10 Bästa Halloweenfilmerna på Netflix Just Nu

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Att välja rätt bland bästa HalloweenfilmernaNetflix för en skrämmande filmkväll kan vara en utmaning, särskilt med det växande biblioteket på streamingtjänster som Netflix. För alla skräckfans där ute, har vi satt ihop en lista över de tio bästa Halloweenfilmerna som du kan strömma på Netflix just nu. Från klassiska skräckhistorier till moderna thrillers, här är våra toppval!

10 Bästa Halloweenfilmerna på Netflix Just Nu

Du kanske också vill läsa någon av våra skräckfilmsrecensioner:


10 Bästa Halloweenfilmerna på Netflix Lista

1. Skräckhotellet (The Shining, 1980)

 • Beskrivning: Jack Torrance, en författare med skrivblock, tar jobbet som vaktmästare på det isolerade Overlook Hotel under vintern. Men hotellets onda andar börjar ha en destruktiv effekt på Jacks sinne. Hans fru Wendy och son Danny, som besitter en övernaturlig förmåga kallad “the shining”, blir tvungna att kämpa för sina liv när Jack blir allt mer farlig. Denna film är en av Stanley Kubricks mästerverk och en måste-se för alla skräckälskare.
 • Rollista: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd m.fl.
 • Rekommendation: En psykologisk skräckhistoria som kommer hålla dig på tårna från början till slut.

2. The Conjuring (2013)

 • Beskrivning: The Conjuring, regisserad av James Wan, baseras på verkliga händelser och följer de kända paranormala utredarna Ed och Lorraine Warren. De kallas in för att hjälpa familjen Perron, som upplever skrämmande och oförklarliga fenomen i sitt nyinköpta hus på Rhode Islands landsbygd. Som de gräver djupare in i husets mörka historia, ställs Warrens inför en mäktig demonisk närvaro. Med stämningsspäckad skräck och gripande prestationer är “The Conjuring” inte bara en av decenniets mest skrämmande filmer, utan den har också cementerat sin plats som en modern skräckklassiker.
 • Rollista: Vera Farmiga (Lorraine Warren), Patrick Wilson (Ed Warren) m.fl.
 • Rekommendation: En spännande berättelse baserad på verkliga händelser.

3. Stranger Things (2016)

 • Beskrivning: När en ung pojke försvinner från den lilla staden Hawkins, börjar en grupp barn en desperat jakt för att hitta honom. De stöter på ett mystiskt flicka med övernaturliga krafter, en hemlig regeringsexperiment och ett skrämmande monster från en annan dimension kallad “The Upside Down”. Denna TV-serie blandar 80-talsnostalgi med skräck och äventyr på ett mästerligt sätt.
 • Rollista: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona Ryder m.fl.
 • Rekommendation: Perfekt för de som älskar spänning blandat med ett stänk av nostalgi.

4. A Nightmare on Elm Street (1984)

 • Beskrivning: Regisserad av skräckmästaren Wes Craven introducerar “A Nightmare on Elm Street” oss för den ikoniska karaktären Freddy Krueger, en skadad själ med bränd hud och knivhandskar, som jagar tonåringar i deras drömmar. När ungdomar i Elm Street börjar dö under mystiska och våldsamma omständigheter, upptäcker de en gemensam nämnare: en skräckinjagande gestalt som kan skada dem i drömvärlden och på riktigt. Filmen kombinerar den verkliga världen med den surrealistiska drömvärlden på ett sätt som utmanar tittarens uppfattning om verklighet. Denna innovativa skräckfilm blev snabbt en kultklassiker och lade grunden för en långlivad franchise.
 • Rollista: Robert Englund (Freddy Krueger), Heather Langenkamp (Nancy Thompson) m.fl.
 • Rekommendation: En skräckklassiker som kommer hålla dig vaken.

5. The Haunting of Hill House (2018)

 • Beskrivning: En familj återförenas för att konfrontera de skrämmande minnena från sitt gamla hem, Hill House, och de traumatiska händelser som drev dem bort därifrån. Genom tillbakablickar får vi se de övernaturliga händelserna som familjen Crain upplevde och hur de påverkade dem i vuxen ålder. En djupdykning i familjedrama blandat med ren skräck.
 • Rollista: Victoria Pedretti, Oliver Jackson-Cohen, Elizabeth Reaser m.fl.
 • Rekommendation: En serie som kombinerar djupa karaktärsstudier med skrämmande spökberättelser.

