Allt om Mark Ruffalo

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Källa: Wikipedia

Vem är Mark Ruffalo

Mark Ruffalo är en amerikansk skådespelare, producent och miljöaktivist. Han föddes den 22 november 1967 i Kenosha, Wisconsin, och började med skådespeleri i slutet av 1990-talet.

Ruffalo är mest känd för sin roll som Bruce Banner/The Hulk i Marvel Cinematic Universe, med början med “The Avengers” 2012. Han har också medverkat i många andra filmer som “Spotlight”, “Foxcatcher”, “Now You See”, “The Kids Are All Right” och “Eternal Sunshine of the Spotless Mind.”

Utöver sin skådespelarkarriär är Ruffalo en förespråkare för förnybar energi och har uttalat sig om behovet av att ta itu med klimatförändringarna. Han var med och grundade organisationen The Solutions Project, som syftar till att påskynda övergången till 100 % ren förnybar energi för alla.

Vilka filmer har Mark Ruffalo varit med i? (Filmografi)

Mark Ruffalo har medverkat i många filmer under sin karriär. Här är några av hans anmärkningsvärda filmkrediter:

 • “You can count on me” (2000)
 • “Säkerhet” (2004)
 • “Eternal Sunshine of the Spotless Mind” (2004)
 • “Zodiac” (2007)
 • “The Brothers Bloom” (2008)
 • “Shutter Island” (2010)
 • “Barnen mår bra” (2010)
 • The Avengers” (2012)
 • “Now you see me” (2013)
 • “Foxcatcher” (2014)
 • “Spotlight” (2015)
 • “Now you see me 2” (2016)
 • “Thor: Ragnarok” (2017)
 • Avengers: Infinity War” (2018)
 • “Mörka vatten” (2019)
 • “Avengers: Endgame” (2019)
 • “I Know This Much Is True” (2020, HBO-serie)

Det här är bara några exempel på de många filmer som Mark Ruffalo har medverkat i under hela sin karriär.

Är du ett Marvel fan? Kolla in i vilken ordning du ska se alla Marvel filmer.

Hur rik är Mark Ruffalo?

Mark Ruffalos nettoförmögenhet uppskattas till cirka 35 miljoner dollar, från och med 2021. Hans rikedom kommer främst från hans framgångsrika karriär som skådespelare, samt hans arbete som producent och miljöaktivist.

Ruffalo har medverkat i flera framgångsrika filmer under sin karriär. Detta inkluderar Marvel Cinematic Universe-filmerna, “The Kids Are All Right”, “Spotlight” och “Now You See Me”. Han har också fått beröm för sina framträdanden i oberoende filmer. Dessa inkluderar “You Can Count on Me” och “The Brothers Bloom”.

Utöver sin skådespelarkarriär är Ruffalo en av grundarna av The Solutions Project, en organisation som förespråkar förnybar energi och klimatförändringsåtgärder. Han är också involverad i flera andra välgörenhetsorganisationer och ändamål, och han använder sin offentliga plattform för att öka medvetenheten och stödet för sociala och miljömässiga frågor.

Mark Ruffalos privatliv

Mark Ruffalo är känd för att vara en privatperson och delar inte ofta med sig av detaljer om sitt personliga liv i media. Men här är lite information om hans privatliv som är allmänt tillgänglig:

Ruffalo gifte sig med sin fru, Sunrise Coigney, år 2000. De har tre barn tillsammans: en son som heter Keen och två döttrar som heter Bella och Odette. Paret träffades medan Ruffalo arbetade som bartender i Los Angeles och har varit tillsammans sedan dess.

2002 fick Ruffalo diagnosen en hjärntumör, som framgångsrikt avlägsnades genom operation. Han har varit en förespråkare för vårdreformen sedan dess och talat ut om vikten av prisvärd och tillgänglig sjukvård för alla.

Mark Ruffalo och Välgörenhet

Mark Ruffalo är känd för sitt filantropiska arbete och har varit involverad i flera välgörenhetsorganisationer och organisationer under hela sin karriär. Här är några av de välgörenhetsorganisationer och ändamål som han stöder:

 1. The Solutions Project: Ruffalo var med och grundade denna organisation 2011 med målet att påskynda övergången till 100 % ren, förnybar energi. Solutions Project finansierar och stöder samhällsbaserade organisationer och initiativ som främjar förnybar energi och bekämpar klimatförändringar.
 2. Water Defense: Ruffalo är en av grundarna av Water Defense, en organisation som arbetar för att skydda rent vatten och främja tillgången till rent dricksvatten. Organisationen använder teknik och data för att identifiera källor till vattenförorening och förespråkar starkare miljöpolitik.
 3. Stella Adler Studio of Acting: Ruffalo är styrelseledamot i denna ideella skådespelarskola i New York City. Den ger utbildning och utbildning för blivande skådespelare och artister.
 4. The Innocence Project: Ruffalo är en anhängare av denna organisation, som arbetar för att frikänna felaktigt dömda individer genom DNA-tester och andra former av bevis.
 5. Stand Up to Cancer: Ruffalo har deltagit i flera evenemang och kampanjer för denna organisation, som finansierar cancerforskning och främjar medvetenhet om sjukdomen.

Sammantaget är Ruffalo känd för sitt engagemang för miljöaktivism, social rättvisa och utbildning, och han använder sin plattform som skådespelare och offentlig person för att öka medvetenheten och stödja viktiga ändamål, och såklart är han nog mest känd för att spela Hulken i Marvel Cinematic Universe.


Nu när du läst allt om Mark Ruffalo, kanske någon av våra senaste artiklar skulle intressera dig:

Leave a Comment