inte begått, måste en mekaniker hitta den enda bilen som kan bevisa hans oskuld.
  • Rekommenderas för: Motorhuvuds och fans av snabba biljakter.
 10. Fractured – Efter en tragisk olycka, försvinner en mans familj i ett sjukhus. Jakten på sanningen leder honom ner en skrämmande spiral.
  • Rekommenderas för: De som älskar psykologiska thrillers och hårresande mysterier.

Du kanske också vill se:

Bästa Drama på Netflix

När verkligheten träffar filmens värld skapas mästerverk som berör oss djupt. Drama på Netflix erbjuder en oslagbar samling av berättelser som sträcker sig från det subtilt hjärtskärande till det intensivt passionerade. Om du är sugen på kraftfulla prestationer och berättelser som speglar livets nyanser, är denna lista över dramatiska höjdpunkter på Netflix ett måste.

Beasts of No Nation Bästa Drama på Netflix
Från: Beasts of No Nation
 1. Marriage StoryScarlett Johansson och Adam Driver dyker djupt in i komplexiteten i en skilsmässa, belysande både de stora bråken och de subtila ögonblicken av smärta och ömhet.
  • Rekommenderas för: De som uppskattar intensiva karaktärsstudier och relationella dramer.
 2. The Irishman – Scorseses episka skildring av maffians inverkan i USA över flera decennier, med stjärnprestationer från Robert De Niro, Al Pacino och Joe Pesci.
  • Rekommenderas för: Fans av klassiska gangsterfilmer och historiska epiker.
 3. Roma – En poetisk skildring av regissörens uppväxt i 1970-talets Mexiko City, där vi får följa en tjänsteflickas liv i en medelklassfamilj.
  • Rekommenderas för: De som älskar vackert filmade och personliga berättelser.
 4. The Two Popes – En tankeväckande inblick i de komplexa dynamikerna mellan två av världens mest inflytelserika religiösa ledare.
  • Rekommenderas för: De som är intresserade av religiös historia och starka skådespelarprestationer.
 5. Beasts of No Nation – Ett hjärtskärande porträtt av livet som barnsoldat, med en oförglömlig prestation av Idris Elba.
  • Rekommenderas för: De som söker kraftfulla berättelser om globala frågor.
 6. Mudbound – Genom ögonen på två familjer – en svart och en vit – utforskas ras, vänskap och förräderi i södern efter andra världskriget.
  • Rekommenderas för: Historiaentusiaster och de som uppskattar djupt rörande berättelser.
 7. The Ballad of Buster Scruggs – Denna unika antologi bjuder på en mängd olika toner och berättelser, alla satta i vilda västern.
  • Rekommenderas för: Fans av Coen-bröderna och de som älskar blandningar av svart humor och hjärta.
 8. The Meyerowitz Stories (New and Selected) – Ett djupt rörande drama som tar en humoristisk men även skarp titt på de komplexa banden mellan en far och hans söner.
  • Rekommenderas för: De som gillar familjedramatik med både skratt och tårar.
 9. The Trial of the Chicago 7 – En gripande återgivning av en av Amerikas mest kontroversiella rättegångar, med stjärnprestationer från en ensemble cast.
  • Rekommenderas för: Historieälskare och de som uppskattar rättssaldramer.
 10. Da 5 Bloods – En kombination av krigsdrama och äventyr, denna film utforskar effekterna av Vietnamkriget på fyra afroamerikanska veteraner.
  • Rekommenderas för: De som är intresserade av krigshistoria och komplexa karaktärsrelationer.

Du kanske också vill se:

Bästa Skräck/Thriller på Netflix

Om nätterna av skräck och adrenalinfyllda stunder direkt från soffan lockar, då är Skräck/Thriller på Netflix din go-to destination. Netflix erbjuder en ständigt växande katalog av hjärtrusande berättelser som garanterat får ditt hjärta att klappa snabbare. För de modiga, här är en översikt av de mest nervpirrande och skrämmande titlarna som nu är redo att strömma. Vågar du titta?

