Allt vi vet om The Marvels 2023

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Allt talar för ett kosmiskt äventyr med Carol, Monica och Kamala i The Marvels 2023.

Allt vi vet om The Marvels 2023
Bildkredit: Marvel/IMDB

Marvel Cinematic Universe är det mest igenkända fiktiva superhjälteuniversumet som har vunnit publikens hjärtan över hela världen, gång efter gång. 

Efter att franchisen släppte den första MCU-filmen, Iron Man (2008), var det början på något stort, för Hollywood. Franchisen har kommit långt sedan dess och Marvel familjen växer ständigt, även efter att fansens favorit stjärnor officiellt avslutat sina legendariska roller. Det finns fortfarande en rad karaktärer i Marvel Comics som ivrigt väntar på att få synas i MCU, såväl som redan introducerade som har fler berättelser att dela med sig av. 

Du vet väl att vi också har Se Marvel i kronologisk ordning och De 5 bästa Marvel filmerna för barn

Den efterlängtade uppföljaren till Captain Marvel (2019), The Marvels, bekräftades officiellt av Marvel Studios i juli 2019, och produktionen av filmen började i början av 2020. Filmen är en fortsättning på Ms. Marvel Disney+-serien. Den 33:e filmen i Marvel Cinematic Universe, The Marvels kommer att bli en del av Phase Five av MCU, efter att Black Panther: Wakanda Forever avslutade fas fyra med en mycket framgångsrik film med avseende på dess biljettförsäljning.

Fler av de nya talanger som introducerats till Marvel-universum, inklusive Captain Marvel, Ms. Marvel och Monica Rambeau, kommer att dyka upp i filmen och här är allt vi vet om den.

När släpps The Marvels?

The Marvels var planerad att släppas på bio den 28 juli 2023, men sköts tillbaka för en fjärde gång till den 10 november 2023.

Trailer för Marvels

Det finns ännu ingen officiell trailer släppt för The Marvels.

Rollistan i The Marvels

Marvels kommer att förena en osannolik kvinnlig superhjälte trio. Brie Larson kommer att återvända till rollen som Carol Danvers. Mer känd som Captain Marvel, som den halvt Kree, halvt mänskliga interplanetariska superstarka Avenger. 

Iman Vellani kommer också att återvända till sin roll som Kamala Khan eller Ms. Marvel. Kamala är en ung mutant från Jersey City som idoliserar Carol Danvers. Och har kraften att utnyttja kosmisk energi och forma strukturer av hårt ljus. Kamala Khans familj kommer också att finnas med i filmen, med Saagar Shaikh, Zenobia Shroff och Mohan Kapur som kommer att återupprepa sina respektive delar från Ms. Marvel (2022) som Khans äldre bror Aamir, mamma Muneeba och pappa Yusuf.

I sin roll som Monica Rambeau, en SWORD-agent med förmågan att absorbera energi, kommer Teyonah Parris också att spela huvudrollen i filmen. Monica är dotter till Maria Rambeau, en vän och kollega från det amerikanska flygvapnet som tjänstgjorde för Danvers. Marvels förväntas gå längre än vad som etablerades i WandaVision (2021) för att ytterligare utforska Rambeaus karaktär.

På D23 bekräftades det också att Samuel L. Jackson kommer att återupprepa sin roll som Nick Fury, den tidigare chefen för SHIELD. Och som post-creditscenen av Spider-Man: Far From Home avslöjade, har Nick Fury i hemlighet arbetat med Skrulls i yttre rymden. Park Seo-joon har fått en ospecificerad roll. Men fansen tror att han kan porträttera den koreansk-amerikanska tonårshjälten Amadeus Cho, även känd som Brawn. Zawe Ashton har fått rollen som skurk. Som visas i teasern gör Flerken Goose, en utomjording som liknar en katt, också comeback från den första filmen.

När utspelar sig The Marvels i MCU ordning?

The Marvels kommer att följa händelserna efter Ms. Marvels berättelse och utvecklas direkt från seriens slutscener. Filmen kommer också att fungera som en uppföljare till Captain Marvel men med tanke på den betydande tidsskillnaden i den kronologiska ordningen mellan de två filmerna är den förmodligen också bra som en fristående film.


Nu när du läst om Allt vi vet om The Marvels 2023 kanske du också vill läsa:

Leave a Comment