House of the Dragon – Recension

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

House of the Dragon: Den ursprungliga Game of Thrones-serien är en av de mest populära programmen på TV, och att lista ut varför är inte svårt. Showen erbjuder massor av drama, sex och våld för att underhålla tittarna. 

Men det finns fortfarande människor som inte är fan av GOT. Detta beror ofta på att de kanske inte har läst alla böcker eller sett första säsongen när den sändes. Nu när HBO har släppt en prequel-serie som heter House of the Dragon. Då är detta kanske rätt tid att slänga sig in i GOT universumet!

House of the Dragon - Resension HBO

House of the Dragon är HBO:s prequel-serie till Game of Thrones

House of the Dragon är HBO:s prequel-serie till Game of Thrones. Den är baserad på boken Fire & Blood av George RR Martin. Serien fokuserar på House Targaryen, som styrde Westeros i århundraden innan de störtades. De störtades av Daenerys far Aerys II Targaryen (aka The Mad King) och hans arméer under Roberts uppror. Detta var kriget som slutade med att han kröntes till kung Robert Baratheon i slutet av säsong ett av Game of Thrones.

Det första avsnittet introducerar oss för Daenerys förfader Aegon Targaryen (Harry Lloyd) när han erövrar Westeros med eld och blod.

Vi tror att du kanske är intresserad av:

The House of the Dragon spelar Emma D’Arcy, Matt Smith och Olivia Cooke samt många andra.

Huvudpersonen är Emma, ​​spelad av Emma D’Arcy. Hon är dotter till en rik familj som bor i en enorm herrgård med sin pappa, mamma och bror. Men en dag blir hon kidnappad av draken och förd till hans grotta där hon bor i tre år. Under den tiden blir hon kär i honom och de får en bebis tillsammans.

Matt Smith spelar prins Casimir som är en del av en kunglig familj som vill ta över kungariket men han vill inte det så han försöker gifta sig med någon annan. Olivia Cooke spelar prinsessan Rose som har levt i exil sedan hennes mamma dog när hon var yngre eftersom hennes pappa inte ville ha något annat än makt över allt så han startade krig mot andra länder vilket ledde till många dödsfall inklusive hans egen frus liv samt det personens make/barn.

Det finns också andra karaktärer som Willy Joe Crawford som arbetar på ett värdshus dit folk går efter att ha besökt kung Davids slott som brändes ner under en strid mellan två olika grupper som försökte störta varandra – det fanns också några magiska trollformler som användes mot varandra men vi kommer inte in på de detaljerna här!

Här är vad du behöver veta om serien House of the Dragon

Avsnittet “House of the Dragon” är en anpassning av George RR Martins Fire & Blood, en roman som utspelar sig 300 år före Game of Thrones. Den följer Daenerys Targaryen (Emma D’Arcy), som giftes bort till en valyrisk adelsman vid namn Aerys Targaryen (Matt Smith) som en del av en politisk allians mellan deras familjer.

I serien spelar även Olivia Cooke som Daenerys syster Rhaella, Jim Broadbent som Lord Lyman Beesbury och Richard McCabe som kung Aegon V Targaryen.

Sammanfattning

HBO:s nya prequel-serie House of the Dragon är baserad på George RR Martins serie, Fire & Blood. Showen fokuserar på House Targaryen och utspelar sig 300 år före händelserna i Game of Thrones. Förutom Emma D’Arcy, Matt Smith och Olivia Cooke samt många andra stjärnor, finns det också några bekanta ansikten från GOT som dyker upp i denna nya serie, inklusive John Bradley-West som spelar Samwell Tarly


Nu när du läst vår House of the Dragon – Resension så kanske du vill läsa någon av våra andra recensioner:

Leave a Comment