Spy x Family – Recension

Photo of author
Skriven av: Kyami

Spy x Family - Recension

Snabbt om handlinge i Spy x Family

Spy x Family är en anime-adaption som smidigt väver samman spänningens kraft med hjärtliga skratt och hjärtevärmande familjemoment. I skuggan av en politiskt laddad värld, kastas Twilight, en mästare på spioneri, in i ett av sina mest utmanande uppdrag: att infiltrera en prestigefylld elit skola. Men detta är inte ett vanligt uppdrag. För att framgångsrikt smälta in behöver Twilight snabbt forma en “vanlig” familj.

Han väljer att adoptera Anya, en speciell flicka med förmågan att läsa andra människors tankar. Detta tillägg till hans “familj” ger både förväntade och oväntade utmaningar, då Anya ständigt får insikter i vuxna världens komplexa tankar. Efter att ha insett att han också behöver en fru för att fullända sin familjeillusion, ställs saker på huvudet när Anya korsar vägar med Yor. Anya blir genast förtjust i Yor. Twilight väljer henne som sin “fru”, ovetande om att Yor är en skicklig lönnmördare.

Tillsammans utgör de en osannolik trio, där varje medlem bär på sina egna hemligheter och ambitioner. Medan Twilight kämpar för att upprätthålla sin täckmantel, Anya kämpar för acceptans och kärlek, och Yor navigerar i det komplexa vattnet av att vara både en lönnmördare och en “omsorgsfull” fru. Deras äventyr genomsyras av humor, överraskningar och ofta en djupgående reflektion över familjens betydelse och de roller vi väljer – eller tvingas in i livet.

En säkerhetsnål från en granat som används som en förlovningsring är både genialiskt, tufft och bedårande på samma gång. Jag älskar showen!

Du kanske är också intresserad av:


Rollista:

 • Twilight/Loid Forger:
  • Beskrivning: Loid Forger, även känd som Twilight när han utför sina spionuppdrag, är seriens kompetenta och allvarliga protagonist. Även om han är en mästare på förklädnad och infiltration, befinner han sig ofta i komiska situationer på grund av sin ovana vid faderskap och sitt “vanliga” liv som familjeman. Hans dubbla liv som både spion och familjefar ger upphov till många av seriens mest minnesvärda ögonblick.
  • Japansk röstskådespelare: Junichi Suwabe
 • Yor Forger:
  • Beskrivning: Yor är en skicklig lönnmördare som går under kodnamnet “Thorn Princess”. Trots hennes kalla och dödliga yttre, är hon klumpig och osäker när det gäller vardagliga uppgifter, speciellt i sin roll som “fru”. Hennes opretentiösa och rättframma sätt, kombinerat med hennes oförmåga att vara en “vanlig” fru, leder ofta till humoristiska situationer.
  • Japansk röstskådespelare: Saori Hayami
 • Anya Forger:
  • Beskrivning: Anya är den unga, adopterade dottern till Loid och Yor. Vad som gör Anya unik är hennes telepatiska förmåga, vilket innebär att hon kan läsa andras tankar. Medan detta ger henne en fördel i många situationer, strävar hon också efter att bli accepterad och älskad av sina nya föräldrar. Hon är ofta källan till många skratt genom hennes oskyldiga tolkning av de vuxnas hemligheter.
  • Japansk röstskådespelare: Sana Hoshimori

Genom denna rollista erbjuder “Spy x Family” en dynamisk och komplex uppsättning av karaktärer vars individuella bakgrunder och färdigheter kompletterar varandra på överraskande och ofta komiska sätt. Varje skådespelares prestation ger ytterligare djup till sina respektive karaktärer, vilket gör varje episod till en njutning att titta på.

Vill du kanske läsa volym 1 av mangan Spy x Family så kan du hitta den här?

Vilka utmärkelser vann Spy x Family

Spy x Family av Tatsuya Endo har vunnit och blivit nominerad för flera utmärkelser tack vare sin popularitet och höga kvalitet. Några av dessa inkluderar:

Tsugi ni Kuru Manga Award (2019): “Spy x Family” vann första plats i webmanga-kategorin.

Kono Manga ga Sugoi! (2020): Serien rankades som nummer ett bland toppmangorna som valts av manliga läsare.

55th Shogakukan Manga Award (2020): “Spy x Family” blev nominerad i shōnen-kategorin.

Dessutom har mangaen fått mycket uppmärksamhet och beröm både nationellt i Japan och internationellt, vilket har resulterat i höga försäljningssiffror och många positiva recensioner.

Bör jag se Spy x Family eller ej?

Spy X Family har fått mig att skratta många gånger. Det är en underhållande serie där karaktärerna kämpar för att upprätthålla illusionen av att vara en perfekt familj. Ibland gör de misstag, vilket istället blir källan till humor. Loid gör allt i sin makt för att göra “sin fru” och dotter nöjda och skapa en lycklig familj. Det är otroligt gulligt och hjärtevärmande att se hur Loid och Yor gör sitt bästa för att vara så bra föräldrar som möjligt för Anya. Anya själv är bedårande och har en humor som påminner om en valp – det är omöjligt att inte tycka om henne.

Jag älskar serien för dess underhållande familjedynamik och de budskap som karaktärerna förmedlar. Loid är en förebild när det kommer till att vara en hängiven familjeman gentemot sin fru och barn. Han hjälper Yor och Anya att övervinna sina svagheter. Yor är klumpig och ingen mästare i hemarbete, men trots det är hon en inspirerande figur för mammor som kämpar för att bli bättre. Det finns mycket som Yor inte kan hantera i hemmet, och då ställer Loid upp och tar hand om hushållssysslorna.

Anya kämpar med att prestera bra i skolan och strävar efter att göra sina föräldrar stolta. Hon är vänlig, väluppfostrad och en skicklig ung dam, vilket gör henne till en förebild för små barn som just börjat sin skolgång. Den här serien har verkligen lyckats porträttera en sund familjedynamik.

Om du är en fan av unika historier som blandar action med hjärtevärmande och humoristiska inslag, så är “Spy x Family” definitivt något för dig. Karaktärernas interaktioner är underhållande och varje episod lämnar dig ivrig att se mer. Dessutom, med dess underliga mix av spionage och familjedrama, erbjuder den en fräsch vinkling i animevärlden. För de som uppskattar karaktärsdriven handling och lättsam komedi, är denna anime ett måste.


Nu när du har läst om Spy X Family kanske du också vill läsa om:

Leave a Comment