Bird Box Bästa Skräck-Thriller på Netflix
Från: Bird Box
 1. Bird Box – I en skrämmande framtid där en mystisk kraft får människor att begå självmord bara genom att se på den, leder Malorie (Sandra Bullock) två barn genom faror för att hitta säkerhet.
  • Rekommenderas för: De som gillar intensiva överlevnadsthrillers med en psykologisk twist.
 2. The Haunting of Hill House – Denna gripande serie dyker djupt ner i en familjs traumatiska förflutna och de övernaturliga händelserna i deras förfäders hem.
  • Rekommenderas för: Fans av spökhusberättelser som fokuserar på karaktär och familjedynamik.
 3. Gerald’s Game – En isolerad stuga blir en kvinna skräckscen när hon är fastkedjad i sängen efter en tragisk olycka, tvingad att konfrontera både inre och yttre demoner.
  • Rekommenderas för: De som söker psykologisk skräck blandat med fysisk spänning.
 4. Cam – I denna teknikcentrerade skräckfilm, en camtjejs tillvaro förvandlas till en mardröm när hennes digitala identitet kapas.
  • Rekommenderas för: De som är intresserade av teknikdriven skräck och identitetskriser.
 5. The Perfection – En musikalisk resa som tar en skrämmande vändning när två begåvade cellister börjar en psykologisk kamp av svartsjuka och besatthet.
  • Rekommenderas för: De som gillar skräck med oväntade twistar och hög spänning.
 6. Apostle – I början av 1900-talet, en man stöter på skräck på en isolerad ö där en fanatisk kult håller sin syster fången.
  • Rekommenderas för: De som uppskattar historisk skräck blandat med kultmysterier.
 7. The Ritual – Ett försök att hedra en avliden vän leder fyra vänner till en uråldrig skog, där en nordisk myt blir deras mardröm.
  • Rekommenderas för: Vandringsentusiaster och fans av folklig skräck.
 8. In the Tall Grass – En oroande upptäckt i ett fält av gräs leder till en skrämmande kamp för att hitta en väg ut i denna klaustrofobiska skräckfilm.
  • Rekommenderas för: Fans av Stephen King och de som gillar mysterier med tidsslöjor.
 9. 1922 – Ett mord begånget för girighetens skull leder till en spiral av ånger och övernaturliga konsekvenser på den amerikanska landsbygden.
  • Rekommenderas för: De som uppskattar psykologiska thrillers och karaktärsdriven skräck.
 10. The Witcher: Nightmare of the Wolf – Innan Geralt fanns Vesemir, och denna berättelse tar oss med på hans äventyr, full av mörka magier, skrämmande varelser och moraliska dilemma.
  • Rekommenderas för: Fans av “The Witcher” serien och de som älskar fantasy med mörka toner.

Du kanske också vill se:

Bästa Sci-Fi på Netflix

För alla er Sci-Fi-entusiaster där ute, Sci-Fi på Netflix är er port till otaliga världar av äventyr och upptäckter. Med en ständigt uppdaterad samling av filmer och serier som sträcker sig över tid, rymd och dimensioner, tar Netflix med oss på resor som utmanar vår förståelse av verkligheten. I denna lista med bästa filmerna på Netflix har vi nu kommit till Sci-fi. Här listar vi några av de mest spännande och tankeväckande Sci-Fi titlarna som just nu finns tillgängliga för streaming. Följ med oss in i framtiden!

Stranger Things Bästa Sci-Fi på Netflix
Från: Stranger Things
 1. Stranger Things – I den lilla staden Hawkins på 1980-talet kolliderar barns oskyldighet med regeringskonspirationer och interdimensionella hot. Med en härlig nostalgi och engagerande karaktärer har serien tagit världen med storm.
  • Rekommenderas för: Fans av 80-talets nostalgi, övernaturliga mysterier och starka gruppdynamiker.
 2. Black Mirror: Bandersnatch – En banbrytande interaktiv upplevelse där du, tittaren, leder huvudpersonen genom en rad val i hans turbulenta liv som programmerare i en dystopisk framtid.
  • Rekommenderas för: De som gillar psykologiska thrillers och vill ha en unik “välj ditt eget äventyr”-upplevelse.
 3. The Midnight Sky – I en värld på randen till undergång kämpar en forskare för att varna en återvändande rymdbesättning om de faror som väntar på jorden.
  • Rekommenderas för: Fans av postapokalyptiska berättelser och karaktärsdrivna sci-fi-dramer.
 4. Altered Carbon – I en teknologiskt avancerad framtid blir döden obsolet, men mänsklighetens mörka sidor förblir.
  • Rekommenderas för: De som älskar cyberpunk och intriger med en dos av filosofiska grubblerier.
 5. Annihilation – Ett team med forskare vågar sig in i ett mystiskt och förvrängt landskap där naturens regler inte längre gäller.
  • Rekommenderas för: Fans av visuellt slående sci-fi med djupa existentiella teman.
 6. I Am Mother – En berättelse om moderskap, mänsklighet och misstro när en robot försöker uppfostra den sista överlevande människan.
  • Rekommenderas för: De som uppskattar spända relationella dramer i en sci-fi-inramning.
 7. Lost in Space – Familjen Robinson konfronterar farorna med rymden och de egna familjedynamikerna när de försöker hitta sin väg hem.
  • Rekommenderas för: Fans av familjecentrerade äventyr med en dos av rymdopera.
 8. Another Life – När ett utomjordiskt artefakt landar på jorden, blir det upp till en grupp astronauter att lösa dess gåta.
  • Rekommenderas för: De som gillar rymdäventyr blandat med utomjordiska mysterier.
 9. Oxygen – En kamp mot klockan i en klaustrofobisk miljö, där varje andetag kan vara det sista.
  • Rekommenderas för: Fans av intensiva överlevnadsthrillers med en sci-fi-twist.
 10. The OA – En försvunnen blind kvinna återvänder med sin syn återställd och en otrolig historia om dimensioner, döden och ödet.
  • Rekommenderas för: De som söker en annorlunda och djupgående berättelse som kombinerar sci-fi och mystik.

