Allt om Tom Hiddleston

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Källa: Twitter

Vem är Tom Hiddleston?

Tom Hiddleston är en brittisk skådespelare mest känd för sin roll som Loki i Marvel Cinematic Universe. Han föddes den 9 februari 1981 i Westminster, London, England. Hiddleston studerade vid Royal Academy of Dramatic Art (RADA) och började sin skådespelarkarriär på teater innan han gick över till film och tv.

Hiddleston har medverkat i många filmer och TV-program, inklusive “War Horse”, “The Deep Blue Sea”, “Crimson Peak”, “The Night Manager” och “Kong: Skull Island”. Han har också fått kritik för sitt sceniska arbete, inklusive sina framträdanden i “Cymbeline” och “Coriolanus”.

Utöver skådespeleriet är Hiddleston känd för sitt välgörenhetsarbete och har fungerat som ambassadör för UNICEF UK sedan 2013. Han är också en skicklig musiker och har uppträtt i olika musikaliska produktioner.

Vilka filmer har Tom Hiddleston varit med i? (Tom Hiddleston filografi)

Tom Hiddleston har medverkat i många filmer under sin karriär. Här är några av hans anmärkningsvärda filmkrediter:

Detta är bara några exempel, eftersom Hiddleston har medverkat i många andra filmer och TV-program under hela sin karriär.

Vill du titta på Marvel men vet inte hur du ska börja?

Tom Hiddleston i Marvel

Tom Hiddleston är mest känd för sin skildring av Loki, the God of Mischief, i Marvel Cinematic Universe (MCU). Han dök först upp som Loki i filmen “Thor” från 2011 och har sedan dess återupptagit rollen i flera andra MCU-filmer, inklusive “The Avengers”, “Thor: The Dark World”, “Thor: Ragnarok”, “Avengers: Infinity War”. “” och “Avengers: Endgame.”

Hiddlestons prestation som Loki har fått stor beröm, och karaktären har blivit en favorit hos fans i MCU. Utöver sina framträdanden i filmerna har Hiddleston även porträtterat Loki i Disney+-serien “Loki”, som hade premiär 2021. Serien utforskar karaktärens äventyr efter att han rymt med Tesseract i “Avengers: Endgame” och med Hiddleston i filmen huvudroll.

Tom Hiddleston privatliv

Tom Hiddleston är allmänt känd för att hålla sitt privatliv borta från allmänhetens ögon. Men viss information om hans personliga liv är tillgänglig för allmänheten.

Hiddleston har varit kopplad till flera högprofilerade relationer under hela sin karriär. 2016 dejtade han en kort stund sångerskan Taylor Swift, och deras förhållande fick stor publicitet i media. Innan dess var han i ett långvarigt förhållande med skådespelerskan Susannah Fielding.

Förutom sina romantiska relationer är Hiddleston känd för sitt välgörenhetsarbete och har varit involverad i flera organisationer genom åren. Han har varit ambassadör för UNICEF UK sedan 2013 och har även stöttat olika andra välgörenhetsorganisationer och ändamål, inklusive Royal Academy of Dramatic Art, Motor Neurone Disease Association och Prince’s Trust.

I intervjuer har Hiddleston talat om sin kärlek till att läsa och sitt intresse för historia, särskilt historien om den brittiska monarkin. Han har också diskuterat sin passion för musik och sin beundran för musiker som Bruce Springsteen och Johnny Cash.

Välgörenhetsarbete

Tom Hiddleston har varit involverad i flera välgörenhetsorganisationer och ändamål genom åren. Han är en engagerad humanitär och har använt sin plattform som en offentlig person för att öka medvetenheten och pengar för olika sociala frågor.

En av Hiddlestons mest anmärkningsvärda välgörenhetsverksamhet är hans arbete som ambassadör för UNICEF UK. Han har varit involverad i organisationen sedan 2013 och har rest till många länder för att öka medvetenheten om UNICEF:s arbete och frågor som berör barn världen över. Hiddleston har också deltagit i olika insamlingskampanjer för UNICEF, inklusive deras “Rädda Barnen”-kampanjen 2013.

Utöver sitt arbete med UNICEF har Hiddleston stöttat andra välgörenhetsorganisationer och ändamål, inklusive Motor Neurone Disease Association, Royal Academy of Dramatic Art (RADA) och Prince’s Trust. Han har också använt sina sociala medieplattformar för att främja olika kampanjer och initiativ som syftar till att öka medvetenheten om sociala och miljömässiga frågor.

Hiddleston har också använt sina skådespelartalanger för att stödja välgörande ändamål. 2018 dök han upp i BBCs välgörenhetsteleton “Children in Need”, där han framförde en sketch med skådespelaren Benedict Cumberbatch för att samla in pengar till missgynnade barn i Storbritannien.

Vilka priser har Tom Hiddleston fått?

Tom Hiddleston har fått flera utmärkelser och nomineringar under hela sin karriär. Här är några av hans anmärkningsvärda utmärkelser:

  • Laurence Olivier Award för bästa nykomling i en pjäs (2008) för sitt framträdande i “Cymbeline”
  • Evening Standard Theatre Award för bästa skådespelare (2014) för sin insats i “Coriolanus”
  • Golden Globe Award för bästa manliga huvudroll i en tv-serie – Drama (2017) för sin roll i “The Night Manager”
  • Primetime Emmy Award för enastående huvudroll i en begränsad serie eller film (2016) för sin roll i “The Night Manager”
  • Empire Award för bästa manliga nykomling (2012) för sin roll i “Thor”
  • MTV Movie Award för bästa skurk (2013) för sin roll i “The Avengers”
  • National Television Award for Outstanding Drama Performance (2017) för sin roll i “The Night Manager”

Det här är bara några exempel på de utmärkelser som Hiddleston har vunnit under hela sin karriär. Han har också fått ett flertal andra nomineringar och har blivit erkänd för sitt arbete inom teater, film och tv.

Tom Hiddleston Networth

Tom Hiddlestons rikedom uppskattas till cirka 25 miljoner dollar. Han har tjänat dessa pengar främst genom sin framgångsrika karriär som skådespelare, såväl som sitt arbete som producent och röstskådespelare.

Hiddleston har medverkat i ett antal högprofilerade filmer, inklusive Marvel Cinematic Universe-filmerna, som har varit framgångar i biljettkassan. Han har också medverkat i kritikerrosade tv-serier, som “The Night Manager” och “White Stork”. Utöver sitt skådespelararbete har Hiddleston arbetat som producent på en rad projekt, bland annat filmen “High-Rise” och tv-serien “Miss Austen Regrets”.

Förutom sitt skådespeleri och producerande arbete har Hiddleston också lånat ut sin röst till flera animerade filmer, inklusive “Early Man” och “The Pirates! Band of Misfits”. Han har också medverkat i ett flertal teateruppsättningar i Londons West End och på Broadway.

Hiddlestons förmögenhet har gjort det möjligt för honom att leva en bekväm livsstil och fortsätta sitt välgörenhetsarbete.


Nu när du läst allt om Tom Hiddleston kanske du också vill läsa:

Leave a Comment