10 Bästa Halloweenfilmerna på Disney+ Just Nu

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Att välja de bästa halloweenfilmerna på Disney+ för en kuslig filmkväll kan vara en utmaning, särskilt med det ständigt växande biblioteket på streamingtjänster som Disney+. För alla skräckfans där ute har vi satt ihop en lista över de tio bästa halloweenfilmerna som du kan strömma på Disney+ just nu. Från kusliga familjefilmer till klassiska Disney-skapelser, här är våra toppval!

10 Bästa Halloweenfilmerna på Disney+ Just Nu

Du kanske också vill läsa någon av våra skräckfilmsrecensioner:


10 Bästa Halloweenfilmerna på Disney+ Lista

1. Hocus Pocus (1993)

Hocus Pocus (1993) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers
 • Beskrivning: En av de mest älskade Halloween-klassikerna, “Hocus Pocus”, tar tittarna till Salem, Massachusetts, där tre häxor från 1600-talet väcks till liv av en ovetande tonåring. Dessa häxor, kända som Sanderson-systrarna, har ett mål i åtanke: att suga livet ur stadens barn för att bibehålla sin ungdom. Med hjälp av en talförmögen katt, en envis lillasyster och en ny vän, kämpar tonåringen för att rädda staden och stoppa häxornas onda planer. Med sin komiska takt, minnesvärda karaktärer och fängslande musikalnummer, är detta en film som hela familjen kan njuta av.
 • Rollista: Bette Midler (Winifred), Sarah Jessica Parker (Sarah), Kathy Najimy (Mary) m.fl.
 • Rekommendation: Perfekt för familjen och de som älskar magisk komedi med en skräcktwist.

2. The Nightmare Before Christmas (1993)

The Nightmare Before Christmas (1993) Official Trailer #1 – Animated Movie
 • Beskrivning: Tim Burtons animerade mästerverk kombinerar både skräck och jul i en musikalisk extravaganza. Jack Skellington, kungen av Halloween Town, blir förälskad i konceptet av jul efter att ha upptäckt det genom en portal. Men när han försöker införliva julen i sitt eget rike blir resultaten katastrofala. Med hjälp av Sally, en lappad ihop docka som är förälskad i honom, försöker Jack rädda både julen och Halloween. Filmen är en visuell fest med sina unika karaktärer, gotiska miljöer och oförglömliga låtar.
 • Rollista: Danny Elfman (Jack Skellington), Catherine O’Hara (Sally), Chris Sarandon (Jack’s talröst) m.fl.
 • Rekommendation: För dem som älskar mörka musikaler med en unik twist på två av de mest älskade högtiderna.

3. Coco (2017)

Coco Trailer (2017) | ‘Find Your Voice’ | Movieclips Trailers
 • Beskrivning: Satt mot bakgrunden av Mexikos Dödas dag, utforskar “Coco” teman om familj, traditioner och drömmar genom ögonen på Miguel, en ung pojke som förbjuds att spela musik trots sin passion för det. När han söker svar på sin familjs förbud mot musik, befinner han sig i de dödas land. Där möter han sina förfäder och upptäcker familjens hemligheter. Denna hjärtskärande berättelse fylls med livfulla färger, fantastiska musikaliska nummer och lärdomar om vikten av att minnas dem som gått före oss.
 • Rollista: Anthony Gonzalez (Miguel), Gael García Bernal (Héctor), Benjamin Bratt (Ernesto de la Cruz) m.fl.
 • Rekommendation: En färgstark och hjärtevärmande berättelse om familj, traditioner och drömmar.

4. Frankenweenie (2012)

Frankenweenie Trailer
 • Beskrivning: I denna svartvita stop-motion animerade film av Tim Burton, förlorar den unga Victor Frankenstein sin älskade hund Sparky i en tragisk olycka. Men genom kraften av vetenskap, lyckas han återuppliva sin fyrbenta vän. Vad som följer är en rad komiska och skrämmande situationer när stadsborna i New Holland upptäcker Sparkys hemlighet. Medan filmen hyllar de klassiska skräckfilmerna från 1930-talet, berör den också hjärtskärande teman om förlust, acceptans och vänskap.
 • Rollista: Charlie Tahan (Victor Frankenstein), Winona Ryder (Elsa Van Helsing), Catherine O’Hara (Mrs. Frankenstein) m.fl.
 • Rekommendation: En mörk komedi för alla åldrar, särskilt för fans av Tim Burton.

5. The Haunted Mansion (2003)

The Haunted Mansion (2003) trailer
 • Beskrivning: Inspirerad av den berömda Disney-parkattraktionen, tar denna komedifyllda skräckfilm tittarna med till en mystisk herrgård där allt inte är som det verkar. När familjen Evers besöker herrgården med avsikt att köpa den, upptäcker de snart att den är hemsökt av spöken från förflutna epoker. Eddie Murphys karaktär, Jim Evers, måste sedan rädda sin familj från herrgårdens skräckinjagande hemligheter. Medan filmen erbjuder många skratt, berör den också djupare teman om kärlek och försoning.
 • Rollista: Eddie Murphy (Jim Evers), Terence Stamp (Ramsley), Nathaniel Parker (Master Gracey) m.fl.
 • Rekommendation: För de som älskar en blandning av komedi, spänning och övernaturligt.