Du kanske också vill se:

Bästa Barnfilmer på Netflix

Letar du efter den perfekta filmen för en familjekväll? Barnfilmer på Netflix erbjuder ett brett utbud av fängslande berättelser som kommer att charma både stora och små. Från animerade klassiker till moderna äventyr, finns det något för alla smaker. I den här guiden har vi samlat några av de bästa barnfilmerna som just nu finns tillgängliga på Netflix. Låt oss dyka in!

Till månen och tillbaka (Over the Moon) Bästa Barnfilmer på Netflix
Från: Till månen och tillbaka (Over the Moon)
 1. Till månen och tillbaka (Over the Moon) – I detta visuella mästerverk fylld med musik och magi, ger sig en ung flicka ut på ett fantastiskt äventyr för att bevisa mångudinnans existens.
  • Rekommenderas för: Barn som älskar musikaler och fantasifulla äventyr, samt familjer som vill se en film om bearbetning av sorg.
 2. Klaus – Denna gripande och vackert animerade film ger en ny twist till jultomtens historia, centrerad kring betydelsen av vänskap och att ge.
  • Rekommenderas för: De som älskar julfilmer och rörande berättelser om oväntad vänskap.
 3. Trolljakten – När en vanlig pojke upptäcker en hemlig värld av troll blir hans liv aldrig detsamma.
  • Rekommenderas för: Unga tittare som tycker om actionfyllda äventyr och magiska varelser.
 4. Angry Birds Filmen – I en värld där fåglar och grisar är i konstant strid, kan humor och vänskap göra en skillnad.
  • Rekommenderas för: Barn som älskar skratt och färgsprakande animation baserad på populära spel.
 5. Lego Filmen – I ett universum byggt av lego möter vi en osannolik hjälte som tar sig an en ondskefull tyrann.
  • Rekommenderas för: Kreativa själar och fans av lego, samt de som gillar humor och action.
 6. Min granne Totoro – Denna tidlösa berättelse från Studio Ghibli berättar om magin i naturen och barnens förmåga att hitta vänner på de mest oväntade platserna.
  • Rekommenderas för: Alla åldrar, speciellt de som uppskattar vacker animation och hjärtevärmande berättelser.
 7. Carmen Sandiego: Att stjäla eller inte stjäla – I detta unika interaktiva äventyr kan barnen hjälpa till att styra den berömda skurkens nästa steg.
  • Rekommenderas för: Unge detektiver och de som älskar interaktivt innehåll.
 8. Den lille prinsen – En modern tolkning av den klassiska berättelsen som utforskar vikten av barnslighet och fantasi i en alltför vuxen värld.
  • Rekommenderas för: Både barn och vuxna som uppskattar djupa, filosofiska berättelser.
 9. Drakryttarna: Bortom gränsen – I denna spännande serie utforskas både vänskapens band och de äventyr som väntar bortom horisonten.
  • Rekommenderas för: Drakentusiaster och unga äventyrare som drömmer om att utforska okända världar.
 10. Boss Baby: Ingen liten affär – Med en blandning av humor och hjärta fortsätter den lilla bebisens stora äventyr i affärsvärlden.
  • Rekommenderas för: Familjer som vill skratta tillsammans, samt barn som har yngre syskon eller drömmer om att vara chefen hemma.

Du kanske också vill se:

Tack!

Tack för att ni läste! Om ni fann dessa rekommendationer hjälpsamma eller roliga, glöm inte att dela med era vänner och familj. Vi skulle också älska att höra era tankar om våra Bästa Filmerna på Netflix, så lämna gärna en kommentar nedan om vilka filmer eller serier ni rekommenderar på Netflix. Låt oss hålla konversationen igång och hjälpa varandra att upptäcka fantastiskt innehåll. Dela, kommentera och njut av era filmkvällar med de bästa filmerna på Netflix!


Leave a Comment