Bästa barnfilmerna Disney+

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Disney+ erbjuder ett brett utbud av filmer som är bra för barn i alla åldrar. Här är några av de bästa barnfilmerna Disney+ (inte rankade i någon speciell ordning):

  1. Toy Story (1995)
  2. Lejonkungen (1994)
  3. Aladdin (1992)
  4. Skönheten och odjuret (1991)
  5. Frozen (2013)
  6. Ocean (2016)
  7. Hitta Nemo (2003)
  8. Monsters, Inc. (2001)
  9. The Incredibles (2004)
  10. Zootopia (2016)

Dessa filmer är alla familjevänliga och har positiva budskap som kan hjälpa barn att lära sig värdefulla livsläxor. Oavsett om du letar efter en klassisk animerad film eller en nyare release, finns det något för alla barn på Disney+.

Nedan kommer du att hitta korta summeringar och trailers för alla dessa klassiska barnfilmerDisney plus.

Korta summeringa av de bästa barnfilmerna Disney+

Kort sammanfattning av Toy Story (1995)

Toy Story (1995) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Toy Story är en klassisk animerad film från 1995 och definitivt en av de bästa barnfilmerna Disney+ har att erbjuda som berättar historien om en ung pojke som heter Andy och hans älskade leksaker, ledda av hans favoritleksak, en cowboy som heter Woody. När Andy lämnar sitt rum vaknar hans leksaker till liv och engagerar sig i sina egna äventyr. Men när Andy får en ny leksak, vid namn Buzz Lightyear, blir Woody svartsjuk. När de två leksakerna tävlar om Andys tillgivenhet, befinner de sig vilse och måste arbeta tillsammans för att hitta tillbaka hem. Längs vägen lär de sig vikten av vänskap och lojalitet och upptäcker att vara en leksak handlar om mer än att bara vara favoriten. Filmen var en banbrytande prestation inom animation och berättande, och har sedan dess blivit en älskad klassiker för generationer av barn och familjer.

Du kanske också vill läsa Toy Story (1995) – Resension

Kort sammanfattning av Lejonkungen (1994)

Lejonkungen Trailer

Lejonkungen är en klassisk animerad film från 1994 som berättar historien om en ung lejonunge vid namn Simba som är avsedd att bli kungen av Pride Lands, en majestätisk afrikansk savann. Men hans farbror Scar, som är avundsjuk på Simbas position, planerar att ta tronen för sig själv. Efter att Scar dödat Simbas pappa, Mufasa, övertygar han Simba om att han är ansvarig för Mufasas död och uppmuntrar honom att fly. När Simba växer upp i exil träffar han nya vänner och lär sig viktiga livsläxor. Så småningom måste han konfrontera sitt förflutna och sitt ansvar gentemot sitt rike för att ta sin rättmätiga plats som kung. Lejonkungen har fantastisk animation, minnesvärda karaktärer och en tidlös historia som har fängslat publik i alla åldrar i årtionden.

Du kanske också vill läsa Lejonkungen (1994) – Recension

Kort sammanfattning av Aladdin (1992)

Aladdin (1992) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Aladdin är en klassisk animerad film från 1992 som berättar historien om en ung gatunge vid namn Aladdin som blir kär i prinsessan Jasmine, dotter till sultanen av Agrabah. Med hjälp av en magisk lampa och dess allsmäktiga ande låtsas Aladdin vara en prins för att vinna Jasmines hjärta och omintetgöra de onda planerna sultanens rådgivare Jafar har kokat upp. Längs vägen lär sig Aladdin viktiga lektioner om ärlighet, lojalitet och den sanna innebörden av rikedom och makt. Filmen innehåller minnesvärda karaktärer, klassika låtar och fantastisk animation som transporterar publiken till Agrabahs färgstarka värld.

Du kanske också vill läsa Aladdin (1992) – Recension

Kort sammanfattning av Skönheten och odjuret (1991)

Beauty and the Beast (1991) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Beauty and the Beast är en klassisk animerad film från 1991 som berättar historien om en ung kvinna vid namn Belle som bor i en liten by i Frankrike. När hennes far tas till fånga av ett fruktansvärt odjur i ett närliggande slott, erbjuder Belle att ta hans plats som odjurets fånge. Med tiden får Belle veta att besten faktiskt är en förtrollad prins som måste lära sig att älska och bli älskad i gengäld för att bryta förbannelsen. När Belle och Odjuret lär känna varandra upptäcker de att sann skönhet kommer inifrån och att kärleken har kraften att övervinna även de största hindren. Filmen innehåller minnesvärda karaktärer, vacker animation och tidlösa teman om kärlek, acceptans och vikten av andra chanser.

Kort sammanfattning av Frozen (2013)

Disney’s Frozen Official Trailer

Frozen är en populär animerad film från 2013 som berättar om två systrar, Elsa och Anna, som bor i kungariket Arendelle. Elsa har kraften att skapa is och snö, men hon kämpar för att kontrollera sina förmågor, vilket gör att hon blir isolerad från resten av kungariket. När Elsa av misstag kastarin Arendelle in i en evig vinter, ger sig Anna ut för att hitta sin syster och rädda kungariket. Längs vägen får Anna sällskap av en man som heter Kristoff, hans lojala ren Sven och en snögubbe som heter Olaf. Tillsammans möter de farliga utmaningar och lär sig viktiga lektioner om kärlek, familj och kraften i självacceptans. Filmen innehåller minnesvärda karaktärer, klassiksa låtar och fantastisk animation som har fångat publikens hjärtan runt om i världen. Bara sången “let it go” skulle klassifiera denna film som en av de bästa barnfilmerna Disney+ har.

