Allt om Amazon Prime Video

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Källa: AmazonPrimeVideoSverige (Youtube)

Vad är Amazon Prime Video

Amazon Prime Video är en streamingtjänst som erbjuds av Amazon. Denna tjänst ger prenumeranter tillgång till ett stort urval av:

 • Filmer
 • TV-program
 • Originalinnehåll

Det ingår som en del av Amazon Prime-medlemskapet. I detta medlemskap får du också gratis två dagars frakt på berättigade föremål, tillgång till Amazon Music och andra förmåner.

Med Amazon Prime Video kan prenumeranter titta på filmer och TV-program från en mängd olika genrer. Dessa inkluderar komedi, drama, action och mer. Tjänsten erbjuder också originalinnehåll producerat av Amazon. Några exempåel är “The Marvelous Mrs. Maisel”, “Jack Ryan” och “The Man in the High Castle”.

Amazon Prime Video kan nås på en mängd olika enheter, inklusive smarta TV-apparater, smartphones, surfplattor, spelkonsoler och Amazon Fire TV-enheter. Det tillåter också användare att ladda ner innehåll för offlinevisning.

Gå till Amazon prime!

Amazon Prime Video i Sverige

I Sverige finns Amazon Prime Video tillgänglig som en fristående prenumerationstjänst eller som en del av ett Amazon Prime-medlemskap. Tjänsten erbjuder en rad TV-program och filmer, inklusive både internationellt och lokalt innehåll.

Några av de populära TV-programmen och filmerna som finns tillgängliga på Amazon Prime i Sverige inkluderar:

 • “The Boys”
 • “The Grand Tour”

Förutom det vanliga innehållsbiblioteket erbjuder Prime Video i Sverige även tillgång till Prime Video Channels. Detta betyder att prenumeranter kan lägga till premiumkanaler som Starzplay och hayu mot en extra avgift.

För att komma åt Amazon Prime Video i Sverige kan användare registrera sig för ett abonnemang på Amazons webbplats och sedan ladda ner Amazon Prime Video-appen på sin föredragna enhet.

Vilken typ av innehåll är Amazon Prime Video bäst för

Amazon Prime Video erbjuder ett brett utbud av innehåll, vilket gör det lämpligt för en rad olika målgrupper och preferenser. Några av de typer av innehåll som är särskilt väl lämpade för Amazon Prime Video inkluderar:

 1. TV-program: Amazon Prime Video har ett stort urval av TV-program, inklusive många kritikerrosade och populära serier, som “The Marvelous Mrs. Maisel”, “The Boys”, “Jack Ryan” och “The Expanse”. Det finns också ett antal klassiska TV-program tillgängliga på plattformen, som “Seinfeld”, “The Sopranos” och “The Office.”
 2. Filmer: Prime har också en stor samling filmer, allt från nya storfilmer till klassiska filmer. Tjänsten erbjuder en rad genrer, inklusive drama, komedi, action och skräck.
 3. Originalinnehåll: Amazon Prime Video producerar sitt eget originalinnehåll, inklusive prisbelönta serier som “Transparent”, “Mozart in the Jungle” och “Fleabag”. Dessa program är exklusiva för Prime , vilket gör tjänsten till ett utmärkt alternativ för fans av originalprogrammering.
 4. Barninnehåll: Amazon Prime Video har ett robust urval av barninnehåll, inklusive TV-program och filmer för barn i alla åldrar. Det finns också ett antal originalserier, som “Just Add Magic”, “Gortimer Gibbons liv på normalgatan” och “The Stinky & Dirty Show”.

Sammantaget är Amazon Prime Video ett utmärkt alternativ för alla som letar efter ett brett utbud av innehåll, inklusive TV-program, filmer och originalprogram. Med sitt omfattande bibliotek och exklusiva innehåll är Amazon Video ett utmärkt val för underhållning.

Bästa serier på Amazon Prime Video

Prime Video har ett antal kritikerrosade och populära serier som definitivt är värda att se. Här är några av de bästa serierna på Prime:

