Sailor Moon – Recension

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Sailor Moon är en populär japansk anime-TV-serie som är baserad på en manga skapad av Naoko Takeuchi. Serien följer huvudkaraktären Usagi Tsukino, en ung flicka som förvandlas till Sailor Moon, en kraftfull krigarinna av rättvisa. Tillsammans med andra Sailor-krigare måste hon bekämpa ondska krafter och beskydda jorden.

Illustration av huvudkaraktärerna från 'Sailor Moon' i sina signaturkläder, poserande mot en bakgrund av stjärnor och månen. Bilden är märkt 'Recension av Sailor Moon'. VividWebs lila logga framträder i övre högra hörnet.

Snabbt om handlingen i Sailor Moon

Ett av de övergripande temana i Sailor Moon är att alla har något gott och unikt att bidra med till världen. Vi borde alla vara som Usagi och se det unika goda i oss själva och andra. Alla har något nytt och positivt att bidra med. Alla har rätt att vara här!

Handlingen utforskar teman som vänskap, kärlek och kampen mellan det goda och det onda. Sailor Moon och hennes vänner möter olika fiender och utmaningar, inklusive mörka krafter som hotar att förstöra världen. Genom sitt mod och samarbete lär de sig att övervinna hinder och försvara freden.

Sailor Moon är också känd för sina starka kvinnliga karaktärer och dess betoning på att använda kärlek och rättvisa för att bekämpa ondska. Serien är älskad för sin mix av äventyr, magi och romantik och har blivit en ikon inom animevärlden.

Ta på dig ditt glitter och kämpa mot det onda! 🌙✨ Sailer Moon är tillbaka och starkare än någonsin! #GirlPower #SailorMoonReturns

Rollista:

Sailor Moon har en rik rollista med olika karaktärer, men här är några av de viktigaste:

 • Usagi Tsukino (Sailor Moon) – Usagi är den huvudsakliga protagonisten i serien. Hon är en ung, klumpig flicka som förvandlas till vår hjältinna, krigarinnan av rättvisa. Hennes entusiasm och kärlek är hennes största styrka.
 • Ami Mizuno (Sailor Mercury) – Ami är den intelligenta och medkännande medlemmen av Sailor-krigarna. Som Sailor Mercury är hennes specialitet vatten- och isrelaterad magi.
 • Rei Hino (Sailor Mars) – Rei är en prästinna på ett tempel och är också Sailor Mars. Hon är känt för sin passion och kontroll över eld och eldfenomen.
 • Makoto Kino (Sailor Jupiter) – Makoto är kraftfull och fysiskt stark. Hon är Sailor Jupiter och har krafter som är kopplade till blixten och naturen.
 • Minako Aino (Sailor Venus) – Minako är en idol och har en lekfull personlighet. Som Sailor Venus är hon känd för sin skönhet och kärlekskraft.
 • Tuxedo Mask (Mamoru Chiba) – Tuxedo Mask är en mystisk hjälte och en viktig allierad till huvudkaraktären. Hans riktiga identitet är Mamoru Chiba, och han är en viktig kärlekshistoria i serien.
 • Luna – Luna är en katt med en crescent-månformad panna och fungerar som en mentor för Sailor-krigarna. Hon är ansvarig för att väcka deras krafter och leda dem i kampen mot ondskan.
 • Queen Beryl – Queen Beryl är en mäktig fiende som leder Dark Kingdom och strävar efter att erövra jorden med hjälp av onda krafter.

Denna rollista är inte heltäckande, men dessa karaktärer utgör kärnan i Sailor Moon och deras relationer, äventyr och utveckling är centrala för seriens handling.


Du kanske också vill läsa om:


Vilka utmärkelse vann Sailor Moon

“Sailor Moon” har varit en framgångsrik och inflytelserik anime- och mangaserie, men det har inte fått lika många formella utmärkelser som vissa andra serier. Istället har dess betydelse tydligt manifesterats i dess varaktiga popularitet och påverkan på den anime- och manga-genren samt popkulturen i stort. Här är några av dess prestationer:

 1. Populärkulturinverkan: Denna serie är känd för att ha bidragit till populariseringen av magical girl-genren både i Japan och internationellt. Serien har inspirerat en generation av fans och andra serier inom samma genre.
 2. Försäljningsframgång: Serien har varit en kommersiell framgång genom försäljning av manga, anime-DVD-skivor, leksaker och andra varor.
 3. Kulturell betydelse: “Sailor Moon” har haft en kulturell inverkan som sträcker sig bortom traditionella utmärkelser. Den har varit föremål för studier och har inspirerat konstnärer och författare runt om i världen.
 4. Internationell popularitet: Serien har översatts till flera språk och har en global fanbas. Den har dessutom blivit en del av många människors barndom och nostalgiska minnen.

Medan “Sailor Moon” kanske inte har vunnit utmärkelser i traditionell bemärkelse, har dess påverkan på populärkulturen och dess bestående popularitet cementerat sin plats som en ikonisk serie inom anime och manga.

Bör jag ser sailor moon eller ej?

Jag är en vuxen kvinna som fortfarande älskar Sailor Moon! Karaktärerna är fantastiska och inspirerande. Ami Mizuno, eller Sailor Mercury, är min favorit. Trots att hon bara är 14 år är hon den mest intelligenta eleven i Japan. Ryktet sa att hon hade ett IQ på otroliga 300, och hennes dröm är att bli läkare och hjälpa människor. Varje morgon ser hon till att komma till skolan 40 minuter tidigare så att hon hinner läsa innan lektionerna börjar. Hon oroar sig även för att memorera 100 engelska ord om dagen inte räcker. När jag var yngre hatade jag att plugga, men Ami Mizuno fick mig att inse mitt eget potential. Hon var en fantastisk förebild för mig när jag växte upp.

Tuxedo Mask och Usagis Oslagbara Band

Sedan har vi Tuxedo Mask, som jag hade en liten crush på när jag var liten. Han har inga magiska krafter eller attacker, han kastar bara rosor, men hans största gåva är hans uppmuntrande attityd och hur han använder den för att stärka andra. Hans ord är alltid tröstande och påminner oss om att även när vi går igenom svåra tider är vi älskade. Han påminner Usagi och publiken om att ingen är ensam och att smärtan man känner för stunden inte varar för evigt, det är viktigt att ha tro och ta sig igenom det.

Och den kärleksrelationen mellan Usagi och Mamoru är episk. Oavsett vilka hinder som kommer i deras väg, så hittar de alltid ett sätt att vara tillsammans, även när fiender och ödet försöker förhindra det. De representerar verkligen en hälsosam relation.

Sailor Moon: En tidslös klassiker för alla åldrar

Om du är intresserad av anime och manga, särskilt inom magical girl-genren, eller om du uppskattar serier med en stark betoning på vänskap och kämpande hjältar, kan “Sailor Moon” vara en serie som du kommer att njuta av. Det har en klassisk plats inom animevärlden och har haft en betydande inverkan på genren och på populärkulturen i stort. Serien är särskilt populär bland tittare som växte upp på 90-talet, men dess tidlösa tema om att kämpa för rättvisa och vänskap är fortfarande relevant idag och kan tilltala tittare i alla åldrar. Så om du är intresserad av att utforska en ikonisk serie inom anime och är öppen för att utforska en berättelse med starka kvinnliga huvudpersoner och en touch av magi, kan Sailor Moon vara väl värd att titta på.


Nu när du har läst om Demon Slayer (Kimetsu no Yaiba) kanske du också vill läsa om:

Leave a Comment