Kort sammanfattning av Moana (2016)

Moana Official Trailer

Moana är en animerad film från 2016 som berättar historien om en ung polynesisk flicka vid namn Moana som är utvald av havet för att ge sig ut på en resa för att rädda sin ö och sitt folk. Moana ger sig ut på ett farligt äventyr över havet för att hitta halvguden Maui, som har stulit hjärtat av gudinnan Te Fiti och orsakat en förbannelse över landet. Längs vägen möter Moana utmaningar och upptäcker sin egen inre styrka och mod. Med hjälp av Maui lär hon sig viktiga lektioner om identitet, ansvar och naturens kraft. Filmen innehåller vacker animation, fantastiska låtar och en stark kvinnlig huvudperson som trotsar stereotyper och omfamnar sin kultur.

Kort sammanfattning av Hitta Nemo (2003)

Finding Nemo (2003) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Finding Nemo är en klassisk animerad film från 2003 som berättar historien om en clownfisk vid namn Marlin som ger sig ut på en resa för att hitta sin son Nemo, som har blivit tagen av dykare och placerad i ett akvarium på en tandläkarmottagning. Längs vägen möter Marlin en glömsk blå tangfisk vid namn Dory, som går med på att hjälpa honom att hitta Nemo. Tillsammans möter de en rad farliga hinder och möter en mängd färgglada karaktärer, inklusive vegetariska hajar och surfarhavssköldpaddor. Under tiden försöker Nemo fly från akvariet med hjälp av sina nya vänner, en grupp lustiga fiskar. Genom sina äventyr lär sig Marlin och Nemo viktiga lektioner om mod, uthållighet och familjens kraft. Filmen innehåller fantastisk animation, minnesvärda karaktärer.

Kort sammanfattning av Monsters, Inc. (2001)

Monsters, Inc. (2001) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Monsters, Inc. är en älskad animerad film från 2001 som utspelar sig i staden Monstropolis, där monster genererar elektricitet genom att skrämma mänskliga barn. Filmen kretsar kring de två huvudkaraktärerna, James P. Sullivan (Sulley), ett stort lurvigt blått monster, och hans bästa vän och assistent, Mike Wazowski, ett litet grönt enögt monster. När en liten flicka vid namn Boo av misstag kommer in i monstervärlden måste Sulley och Mike hitta ett sätt att återvända henne till sin egen värld innan det är för sent. Längs vägen avslöjar de en olycksbådande komplott av deras chef, Henry J. Waternoose, för att kidnappa människobarn för makten. Genom sitt äventyr får Sulley och Mike viktiga lektioner om vänskap, tapperhet och familjens sanna betydelse. Filmen innehåller minnesvärda karaktärer, fantasifull animation.

Kort sammanfattning av The Incredibles (2004)

The Incredibles (2004) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

The Incredibles är en populär animerad film från 2004 som berättar historien om en familj av superhjältar som tvingas leva normala liv efter att en rad rättegångar mot superhjältar leder till att de förbjuds. Berättelsen kretsar kring Bob Parr (Mr. Incredible), som kämpar för att anpassa sig till livet som en förortspappa, och hans fru Helen (Elastigirl), som försöker hålla ihop familjen samtidigt som hon i hemlighet arbetar för att få tillbaka superhjältar som “hjältar” till allmänhetens ögon. När en ny skurk vid namn Syndrome hotar att förstöra staden måste familjen samlas och använda sina krafter för att rädda dagen. Längs vägen lär de sig viktiga lektioner om lagarbete, familj och vikten av att använda sina krafter för gott. Filmen innehåller spännande actionsekvenser, minnesvärda karaktärer.

Kort sammanfattning av Zootopia (2016)

Zootopia Official Sloth Trailer (2016) – Disney Animated Movie HD

Zootopia är en animerad film från 2016 som utspelar sig i en värld där antropomorfa djur lever tillsammans i en mångsidig och livlig stad. Berättelsen följer en ung kanin vid namn Judy Hopps som drömmer om att bli den första kaninpolisen i Zootopia. Trots att hon möter fördomar och skepsis från sina kollegor, ger sig Judy ut för att lösa ett fall av försvunna däggdjur med hjälp av en slug räv som heter Nick Wilde. Tillsammans avslöjar de en konspiration som hotar att förstöra stadens känsliga sociala balans. Genom sitt äventyr lär sig Judy och Nick viktiga lektioner om tillit, uthållighet och kraften i att övervinna stereotyper. Filmen har fantastisk animation, smart humor och ett aktuellt budskap om mångfald och inkludering som resonerar med publik i alla åldrar.


Nu när du läst vår Bästa barnfilmerna Disney+ artikel kanske någon av våra nyaste artiklar skulle intressera dig:

Leave a Comment