6. The Adventures of Ichabod and Mr. Toad (1949)

The Adventures of Ichabod and Mr. Toad 1949 Trailer
 • Beskrivning: Walt Disneys “The Adventures of Ichabod and Mr. Toad” är en färgstark och musikalisk sammanställning av två klassiska berättelser: Washington Irvings “The Legend of Sleepy Hollow” och Kenneth Grahames “The Wind in the Willows.” I den första delen, följer vi J. Thaddeus Toad, en förmögen groda med en obotlig dragning till snabba bilar och spänning, vilket leder till ekonomisk ruin och juridiska problem. I den andra delen möter vi Ichabod Crane, den spinkige läraren som ställs inför den skrämmande Huvudlösa Ryttaren. Tillsammans fängslar dessa två episoder tittarna med sina komiska, spännande och ibland skrämmande händelser.
 • Rollista: Bing Crosby (Narrator), Basil Rathbone (Narrator), Eric Blore (Mr. Toad) m.fl.
 • Rekommendation: En klassisk Disney-film som kombinerar humor och skräck på ett charmigt sätt.

7. Mom’s Got a Date with a Vampire (2000)

Halloween 2007 – Mom’s Got A Date With A Vampire Promo
 • Beskrivning: I denna Disney Channel Original Movie försöker tre syskon sätta upp sin mamma på en date så de kan ha huset för sig själva. Men deras val av dejt, en charmig man vid namn Dimitri, visar sig vara en äkta vampyr. Medan de först njuter av sin frihet, inser barnen snart att deras mamma är i verklig fara. De måste då jobba tillsammans för att rädda henne innan det är för sent.
 • Rollista: Matt O’Leary (Adam Hansen), Laura Vandervoort (Chelsea Hansen), Charles Shaughnessy (Dimitri) m.fl.
 • Rekommendation: En rolig familjefilm med en spännande vändning.

8. Twitches (2005)

Twitches (2005) – Trailer
 • Beskrivning: Tvillingarna Alex och Camryn, separerade vid födseln, återförenas på sin 21-årsdag och upptäcker att de är speciella häxor med makter. De kastas in i en värld av magi och mysterier när de lär sig om sitt sanna ursprung och den onda kraft som hotar deras magiska hemvärld. Denna Disney Channel-film, med Tia och Tamera Mowry i huvudrollerna, utforskar systrars band och kraften i familjen.
 • Rollista: Tia Mowry (Alex Fielding), Tamera Mowry (Camryn Barnes), Kristen Wilson (Miranda) m.fl.
 • Rekommendation: En charmig och magisk berättelse om systerlig kärlek.

9. Phantom of the Megaplex (2000)

Phantom of the Megaplex – Disneycember
 • Beskrivning: Denna Disney Channel Original Movie tar oss till en stor biograf där mystiska och skrämmande händelser börjar inträffa. Medan personalen och besökarna förbereder sig för en stor galapremiär, tror de anställda att biografen är hemsökt av en “spöke”. Den unga filmälskaren Pete tar på sig uppgiften att lösa mysteriet och avslöja sanningen bakom det som skrämmer besökarna.
 • Rollista: Taylor Handley (Pete Riley), Rich Hutchman (Shawn MacGibbon), Caitlin Wachs (Karen Riley) m.fl.
 • Rekommendation: En spännande berättelse för alla åldrar.

10. Don’t Look Under the Bed (1999)

Don’t Look Under the Bed (1999) – Original Promo
 • Beskrivning: I denna tankeväckande Disney Channel-film står Frances Bacon McCausland, en förnuftig tonaåring, inför en serie bisarra händelser i hennes lilla stad. När klockorna går baklänges och graffiti dyker upp överallt, blir Frances oskyldigt anklagad. Med hjälp av en imaginär vän från sin barndom, måste hon konfrontera sina rädslor, lösa mysteriet och lära sig att tro på det oförklarliga.
 • Rollista: Erin Chambers (Frances Bacon McCausland), Ty Hodges (Larry Houdini), Steve Valentine (Boogeyman) m.fl.
 • Rekommendation: En skrämmande och fantasifull berättelse för de som gillar det övernaturliga.

Oavsett om du är en inbiten skräckentusiast eller bara letar efter en spännande film att njuta av under höstens mörka kvällar, erbjuder Disney+ ett rikligt utbud av Halloween-filmer. Hoppas att vår lista gör ditt val lite enklare! Och kom ihåg att hålla koll på Disney+ för de senaste tillskotten, eftersom de ständigt uppdaterar sitt bibliotek med skrämmande godbitar.

Tack för att du läst om bästa halloweenfilmerna på Disney+!

Tack för att du tog dig tid att utforska vår lista över de bästa Halloween-filmerna på Disney+ just nu. Vi hoppas att dessa rekommendationer ger dig många timmars rysande underhållning och inspiration. Om du har andra filmer att lägga till på listan eller tankar om de vi redan nämnt, vänligen dela med dig i kommentarerna nedan. Och om du fann denna artikel hjälpsam och intressant, glöm inte att dela den med dina vänner och familj. Tillsammans kan vi sprida kärleken till dessa spöklika berättelser och de skräckfyllda nätter som väntar.

Titta, rys av förtjusning och låt skräcken börja!


Nu när du läst våra 10 Bästa Halloweenfilmerna på Disney+ Just Nu, kanske du också vill läsa:

Leave a Comment