Allt om Bingolottos Uppesittarkväll 2023

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Allt om Bingolottos Uppesittarkväll 2023


Snabbt om Bingolottos Uppesittarkväll 2023

  • När: Bingolottos Uppesittarkväll 2023, en av Sveriges mest älskade julfirande traditioner, äger rum den 23 december och bjuder på en kväll full av underhållning. Programmet, som startar kl. 19.30 och avslutas runt 00.15, leds av Lotta Engberg och Daniel Norberg​​.
  • Var: Det kommer att sändas på TV4 och TV4 Play, och erbjuder tittarna ett varierat utbud av aktiviteter och underhållning​​. Lotterna för evenemanget kommer i tre varianter: en enkellott för 100 kronor, en dubbellott (X2) för 200 kronor, och en trippellott (X3) för 300 kronor​​.
  • Vem: Bland artisterna som uppträder finns Theoz, Lasse Stefanz, Viktor Norén & Lisa Nilsson, David Lindgren, och gruppen One More Time, medan Bingolottos husband leds av Mattias Bylynd​​. Dessutom kommer Arantxa Alvarez, David Hellenius och Edward af Sillén att delta i en “rimstuga”, medan kocken Tina Nordström lagar julmat i Bingolotto-köket​​.

När startade Bingolottos uppesittarkväll:

Bingolotto, ett populärt svenskt TV-spel och underhållningsprogram, har en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1987. Ursprungligen grundades det som ett lotteri för att öka intresset och populariteten i Göteborgsområdet. Den första TV-sändningen skedde den 16 januari 1989 i Kållevisionen, med Leif “Loket” Olsson som bisittare. Programmet fick stor popularitet och utvidgades till att sändas nationellt på TV4 från den 19 oktober 1991, med Olsson som programledare. Under 1990-talet nådde Bingolotto sin storhetstid och var särskilt framgångsrikt med miljontals tittare. Leif “Loket” Olsson, en ikonisk figur inom Bingolotto, var programledare fram till 1999, med korta återkomster därefter​​​​​​.

Uppesittarkvällen, som sänds dagen före julafton, började som en del av detta program och blev snabbt en älskad tradition. Den första uppesittarkvällen som sändes den 23 december 1995 nådde rekordtittarsiffror, vilket visar på dess betydelse i svensk TV-historia​​.

Programledare Bingolottos Uppesittarkväll 2023:

Programledarna för Bingolottos Uppesittarkväll 2023 är Lotta Engberg och Daniel Norberg, en dynamisk duo med var sin unik bakgrund inom underhållning och media.

Lotta Engberg, en erfaren och mångsidig programledare, fick sitt genombrott med TV-programmet “Kär och Galen” på TV4 mellan 1993 och 1995, där tre par tävlade om att gifta sig i TV. Hon har även lett “Söndagsöppet” tillsammans med Rickard Olsson mellan 2000 och 2002 och varit programledare för det populära allsångsprogrammet “Lotta på Liseberg” sedan 2009. Lotta tog över som programledare för Bingolotto år 2008 och ledde programmet fram till 2011, för att sedan återvända som ordinarie programledare hösten 2020​​.

Daniel Norberg, å andra sidan, är välkänd för sin medverkan i Bingolotto vid flera tillfällen, bland annat under 25-årsjubileet där han framförde en egen hyllningslåt. Han gjorde sin TV-debut 2010 i “Idol” och har sedan dess etablerat sig som en framstående YouTuber med humorprogrammet “Mumbo Jumbo”. Han har även tävlat i “Let’s Dance” och “Masked Singer”. Hösten 2023 tog Daniel Norberg över som programledare för Bingolotto, där han nu utgör en del av programledarduon tillsammans med Lotta Engberg​​.

Denna duo erbjuder en blandning av erfarenhet och nyskapande energi, vilket lovar att göra Bingolottos Uppesittarkväll 2023 till en minnesvärd händelse.

Gästlistan i Bingolottos Uppesittarkväll 2023:

Bingolottos Uppesittarkväll 2023 kommer att bjuda på en imponerande gästlista. Bland artisterna som kommer att uppträda finns David Lindgren, One More Time (med Nanne Grönvall, Maria Rådsten och Peter Grönvall), Marsha Songcome, Theoz, Lasse Stefanz, Viktor Norén & Lisa Nilsson, samt Dad Harmony.

För de som gillar julklappsrim, kommer rimstugan att inkludera Arantxa Alvarez, David Hellenius och Edward af Sillén. Och för matälskare kommer Tina Nordström, även känd som mat-Tina, att laga mat under evenemanget​​​​​​.

Välgörenhet:


Välgörenhetsaspekten är en central del av Bingolottos Uppesittarkväll. Precis som med Påskbingot och Nyårsbingot är Uppesittarkvällen viktig för svenskt föreningsliv. Överskottet från all lottförsäljning går oavkortat till svenska klubbar, föreningar, organisationer och förbund. Uppesittaren 2022 resulterade i ett omsättningsrekord på 117 miljoner kronor, vilka bidrog direkt till föreningslivets arbete i Sverige​​​​.

Detta visar att Bingolotto inte bara är ett populärt underhållningsprogram, utan även en betydande bidragsgivare till samhället genom sitt stöd till lokala föreningar och organisationer. Genom att delta i Bingolottos Uppesittarkväll bidrar deltagarna inte bara till chansen att vinna priser, utan även till stöd av viktiga samhällsprojekt och initiativ över hela landet.

Tack!

Med en blandning av tradition och förnyelse fortsätter Bingolottos Uppesittarkväll att vara en älskad del av den svenska julfirandet. 2023 års upplaga lovar att bli lika minnesvärd som de tidigare.


Nu när du läst om bingolottos uppesittarkväll 2023 kanske du också vill läsa om:

Leave a Comment