 1. The Marvelous Mrs Maisel – Denna prisbelönta komedi-dramaserie följer historien om Miriam “Midge” Maisel, en hemmafru från 1950-talet som upptäcker en talang för ståuppkomedi efter att hennes man lämnat henne. Serien har vunnit flera Emmys och Golden Globes, och har hyllats för sitt kvicka skrivande och starka prestationer.
 2. The Boys – Denna superhjälteserie tar en mörk och satirisk blick på superhjältarnas värld och utforskar teman som makt, korruption och kändiskultur. Showen är baserad på serietidningsserien med samma namn och har prisats för sitt innovativa berättande och subversiva inställning till genren.
 3. Transparent – Denna banbrytande serie följer historien om en familj i Los Angeles vars patriark kommer ut som transpersoner. Showen utforskar frågor om identitet, familj och relationer och har hyllats för sin nyanserade skildring av transpersoners upplevelse. Serien har vunnit flera Emmys och Golden Globes.
 4. Jack Ryan – Baserad på den populära karaktären skapad av Tom Clancy, följer denna actionfyllda serie CIA-analytikern Jack Ryans äventyr när han blir indragen i en global terroristkomplott. Showen har hyllats för sina spännande actionsekvenser och starka prestationer, särskilt från stjärnan John Krasinski.
 5. The Expanse – Denna episka sci-fi-serie utspelar sig i en framtid där mänskligheten har koloniserat solsystemet och följer besättningen på en rymdfarkost när de avslöjar en enorm konspiration som hotar att förändra mänsklighetens historia. Showen har hyllats för sin komplexa världsbyggande och rika karaktärer.

Det här är bara några av de bästa serierna på Amazon Prime Video, men det finns många fler fantastiska program tillgängliga på plattformen.

Bästa filmerna på Amazon Prime Video

Prime Video har ett stort urval av filmer tillgängliga att streama, allt från klassiska filmer till nya storfilmer. Här är några av de bästa filmerna på Amazon Prime:

 1. Parasite – Denna koreanskspråkiga film vann flera Oscars, inklusive bästa film, och berättar historien om en fattig familj som infiltrerar en rik familjs liv. Filmen utforskar teman som klass, ojämlikhet och social rörlighet på ett mörkt humoristiskt och spänningsfullt sätt.
 2. The Handmaiden – En annan koreanskspråkig film, denna erotiska thriller från den hyllade regissören Park Chan-wook berättar historien om en ficktjuv som blir hembiträde till en rik japansk arvtagare. Filmen är visuellt fantastisk och har en komplex handling full av vändningar.
 3. Manchester by the Sea – Detta drama spelar Casey Affleck som en man som återvänder till sin hemstad efter att hans bror dött och måste konfrontera demonerna från sitt förflutna. Filmen är en djupt känslomässig utforskning av sorg, förlust och familj.
 4. The Big Sick – Den här romantiska komedin är baserad på det verkliga förhållandet mellan dess författare, Kumail Nanjiani och Emily V. Gordon. Filmen berättar historien om en pakistansk-amerikansk komiker som blir kär i en vit amerikansk kvinna men måste navigera i kulturella skillnader och familjeförväntningar. Filmen har hyllats för sina innerliga prestationer och skarpa författarskap.
 5. Sound of Metal – Detta drama följer en heavy metal-trummis som tappar hörseln och måste komma hitta ett nytt sätt att leva. Filmen har kraftfulla framträdanden från huvudrollsinnehavarna och utforskar teman som identitet, acceptans och funktionshinder.

Det här är bara några av de bästa filmerna på Amazon Video, men det finns många fler fantastiska filmer tillgängliga på plattformen.

Bästa originalinnehållet på Amazon Prime Video

Amazon Prime Video har producerat ett antal originalserier och filmer som har tagits emot väl av både publik och kritiker. Här är några av det bästa originalinnehållet på Amazon Prime Video:

 1. The Marvelous Mrs. Maisel – Denna komedi-dramaserie följer historien om en hemmafru från 1950-talet som upptäcker en talang för ståuppkomedi efter att hennes man lämnat henne. Serien har vunnit flera Emmys och Golden Globes, och har hyllats för sitt kvicka skrivande och starka prestationer.
 2. Transparent – Denna banbrytande serie följer historien om en familj i Los Angeles vars patriark kommer ut som transpersoner. Showen utforskar frågor om identitet, familj och relationer och har hyllats för sin nyanserade skildring av transpersoners upplevelse. Serien har vunnit flera Emmys och Golden Globes.
 3. Fleabag – Denna mörka komediserie följer en ung kvinnas missöden i London när hon navigerar i relationer, sorg och sex. Showen skapades av och spelar Phoebe Waller-Bridge, som har hyllats för sitt skarpa skrivande och orädda framträdanden. Serien har vunnit flera Emmys och Golden Globes.
 4. The Boys – Denna superhjälteserie tar en mörk och satirisk blick på superhjältarnas värld och utforskar teman som makt, korruption och kändiskultur. Showen är baserad på serietidningsserien med samma namn och har prisats för sitt innovativa berättande och subversiva inställning till genren.
 5. One Night in Miami – Den här filmen handlar om ett möte mellan Malcolm X, Muhammad Ali, Sam Cooke och Jim Brown i ett hotellrum i Miami 1964. Filmen utforskar teman som ras, politik och identitet, och har kraftfulla framträdanden från dess skådespelare.

