De bästa julfilmerna 2022

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

En mycket passionerad film entusiast som ser på allt från de gamla klassiska filmerna till de allra nyaste TV-serierna. Bokmärk den här sidan för fler filmtips.

Få lite ny julglädje från Netflix, Disney +, HBO Max, och fler.

De bästa julfilmerna 2022 lista, netflix, hbo och disney plus

Julen handlar traditionellt sett bara om tradition. Dekorera trädet, umgås med familjen och gör samma gamla saker år efter år. 

Men nu är det 2022, baby!

Det är dags att ändra kite på traditionen! Varför inte se en NY film i år istället för de “klassikerna” som din farfar tittade på, eftersom han på sin tid gick till och från hemmet i uppförsbacke åt båda hållen i snön och tittade på en av två kanaler på TV:n. Det är dags att starta din egen jultradition och se en av de bästa nya julfilmerna 2022, en film som du inte redan kan alla repliker till. 

Vår lista över de bästa nya julfilmerna att titta på i år innehåller fortsättningar på klassiker du känner till, de typiska cheesy-men charmiga grundläggande orginalen och till och med en dokumentär om att vara jultomte, oavsett vem du är.

Falling for Christmas (Netflix)

Falling For Christmas | Lindsay Lohan | Official Trailer | Netflix

Lindsay Lohan med huvudrollen i en julfilm är verkligen all information du behöver om Netflix Falling for Christmas. Om det inte räcker för att locka dig, ja, hon spelar en bortskämd arvtagerska till sin pappas Aspen-resortverksamhet, och ja, hon får minnesförlust, och ja, hon faller för en person “under hennes status” (Chord Overstreet). 

Detta är ett utmärkt exempel på att inte titta på en julfilm för själva handlingen, utan för spektaklet (eller bristen på det) av det hela. Det är precis vad du förväntar dig att det ska vara, och det är en förutsägbar film, men detta kan vara trevligt ibland. 

Läs vår recension av Falling for Christmas

Se på Netflix

En Julig Julberättelse (HBO Max)

A Christmas Story Christmas | Official Trailer | HBO Max

Fortsättningar och remakes av julklassiker, oavsett om vi bett om dem eller inte, är big business. I den här uppföljaren som utspelar sig på 1970-talet är Ralphie (Peter Billingsley) nu helt vuxen, han träffar gamla vänner och måste ge sin egen familj den magiska julen som hans pappa gav honom. Recensionerna är blandade för den här nya filmen, men den vet hur man kan utvinna nostalgin du letar efter till jul.

Läs vår recension av En Julig Julberättelse

Se på HBO Max

Santa Camp (HBO Max)

Santa Camp | Official Trailer | HBO Max

Julfilmer behöver inte begränsas till en bagare i en liten stad som försöker rädda sitt bageri eller en gästgivare i en liten stad som försöker rädda sitt värdshus eller en ljusmakare i en liten stad som försöker rädda sina ljus. Dokumentärer fungerar också bra för att fånga julstämningen, särskilt sådana som Santa Camp, som följer en årlig sammankomst av wannabe-tomtar. Det är en hjärtevärmande film som inte är rädd för att utmana normer, och slutet kanske bara får ditt hjärta att spricka vidöppet.

Läs vår recension av Santa Camp

Spirited  (Apple TV+)

Spirited — Official Trailer | Apple TV+

Japp, det är en annan version av A Christmas Carol. Den här gången är det Ghost of Christmas Present som undersöker hans liv, tack vare en särskilt unik Scrooge. Spirited har definitivt den mest kända skådespelaren (ursäkta, Lacey Chabert) av årets julfilmer, med Will Ferrell som spelar jul spöket och Ryan Reynolds spelar som den snåla människan som ska vara den som förändras. 

Nämnde vi att det är en musikal?

Läs vår recension av Spirited

Titta på Apple TV+


Du kanske också är intresserad av:


Nya julfilmer som kommer ut i November och December

The Guardians of the Galaxy Holiday Special  (25 november, Disney+)

Marvel Studios’ Special Presentation: The Guardians of the Galaxy Holiday Special | Christmas Time

Vad i helvete? Ja, trots skändningen av The Star Wars Holiday Special (eller kanske på grund av det), provar Disney+ en semesterspecial som utspelar sig i Guardians of the Galaxy- universumet. När Star-Lord (Chris Pratt) missar julen ger sig Drax (Dave Bautista) och Mantis (Pom Klementieff) ut för att hitta en oförglömlig julklapp till honom. Deras plan kan innebära kidnappning av Kevin Bacon.

Kolla in vår allt du vet artikel om The Guardians of the Galaxy Holiday Special 

Mickey Saves Christmas (27 november, 7/6c ABC; 28 november, Disney+)

Mickey Saves Christmas 🎅 | Trailer | @Disney Channel

Rankin/Bass har gjort stop-motion-animerade filmen till en stor del av i julfilmerna tack vare hits som Rudolph the Red-Nosed Reindeer och Frosty the Snowman. Disney såg det som en utmaning, antar jag, och gjorde sin egen stop-motion julfilm Musse räddar julen. Den följer den beprövade formeln om någon som förstör julen (Pluto), och ett race mot tiden för att se till att alla får sina presenter.

A Hollywood Christmas (HBO Max, 1 december)

A Hollywood Christmas | Official Trailer | HBO Max

Vad sägs om en julfilm om att vara med i en julfilm? Meta-grejen har gjorts tidigare (A Christmas Movie Christmas), men enligt mig har det inte gjorts tillräckligt. I den här följer vi en filmregissör (Jessika Van) som filmar en julfilm att hennes verkliga liv avbryts av en massa julfilmtroper. Visst varför inte? 

Kolla in vår A Hollywood Christmas – Recension 

Something From Tiffany’s (9 december, Amazon Prime Video)

Something From Tiffany’s – Official Trailer | Prime Video

Prime Videos stora julfilm för året är den här klassikern “hoppsan min förlovningsring till min flickvän byttes mot en annan killes present och nu har hans flickvän ringen så jag måste få tillbaka den från henne men jag kanske bara borde bli kär i henne istället”. Har inte detta hänt alla?

Se Something From Tiffany’s: handling, skådespelare, släppdatum och allt annat vi vet


Våra senaste artiklar:

Leave a Comment