Allt om Lets Dance 2023

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Allt om Lets Dance 2023


“Let’s Dance 2023” fortsätter att lysa upp de svenska TV-skärmarna med sin unika blandning av glamour, spänning och dansmagi. Årets säsong, fylld av överraskningar och nya utmaningar, bjuder på en fantastisk uppsättning av kända svenskar som tar sig an dansens värld, tillsammans med några av landets främsta professionella dansare. Från tidigare idrottsstjärnor till folkkära artister och TV-personligheter, varje deltagare bär på en egen berättelse och en passion att lära sig dansa.

Med en blandning av etablerade och nya teman, erbjuder varje veckas avsnitt en ny möjlighet för deltagarna att visa upp sin dansutveckling och kreativitet. Denna säsong har även sett förändringar i programmets struktur, inklusive det populära tittaromröstningssystemet, vilket har lett till livliga diskussioner och reaktioner bland tittarna.

Programledare för denna säsong är Kristin Kaspersen och David Lindgren, som med sin karisma och värme leder programmet genom dess olika faser. Den kunniga juryn, bestående av Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving, ger sin expertis och feedback till deltagarna, bidragande till en atmosfär av lärande och underhållning.

“Let’s Dance 2023” är inte bara en danskonkurrens, det är en berättelse om personlig tillväxt, gemenskap och den glädje som dansen kan bringa. Förbered dig på att bli charmad, underhållen och kanske till och med inspirerad att själv ta några danssteg. Välkommen till en ny och oförglömlig säsong av “Let’s Dance”!

Deltagare i Let’s Dance 2023

 1. Charlotte Kalla: Tidigare skidåkare, dansar med Tobias Karlsson​​.
 2. Tone Sekelius: Känd från Bingolottos uppesittarkväll, dansar med Hugo Gustafsson​​.
 3. Rickard Sjöberg: Programledare känd från Postkodmiljonären, dansar med Tove Villför​​.
 4. Andreas Wijk: Artist, presenterad i programmet Efter fem, dansar med Ida Sund​​.
 5. Nilla Fischer: Landslagsstjärna i fotboll, dansar med Cecilia Erhling Danermark​​.
 6. Johan Jureskog: Känd kock, dansar med Hedvig Löfwall​​.
 7. Renaida Braun: Idol-deltagare, dansar med Tobias Bader​​.
 8. Johanna Bagge Lind: Följer i makens fotspår, dansar med Tobias Wallin​​.
 9. Hampus Hedström: Komiker och Youtuber, dansar med Ines Maria Stefanescu​​.
 10. Kodjo Akolor: Radioprofil och komiker, tidigare programledare för Melodifestivalen, dansar med Jasmine Takács​​.

Programledare

Kristin Kaspersen ersatte Petra Mede som en av programledarna för “Let’s Dance 2023” på grund av Medes ryggproblem. Kaspersen, en erfaren TV-personlighet, är känd för sin mångsidighet och förmåga att engagera publiken. Hon har tidigare varit programledare för olika svenska TV-program och är även känd för sitt engagemang i olika samhällsfrågor. Hennes samarbete med David Lindgren, en välkänd artist och programledare, lovar att ge programmet en dynamisk och underhållande presentation. Lindgrens erfarenhet från tidigare medverkan i Melodifestivalen och andra TV-shower bidrar till en professionell och levande atmosfär i programmet.

Jury

Dermot Clemenger, Ann Wilson, och Tony Irving utgör juryn för “Let’s Dance 2023”. Var och en av dem har en distinkt bakgrund och expertis inom dansvärlden som de tar med sig till programmet.

 • Dermot Clemenger är känd för sin breda erfarenhet inom dans och koreografi. Han har arbetat internationellt och bidrar med en global syn på dans och performance.
 • Ann Wilson, en välrespekterad figur inom dans, är känd för sin noggrannhet och tekniska kunskap. Hennes feedback är ofta detaljerad och konstruktiv, vilket hjälper deltagarna att utveckla sina färdigheter.
 • Tony Irving, en karismatisk och färgstark personlighet, är känd för sin passion och entusiasm för dans. Hans bedömningar är ofta både underhållande och insiktsfulla, vilket bidrar till programmets övergripande charm.

Denna kombination av erfarna programledare och en mångsidig jury bidrar till att “Let’s Dance 2023” blir en spännande och engagerande upplevelse för både deltagare och tittare.


Du kanske också vill läsa:


Professionella Dansare

 1. Tobias Bader: En erfaren dansare och danslärare, född 1986 i Örebro, Sverige. Han har deltagit i “Let’s Dance” sedan 2012 och har vunnit tjugo SM- och VM-guld. Han driver också dansskolan Baders Academy of Dance i Stockholm​​.
 2. Linn Hegdal: Hon har varit med i “Let’s Dance” under fem säsonger sedan 2018. Tillsammans med sin partner Jacob Persson blev hon svensk mästare i latinamerikansk dans år 2017​​.
 3. Helena Fransson: Började dansa vid sex års ålder och hade en framgångsrik amatörkarriär mellan 1996 och 2006. Hon har vunnit SM-guld, silver och brons, och har flera internationella pallplatser​​.

Veckovisa teman

Under säsongen 2023 av “Let’s Dance” introducerade programmet en rad olika teman varje vecka, vilket gav deltagarna möjlighet att utforska olika dansstilar och uttrycka sig genom kreativa framträdanden. Här är några av de mest anmärkningsvärda teman och danser som har presenterats:

 1. Partnerbyte: Ett unikt koncept där deltagarna bytte danspartners för en vecka. Detta gav en spännande twist och nya dynamiker i dansparen.
 2. Contemporary-tema: Deltagarna utförde contemporary-dans och tillägnade sina framträdanden till någon de håller kär, vilket ledde till emotionellt laddade och personliga tolkningar.
 3. Disney-tema: Deltagare tolkade kända Disneyfilmer i sina danser. Detta tema var särskilt populärt och gav upphov till magiska och fantasifulla framträdanden.
 4. ABBA-tema: Deltagarna framförde danser till ABBA-låtar, vilket gav en nostalgisk och upplyftande atmosfär till programmet.
 5. Juryn väljer: En vecka där juryn valde danser som deltagarna tidigare utfört under säsongen för att se deras förbättringar.
 6. Deltagarnas val: En vecka där deltagarna fick välja sina egna danser, vilket visade på deras personliga smak och preferenser.

Dessa teman och danser bidrog inte bara till underhållningsvärdet av programmet, utan gav också deltagarna en chans att utveckla sina dansfärdigheter och uttrycka sig på olika sätt. Många av dessa veckor innehöll minnesvärda uppträdanden som framhävde deltagarnas kreativitet, tekniska skicklighet och emotionella uttryck. Detta skapade starka band mellan dansarna och tittarna, vilket gjorde varje veckas avsnitt till en väntad händelse.

TAck!

Tack för att ni följde med oss genom denna fantastiska säsong av “Let’s Dance 2023”! Vi hoppas att ni har njutit av varje sväng, piruett och passionerat framträdande som våra otroliga deltagare och deras professionella danspartners har bjudit på. Det har varit en säsong fylld av överraskningar, emotionella ögonblick och oförglömliga dansnummer som verkligen har satt ribban högt för framtida säsonger.

Innan vi tar farväl, vill vi uppmana er att fortsätta konversationen. Dela era tankar, favoritögonblick och feedback från säsongen i kommentarsfältet. Vilka var era favoritdanser? Vilka teman önskar ni se nästa år?


Nu när du läst om Lets Dance 2023 kanske du också vill läa om:

Leave a Comment