Dragon Ball Super: Super Hero – Recension

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Dragon Ball Super: Super Hero: Det var ett tag sedan jag senast tittade på Dragon Ball Super, animeserien som fortsätter DBZ:s historia och har blivit en av de mest populära programmen i världen. 

Dragon Ball Super: Super Hero - Resension review omdöme

Det går inte att förneka att Dragon Ball Super mest handlar om action (och även mycket komedi). Men dess historia har blivit mer och mer levande när den utvecklar vad som hände efter att Goku besegrade Frieza. Serien är dock inte utan brister – vissa avsnitt kan vara lite tråkiga eller händelselösa, eller till och med helt enkelt dåliga. Ändå är det något speciellt med Dragon Ball Super. Den är tillgänglig för både hardcore-fans och personer som aldrig har sett någon av de tidigare avsnitten förut! Som sagt, om du letar efter några tips om var du ska börja med just detta stycke popkultur innan du ser några nya avsnitt (eller filmer). Ja, då är den nya Dragon Ball Super: Super Hero en bra start.

Den är tillgänglig för personer som aldrig har sett Dragon Ball

Super är en bra utgångspunkt för nykomlingar, eftersom det inte är en uppföljare till den sista filmen. Huvudberättelsen utspelar sig efter händelserna i Dragon Ball Super och innehåller en ny skurk.Mn det finns inga direkta referenser (som är viktiga för storyn, men massvis an nostalgi) till tidigare Dragon Ball-verk. 

Det viktigaste du behöver veta om Super är att det regisserades av Tadayoshi Yamamuro. Detta är mannen bakom några av de mest minnesvärda avsnitten i båda Dragon Balls. Han är tillbaka i full kraft här med spännande actionscener, roliga karaktärsögonblick och till och med en hel del komedi. Faktum är att den här filmen anser jag vara roligare än någon av de senaste denna tillskotten till denna franchise. Jag tror att detta är för att Yamamuro har fått fritt spelrum över dess ton och struktur. Han behöver inte oroa sig för att få plats med allt inom ett avsnitt längre så han kan bara fokusera på att få saker att se coola ut!

Regisserad av Tetsuro Kodama (som också arbetade på den första Dragon Ball Super-filmen, Broly)

Jag vill inte ge bort för mycket, men jag kommer att säga att den här filmen följer samma formel som de två föregående Dragon Ball Super-filmerna. Det är ett actionspäckat äventyr med massor av humor, med några av dina favoritkaraktärer från serien.

Filmen regisserades av Tetsuro Kodama (som också arbetade på den första Dragon Ball Super-filmen, Broly). Kodama har regisserat flera animeserier och filmer under sin karriär inklusive:

  • Macross Frontier: The Wings of Goodbye (2008)
  • Macross Delta: Hi no Setsuna (2015)
  • Cooler’s Revenge (2017).

När det gäller röstskådespeleri finns det inga överraskningar här. De flesta skådespelare gör också om sina roller från tidigare avsnitt i franchisen. En anmärkningsvärd förändring är dock att Kamehameha – signaturattacken som används av Goku – dock vokaliseras av en annan skådespelare än tidigare; Masako Nozawa har ersatts av Ryō Horikawa.

Dragon Ball Super: Super Hero - Resension

Tänk på Dragon Ball Super: Super Hero en liten paus

Om du inte är ett fan av serien, men vill ge den en chans och lätta på saker och ting, skulle Dragon Ball Super: Super Hero vara ett bra val.

Du kan luta dig tillbaka, koppla av och njuta av Dragon Ball-nostalgi med den här filmen. Det är också en fantastisk chans att ta en paus från de enorma handlingslinjerna som har hänt under de senaste sju åren – och vad som kan vänta oss för våra hjältar i deras kamp mot Universe 11:s fighters!

Dragon Ball Super: Super Hero är fortfarande en Dragon Ball-berättelse med mycket hjärta och själ

Dragon Ball Super: Super Hero är en bra film för alla som vill lära sig mer om Dragon Ball-serien. Detta oavsett om de är nybörjare inom anime eller erfarna veteraner. Den har alla actionsekvenser man kan förvänta sig av en Dragon Ball-film! Men den har också en känslomässig kärna som kommer att hålla dig investerad i karaktärernas berättelser.


Du kanske också är intresserad av:

Leave a Comment