6. It (2017)

 • Beskrivning: Baseras på Stephen Kings bästsäljande roman, är “It” en skrämmande skildring av sju barn i den lilla staden Derry, Maine, som står inför sina värsta mardrömmar i form av en ondskefull varelse, ofta förekommande som den skrämmande clownen Pennywise. Under en sommar fylld av uppväxtens utmaningar och skräckens terror, upptäcker barnen att monstret har en historia av våld och död i Derry och återkommer vart 27:e år för att mata på stadens barn. Med djärva skräcksekvenser, känslomässigt djup och gripande prestationer, “It” blåser nytt liv i en klassisk skräckberättelse och har blivit en ny generationens rysare.
 • Rollista: Bill Skarsgård (Pennywise), Jaeden Martell (Bill Denbrough), Sophia Lillis (Beverly Marsh) m.fl.
 • Rekommendation: En intensiv berättelse om vänskap och barndomsfär.

7. Bird Box (2018)

 • Beskrivning: I en post-apokalyptisk värld måste Malorie och hennes två barn navigera genom en flod med förbundna ögon för att undvika att se mystiska varelser som har drivit de flesta av mänskligheten till självmord. Denna intensiva thriller handlar om mod, överlevnad och de band som håller en familj samman i de mest desperata situationerna.
 • Rollista: Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich m.fl.
 • Rekommendation: En gripande berättelse som utforskar mänsklig uthållighet och kraften av moderskap.

8. The Witch (2015)

 • Beskrivning: På 1630-talet blir en puritansk familj förvisad från en koloni och bygger sitt hem vid skogens kant. När deras nyfödda son plötsligt försvinner och skörden misslyckas, börjar paranoia och misstro att infektera familjen, och de anklagar varandra för häxeri. Denna film är en tät och obehaglig upplevelse som utforskar teman av religion, paranoia och kvinnans roll inom puritanism.
 • Rollista: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie m.fl.
 • Rekommendation: En djupgående skräckhistoria som tar upp historiska teman och övernaturliga inslag.

9. Train to Busan (2016)

 • Beskrivning: Regisserad av Yeon Sang-ho, är en sydkoreansk zombiethriller som kombinerar pulshöjande action med hjärtskärande mänsklig drama. Filmen skildrar en far och hans dotter, bland andra passagerare, ombord på ett snabbtåg från Seoul till Busan, just när en förödande zombiutbrott äger rum i Sydkorea. Medan tåget rusar genom landskapet blir passagerarna snart medvetna om den växande faran både inne i tåget och ute i världen. “Train to Busan” är mer än bara en skräckfilm, den utforskar de mänskliga relationerna, samhällsstrukturerna och den personliga uppoffringen i en extrem överlevnadssituation. Det är en resa du inte kommer att glömma.
 • Rollista: Gong Yoo (Seok-woo), Kim Su-an (Soo-an) m.fl.
 • Rekommendation: En hjärtskärande och adrenalinfylld zombie-thriller.

10. Hereditary (2018)

 • Beskrivning: Ari Asters “Hereditary” är en djupt oroande psykologisk skräckfilm som dyker in i de mörkaste hörnen av familjearvet och sorg. Efter matriarkens död börjar familjen Graham upptäcka kryptiska och alltmer skrämmande hemligheter om sitt ursprung. Medan de gräver djupare upptäcker de att de är en del av ett förbannelse som har passerat genom generationer. Med obehagliga visuella sekvenser och en kraftfull skådespelarinsats från Toni Collette, utforskar “Hereditary” hur familjens trauma kan manifesteras på de mest skrämmande sätten. Filmen är en skrämmande påminnelse om de osynliga bördor vi bär från våra förfäder.
 • Rollista: Toni Collette (Annie), Alex Wolff (Peter) m.fl.
 • Rekommendation: En djupt oroande och psykologisk skräckfilm.

Oavsett om du är ett stort fan av klassiska skräckberättelser eller letar efter adrenalinfyllda thrillers, erbjuder Netflix ett brett utbud av Halloweenfilmer. Vi hoppas att vår lista hjälper dig att hitta den perfekta filmen för nästa skräckkväll! Och glöm inte att regelbundet besöka Netflix för att upptäcka nya skrämmande filmer – de fortsätter att fylla på sitt bibliotek med rysare för alla smaker.

Tack för att du läste våra 10 Bästa Halloweenfilmerna på Netflix!

Tack för att du följde med på vår resa genom några av de mest skrämmande Halloweenfilmerna på Netflix just nu. Vårt mål är att dessa tips ska ge dig och dina vänner timmar av rysningar och spänning. Om du har förslag på andra filmer vi bör inkludera, eller åsikter om de vi redan har listat, tveka inte att dela med dig i kommentarerna nedan. Och om du tyckte om denna guide, dela den gärna med andra skräckfans. Tillsammans kan vi njuta av dessa skrämmande berättelser.

Rysliga filmstunder väntar – njut av skräcken!


Nu när du läst om våra 10 Bästa Halloweenfilmerna på Netflix kanske du också vill läsa om:

Leave a Comment