Falling for Christmas – Recension

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Medan ICA startade sin störtflod av semestergodis redan i oktober i år, väntade Netflix till november med att börja sin årliga lista av romantiska snöfyllda slädturer. I spetsen är “Falling for Christmas”! Med Lindsay Lohans återkomst i hennes första huvudroll sedan Paul Schraders ” The Canyons ” för nästan ett decennium sedan.

Vet du inte vilken julfilm du vill se så har vi skapat en lista av de bästa nya julfilmerna här!

Falling For Christmas | Lindsay Lohan | Official Trailer | Netflix

Regidebuten för medförfattaren Janeen Damian, vars filmografi inkluderar att skriva och producera ett halvdussin julfilmer. Är generisk, men ändå charmig, den följer den gamla trogna mallen av en stadstjej som hittar kärleken och ett enklare liv på landet. 

Vad handlar Falling for Christmas om?

Som en twist på “Overboard” spelar Lohan en hotellarvinge vid namn Sierra Belmont. Hon är en tjej som hamnar i just den här typen av situation. Hon blev erbjuden tjänsten “Vice President of Atmosphere”. Detta i sin fars exklusiva skidstuga, hon är där en vecka före jul för att meddela honom att hon inte tycker att tjänsten passar henne. Detta trots att hon inte vet vad hon borde göra med sitt liv istället. Allt hon vet är att hon vill bli känd för mer än sin fars efternamn. 

Utsmyckad i underbara enfärgade ensembler designade av Emerson Alvarez. Som den vågade röda jumpsuiten på affischen och en fuchsiasnowsuit. Så förkroppsligar Lohan denna karaktär som en mjukare version av Sigourney Weavers karaktär i “Working Girl”. Hon är godmodig, men hon beordrar också runt folk. Lohan är som bäst i den här halvan av filmen, vilket låter hennes naturliga komiska talanger kan glänsa. 

Falling for Christmas recension julfilm 2022

Lite djupare handling

På väg för att träffa sin dumma sociala media-influenser-pojkvän Tad (George Young), träffar Sierra Jake (Chord Overstreet). Han är ägaren till en mycket mindre, kämpande resort på samma berg. Han stöter på henne medan han håller i en kopp varm kakao som gavs till honom efter att Sierras pappa Beauregard (Jack Wagner) vägrar investera i hans företag.

Den här osannolika duon träffas naturligtvis igen efter att en katastrofal fotografering slutar med att Sierra och Tad ramlar nerför ett berg. Medan han tar turister på en idyllisk slädtur, hittar Jake den numera minneslöse Sierra, i ett träd. Detta medan Tad befinner med en vildmarksman som heter Ralph (Sean J. Dillingham). 

Allt detta etableras med ett rasande skruvat tempo under de första tio minuterna, med Lohan mer än kapabel att upprätthålla den föreskrivna rat-a-tat-dialogen som krävs. Hon går till och med all in på några slapstick-ögonblick som inte riktigt fungerar men som tillför en trevlig galenhet som balanserar ut några av filmens mer romantiska tendenser. Som Tad är Young fantastiskt rolig, spyr ut absurda repliker med största uppriktighet, som passar fint ihop med den breda komedi som hans självbesatta karaktär kräver. Om bara filmen hade behållit den här galna stilen hela tiden hade den kunnat bli en ny klassiker.


Du kanske också är intresserad av:


Lindsy Lohan och Chord Overstreet

Filmen har en del referenser till andra julfilmer, med hyllningar till filmer som “Christmas In Connecticut” och “It’s A Wonderful Life” lite till och från i filmen. Men till skillnad från dessa klassiker är “Falling For Christmas”s romantik bedrövligt ointressant. Jake är änkeman, vars alltför brådmogen dotter Avy (Olivia Perez) har önskat att Jake ska hitta kärleken. En busig tomte som säljer rostade kastanjer verkar på ett magiskt sätt föra Sierra – som i hennes minnesförlust som heter Sarah – in i Jakes liv. När han lär henne att det är “något speciellt med enkla saker”, hjälper hon honom att öppna upp för kärlek igen… 

Allt detta skulle vara bra om “Glee” Chord Overstreet’s Jake hade någon form av pizzazz. Lohan och henner karaktär gör vad hon kan föör att liva upp detta. Ändå har Overstreet fastnat som en intetsägande “trevlig” kille med alla sina kanter snyggt slipade. Hans förmodade långvariga sorg över sin avlidna hustru syns knappt bortom en ytlig glimt i hans ögon. Till och med Chase Ramsey i några korta scener som Sierras nya assistent Terry har mer kemi med Lohan än hennes ledande man.

 Bör du se Falling for Christmas?

Ändå, Bortsett från Overstreet, finns det en värme i den här filmen som är svår att motstå. Medan riktiga julklassiker är som antika glasprydnader som går i arv från generation till generation och placeras varje år med omsorg på släktträdet, tenderar tv-julfilmskomplexet att pumpa ut filmer som är mer som engångspapper, bra för en enda användning. “Falling For Christmas” landar någonstans i mitten av denna skala. Det är inte jätte bra. Det är inget särskillt speciellt. Lohans obotliga charm gör mycket för att hålla ihop den.  

Och när det gäller den typen av julfilmer för semi-engångsbruk har Netflix producerat några av de bättre. Filmer som Mary Lamberts “A Castle For Christmas” med Brooke Shields och Cary Elwes i huvudrollerna. Båda filmerna är upphöjda av stjärnkraften i sina huvudroller och deras regissörers tydliga kärlek till jultraditioner och estetik.

Fans av Lohan eller/och luftiga julfilmer kommer säkert att hitta något att älska här. Men de vars tolerans för den här typen av sirap i bästa fall är låg borde nog skippa denna. 

På Netflix idag.

Rollista Falling for Christmas

 • Lindsay Lohan som Sierra Belmont / Sarah
 • Chord Overstreet som Jake Russell
 • George Young som Tad Fairchild
 • Jack Wagner som Beauregard Belmont
 • Olivia Perez som Avy
 • Alejandra Flores som Alejandra Carlisle
 • Chase Ramsey som Terry Carver
 • Sean J. Dillingham som Ralph
 • Antonio D. Charity som sheriff Borden
 • Blythe Howard som Dr Layla Monroe
 • Aliana Lohan som Bianca
 • Oscar Rudecindo som Darius
 • Kate Rachesky som Heather
 • Lonzo Liggins som borgmästare Anand
 • Omar Wilder som säkerhetsvakt

Våra senaste artiklar:

Leave a Comment