Det här är bara några av det bästa originalinnehållet på Amazon Prime Video, men det finns många fler bra serier och filmer tillgängliga på plattformen.

Bästa barninnehållet på Amazon Prime Video

Amazon Prime Video har ett brett utbud av barninnehåll, allt från animerade serier till live-actionprogram och filmer. Här är några av det bästa barninnehållet på Amazon Prime Video:

 1. Pete the Cat – Den här animerade serien följer äventyren för en cool och groovy katt vid namn Pete när han utforskar världen med sina vänner. Föreställningen är baserad på den populära barnboksserien och innehåller catchy sånger och positiva budskap om vänskap och kreativitet.
 2. Just Add Magic – Denna live-action-serie följer tre vänner som upptäcker en magisk kokbok och måste använda sina nyfunna krafter för att lösa mysterier och skydda sin stad. Showen har starka kvinnliga karaktärer och främjar problemlösning och lagarbete.
 3. The Stinky & Dirty Show – Den här animerade serien följer två bästa vänner, en sopbil som heter Stinky och en grävlastare som heter Dirty, när de tar sig an utmaningar och löser problem. Showen lär barnen om motståndskraft och uthållighet och innehåller roliga sånger och medryckande ramsor.
 4. Tumble Leaf – Denna stop-motion-animerade serie följer en nyfiken och lekfull blåräv vid namn Fig när han utforskar världen omkring sig och lär sig om vetenskap, matematik och natur. Showen är utformad för att främja tidig STEM-inlärning och har vunnit flera Emmys.
 5. Paddington – Denna live-actionfilm är baserad på den klassiska barnbokskaraktären och följer en artig och älskvärd björns äventyr när han navigerar i livet i London. Filmen är full av hjärtevärmande ögonblick och positiva budskap om vänlighet och vänskap.

Det här är bara några av det bästa barninnehållet på Prime, men det finns många fler fantastiska program och filmer tillgängliga på plattformen för barn i alla åldrar.

Letar du efter bra barnfilmer?

Amazon Prime Video vs Disney+ vs Netflix

Amazon Prime Video, Disney+ och Netflix är alla populära streamingtjänster som erbjuder ett brett utbud av innehåll till sina prenumeranter. Här är en jämförelse av dessa tre streamingtjänster:

 1. Innehållsbibliotek: Netflix har det största innehållsbiblioteket, med tusentals filmer och TV-program tillgängliga att streama. Disney+ har ett mindre bibliotek, men det har exklusivt innehåll från Disney, Marvel, Pixar, Star Wars och National Geographic. Amazon Prime Video har en mångsidig samling innehåll, inklusive originalserier och filmer, såväl som licensierat innehåll.
 2. Originalinnehåll: Alla tre tjänsterna producerar sitt eget originalinnehåll, men Netflix har varit den mest produktiva, med kritikerrosade serier som Stranger Things, The Crown och Orange is the New Black. Amazon Prime Video har också producerat flera prisbelönta serier, inklusive The Marvelous Mrs. Maisel, Transparent och The Boys. Disney+ har producerat originalinnehåll baserat på dess populära franchiseavtal, inklusive The Mandalorian, Wandavision och The Falcon and the Winter Soldier.
 3. Användargränssnitt: Varje tjänst har ett annat användargränssnitt, där Netflix är känt för sin användarvänliga design och personliga rekommendationer. Disney+ är också lätt att navigera, med innehåll organiserat av franchise, och Amazon Prime Video har ett enkelt och okomplicerat gränssnitt.
 4. Familjevänligt innehåll: Disney+ är känt för sitt familjevänliga innehåll, med filmer och serier som passar alla åldrar. Amazon Prime Video och Netflix har också ett urval av familjevänligt innehåll, men deras bibliotek är inte lika fokuserade på denna demografiska.

I slutändan kommer valet mellan Amazon Prime Video, Disney+ och Netflix att bero på individuella preferenser och behov. Varje tjänst erbjuder unikt innehåll och funktioner, så det är värt att utforska alla tre för att se vilken som passar dina intressen och budget bäst.

Du kanske också vill läsa:


Nu när du läst vår allt om Amazon Prime Video, kanske du också vill läsa:

Leave a Comment