HBO Max Problem

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

HBO Max är en streamingtjänst från HBO som tog över från den tidigare versionen “HBO Nordic”. Som alltid kan det uppstå problem här och var när man streamar på platformar såsom Netflix, HBO Max och Disney+. Därför tänkte jag att det är ett perfekt tillfälle att ge lite tips på vad du kan göra om du har HBO Max problem när du streamar – titta vidare för se alla felsökningstips.

Kontrollera om din app och TV-programvara är uppdaterad

Se till att du har den senaste versionen av HBO Max-appen på din enhet. Kontrollera även att din enhet kör den senaste versionen av sitt operativsystem (iOS eller Android). Om det inte är det, uppdatera det via iTunes eller Google Play Store.

Du kan också söka efter uppdateringar i HBO Max-appen genom att gå till Inställningar > System > Om > Uppdatera programvara.

Om du fortfarande har problem efter att du har uppdaterat din programvara, prova att avinstallera och installera om HBO Max-appen från iTunes eller Google Play Store.

Om du använder en Xbox One S-konsol för att streama och har anslutit den via HDMI-kabel, tryck på hemknappen utan att släppa den tills Xbox-logotypen visas på skärmen; vänta sedan 10 sekunder innan du trycker igen – detta bör återställa den hårdvara som behövs.

Om du behöver hjälp för en specifik enhet som du använder för att titta på HBO Max på din TV så kan du besöka deras hemsida för att felsöka exempelvis Airplay, Chromecast, LG TV etc.

Om du har en Android TV – Rensa cache för HBO Max!

 1. Notera att du måste ha en Android TV för detta. Gå till Inställningar > Appar.
 2. Välj HBO Max i listan över appar.
 3. Välj Rensa cacheminnet.
 4. Välj Rensa data.
 5. Öppna HBO Max, logga in och prova att streama igen. (Ifall det inte funkar kan du istället avinstallera appen)

Starta om enheten

Om du har problem med HBO kan det vara dags att starta om enheten ifall du inte redan har provat det.

Att starta om din enhet kan hjälpa till att lösa de flesta problem när du använder HBO-appen, inklusive buffrings- och laddningsproblem. Det enklaste sättet att göra detta är genom att stänga av din enhet och sedan trycka på strömbrytaren igen (eller hålla nere Apples knapp för iOS-enheter).

Starta om routern

Om det inte fungerar, försök att starta om ditt hemnätverk: koppla bort allt från strömkällan i några minuter, anslut sedan allt igen och försök ansluta igen.

Starta om din internetrouter: stäng av allt hemma förutom en dator eller konsol (de andra enheterna ska vara avstängda), anslut den datorn/konsolen direkt till modemet med en Ethernet-kabel (du behöver inte Wi-Fi), starta HBO Max och se om du kan strömma innehåll nu.

Inaktivera VPN eller proxy (om den används)

Om du är en VPN- eller proxyanvändare kan du behöva inaktivera den innan HBO Max kommer att fungera. VPN och proxyservrar är användbara verktyg för många människor, men de kan ibland orsaka problem med streamingtjänster som HBO Max.

VPN:er döljer din IP-adress och får det att verka som om din dator finns någon annanstans på internet. Detta kan vara bra om du har platsspecifikt innehåll tillgängligt i ett annat land; men det kan också sakta ner din anslutningshastighet beroende på vilken typ av VPN som används. Proxies liknar varandra genom att de ändrar var din dator ser ut att vara placerad; detta påverkar dock inte din hastighet lika mycket som ett VPN skulle göra.

Radera och installera om HBO Max

Om du har en Samsung TV gör du så här:

 1. Öppna Smart Hub.
 2. Använd navigeringsknapparna på fjärrkontrollen för att markera HBO Max.
 3. Gör något av följande beroende på din TV:
  • Håll ner Enter på fjärrkontrollen, välj Radera och därefter Ja för att bekräfta.
  • Tryck på knappen “Ner” på din fjärrkontroll, välj Ta bort och därefter Ta bort igen för att bekräfta.
 4. Sök efter HBO Max.
 5. Välj HBO Max för att installera om appen.
 6. När du har installerat väljer du Kör, logga in och provar att streama igen.

Om du har en LG TV gör du så här:

 1. Tryck på knappen Hem på din LG-fjärrkontroll.
 2. Tryck och håll ner knappen Välj (D-pad center) för att komma till redigeringsläge.
 3. Hitta HBO Max, tryck på D-pad up och välj X ovanför appen.
 4. Tryck på Ja för att bekräfta.
 5. Installera om HBO Max (öppna LG Content Store och installera HBO Max).
 6. När den är installerad igen väljer du Starta, logga in och försöker att streama igen.

Om inget av ovanstående funkar

Kontrollera om din enhet stöds.

Det kan vara dags att att kolla ifall HBO Max inte fungerar på grund av kompatibilitetsproblem. Det är riktigt att HBO Max stöder flera operativsystem men alla modeller är tyvärr inte kompatibla med plattformen eftersom de är för gamla eller att deras specifikationer inte klarar av appens krav.

När du väl har fått igång HBO så hade jag rekommenderat dessa filmer och serier:


Förhoppningsvis hjälpte detta dig att få bukt på dina problem med HBO Max. Jag vill bara informera om våra andra intressanta artiklar här nedan:

Leave a Comment