Motherland – Recension

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Motherland är en brittisk komedi som precis har debuterat på Netflix. Den handlar om en grupp mammor som bor i London. De går alla igenom olika saker i sina liv och relationer med sina barn. Showen behandlar allvarliga ämnen som infertilitet och psykisk ohälsa, men den har också några lättare stunder som får dig att skratta högt.

Det är en originalserie som satiriserar det moderna livet i London.

Skådespelaren från Motherland

En av de saker som gör Motherland till en så fantastisk show är att den har en mångsidig rollbesättning. 

Huvudrollerna inkluderar:

 • Sian Gibson – Huvudpersonen. Hon är en ung mamma som kämpar för att balansera sitt ansvar hemma med sitt yrkesliv som reklamchef. Hon skriver också för digitala publikationer under pseudonymen “Auntie Agony” (en pjäs om namnet på hennes barndoms bästa vän).
 • Ruth Bradley – En kvinna som övergavs av sin mamma när hon var bara 4 år gammal, Ruth har aldrig känt kärlek eller tillgivenhet från någon förrän hon träffar Sian på jobbet och de blir vänner. Ruth hjälper också till i sin mans restaurang varje kväll efter jobbet eftersom han är fysiskt handikappad, så hon behöver extra pengar för att han ska kunna ta hand om sig själv ordentligt utan att behöva förlita sig på andras välgörenhet (och för att han inte vill att någon annan ska hjälpa till honom). Det är tydligt från att se deras interaktioner tillsammans att dessa två kvinnor verkligen bryr sig om varandra trots att de har väldigt olika liv utanför sin vänskap;

Motherland är skriven av Graham Linehan (The IT Crowd), med John Morton som showrunner. Och den har en skudespelare som inkluderar:

 • Dawn French
 • Gina McKee (Happy Valley)
 • Susan Wokoma (Chewing Gum)
 • Nick Mohammed (Stag Film)
 • Tom Riley (Doctor Who)
 • Andi Osho (The Crown).

Du kanske också är intresserad av:


Den är baserad i London och följer flera mammors liv.

Motherland är en väldigt rolig brittisk sitcom som följer flera mammors liv. Men programmet handlar inte bara om att vara mamma. Den tar en titt på vad det innebär att vara kvinna i dagens London. Och hur varje karaktär hanterar denna verklighet.

Tracey Gordon, som har tre barn och arbetar hårt för att försörja dem samtidigt som hon hittar tid för sig själv. Hon är rolig, ibland besvärlig, men alltid älskvärd – och hennes resa genom moderskapet gör henne desto mer relaterbar.

Det är lätt att skratta åt det absurda i föräldraskapet. Jag garanterar att du känner någon som har ett barn som beter sig som en miniatyrversion av sina föräldrar, och det brukar vara det roligaste i världen. Showen är relaterbar eftersom den fångar alla dessa aspekter av föräldraskap som vi alla kan relatera till – även om vi inte har barn själva!

Den har jämförts med andra som Catastrophe och Fleabag.

 • Showerna är alla skapade av män, skrivna av kvinnor, med kvinnor i huvudrollen med fokus på deras relationer med andra kvinnor.
 • Alla tre föreställningarna handlar om en vuxen kvinna som navigerar i sitt liv i London.
 • De har alla samma nivå av svordomar och sexuellt innehåll.

Showen är rolig och hjärtevärmande, vilket gör den relaterad till många. Karaktärerna är starka och självständiga, vilket gör dem beundransvärda. De behandlar frågor som psykisk hälsa, rasism och sexism. Den här showen är en av de bästa programmen på Netflix.

Det är en show du kan gå vilse i men ändå må bra av att titta på i slutet av dagen

Motherland är en show du kan gå vilse i, men ändå må bra av att titta på i slutet av dagen. I själva verket är det precis sånt du borde titta på med din familj och dina vänner – eller till och med själv om det är så du rullar. Det är inte för allvarligt eller tungt, men det är inte heller fluffig underhållning som vissa sitcoms kan vara. Du kan upptäcka varje karaktärs personlighet direkt och verkligen börja bry dig om deras berättelser. Och om du råkar vara med någon som inte tycker om att se den här showen så mycket som du gör (eller till och med om de inte vill se den alls), finns det så många andra saker som händer att de inte kommer att hinner lägga märke till något annat tills avsnitt 4 redan har börjat spelas!

Så om du letar efter något nytt att se på Netflix, prova deras senaste brittiska komedi!


Våra senaste artiklar:

Leave a Comment