De 5 bästa Marvel filmerna för barn

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Alla Marvel-filmer är gjorda på ett sätt som skulle passa de yngre runt om i världen, och här har vi valt ut de 5 bästa Marvel filmerna för barn.

Nästan alla filmer som produceras under Marvel kommer ut att vara PG-13. Det betyder att det finns scener som främjar våld. Om du vill visa dessa filmer för barn, se till att ge dem sällskap och vägledning vid lämpliga tidpunkter.

Innan vi börjar, se upp för spoilers!

Du vet väl att vi också har artiklen Se Marvel i kronologisk ordning, där kommer du även att få länkar till recensioner av de flesta, så som Thor: Love and Thunder (2022) – Recension

Här är de 5 bästa Marvel filmerna som är lämpliga för barn

Thor

Släpptes – 2011

Bildkredit: Marvel

Thor har några saker som verkar gå utöver PG-13, men det mesta av filmen är ganska grundad och berättar en mycket unik historia.

Vi ser Tor, åskguden, använda sina gudomliga förmågor för att förhandla fred mellan de två världarna, vilket resulterar i att han förvisas från Asgård. När han kommer ner till jorden utan sina krafter och mäktiga Mjölnir, lär sig Thor om ödmjukhet och sitt ansvar gentemot de nio rikena.

Hans bror Loke, som är girig att överta tronen, planerar att döda Thor och deras far. Thor måste då göra allt för att få tillbaka sitt vapen innan hans onde bror lyckas med sina planer.

Att slåss mot sin egen familj bryter ner Thor mentalt, men hans ansvar inför tronen och de nio världarna får honom att inte ge upp.

Förvisso ger skådespelerskan Natalie Portman en del romantik i den här filmen, men den kommer fortfarande att vara lämplig för barn. Vissa action- och magi scener kan skrämma de allra minsta, men filmen är underhållande och återigen berättar en intressant historia. 

Ant-Man

Släpptes – 2015

Bildkredit: Marvel

Ant-Man är en Marvel film som lutar mot en lättare ton och humor. Den håller saker fräscht och introducerar en ny karaktär för Marvel-fans.

Vi följer Scott Lang, en erfaren tjuv som precis kommit ut ur fängelset och ser fram emot en ren start. Scott har kämpat sig igenom sin historia och har svårt att passa in i samhället där han inte ens kan träffa sin unga dotter utan att bli dömd.

Snabba händelser drabbade Scott och gav honom en högteknologisk superhjältedräkt som ger honom förmågan att krympa när som helst. Han väljer att använda denna makt för att rädda andra och träffar nya vänner på vägen.

Med enkla actionscener kan inte bara dina barn utan även du njuta av den här filmen. Paul Rudd har presterat briljant och skratten fortsätter att komma oavbrutet. Denna lilla Avenger har mycket att erbjuda när det kommer till Ant-Man.

Guardians of the Galaxy

Släpptes – 2014

Bildkredit: Marvel

James Gunn lyckades skapa en riktigt rolig och fånig film som får dig att hålla fast vid dina platser. Olika CGI-karaktärer kan verka skrämmande och olämpliga, men eftersom filmen håller en rolig ton kommer den att verka som en live action-tecknad film.

Peter, som även han är en tjuv, inser att han har stulit något extremt värdefullt när lönnmördare och andra tjuvar börjar jaga honom. Vissa händelser gör att han hamnar i en grupp som inte är lojal mot någon. Men när galaxen de bor i hamnar under hot blir dessa ovilliga hjältar redo för sina livs kamp. De måste möta en superväsen som heter Ronan som är fast besluten på sitt uppdrag.

Filmen är så mångsidig att den kommer att lyckas underhålla de små.

Spider-Man: Homecoming

Släpptes – 2017

Bildkredit: SONY/Marvel

Vem gillar inte Spider-Man? Han nämner sig själv bokstavligen som den vänliga stadsdelen Spider-Man. I den här filmen ser vi den yngsta versionen av Peter Parker ta sig igenom sin superhjälte och personliga liv. Men en liten varning eftersom den här filmen har ett skämt om pornografi som du kan hoppa över medan du tittar på.

Berättelsen visar hur Peter försöker komma igång efter händelserna i Captain America – Civil War. Han gör sitt bästa för att bli som sin mentor Iron Man men misslyckas om och om igen när han jagar en brottsling vid namn Vulture. Peter sviker sin mentor, vänner och kära moster May och måste resa sig upp och bevisa att han är Spider-Man. Han går för att bekämpa sin fiende utan sin högteknologiska kostym som han fortsätter att förlita sig på och bevisar att han är mycket mer än kostymen.

Marvel tog verkligen en annan väg när det kom till Homecoming. Filmen förblir ung i stämningen och lyckas leverera en känslomässig resa. Utan att gå in i farbror Bens död behöver vi inte oroa oss för några våta vävnader.

Spider-Man: Far From Home

Släpptes – 2019

Bildkredit: SONY/Marvel

Far From Home visar en superhjälte som fruktar sin handling och vill leva ett normalt liv.

Vi ser Peter förbereda sig för sin skolresa och hoppas att han inte behöver vara Spider-Man på sin semester. Efter att ha förlorat sin mentor förstod han att vara en superhjälte innebär att offra dina önskemål och önskemål. Hans planer går söderut när direktören för S.H.I.E.L.D tar över hans skolresa och försöker få Peter till handling. Att slåss mot en dödlig ny skurk Peter förlorar sina strider både fysiskt och mentalt, men det tar inte lång tid innan vår hjälte kommer upp på fötter igen för att rädda världen.

Att ta med Mysterio, en älskad Spider-Man-fiende, var en stor vinst för alla. Filmen avslutas med en stor twist som får dig att se den tredje delen av trilogin. Med en touch av romantik och action förblir det mesta av filmen söt och enkel för yngre publik.

Slutsats

Så, det här var det. Det finns fler filmer som är lämpliga för barn, men vi valde ut de bästa bara för dig. Det är alltid bäst om du håller dig runt barn medan de tittar på sådana filmer. Om du tror att vi missat några andra superbra Marvel filmer som lämpar sig för barn, kan du gärna lämna ett förslag.


Nu när du läst om de 5 bästa Marvel filmerna för barn kanske du också skulle vara intresserad av:

Leave a Comment