The Princess Bride – Recension

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

The Princess Bride är en av de filmer som nästan alla kan njuta av. Den har en tidlös historia och en spelad av skådespelare som alla är veteraner i sin egen rätt nu. Det är trevligt att se så många skådespelare från min barndom samlas i en film.

År:  1987
Regi:  Rob Reiner
Skådespelare:  Cary Elwes, Robin Wright, Mandy Patinkin, Wallace Shawn
Betyg:  PG
Speltid:  98 minuter

The Princess Bride är en film som jag har sett om och om igen

The Princess Bride är en film som jag har sett flera gånger om.

Det finns så många av mina favoritskådespelare i den här filmen, men det är Cary Elwes som stjäl showen som Westley. Det här är inte första gången jag ser på The Princess Bride – jag minns att jag såg den när jag var liten med min mamma hemma på VHS (ja, vi bodde under stenar då).

Skådespelare av The Princess Bride

Skådespelarna i The Princess Bride är en av de mest imponerande i filmhistorien. Mandy Patinkin, Cary Elwes, Robin Wright och Christopher Guest spelar huvudrollerna i den här filmen. Andra anmärkningsvärda skådespelare inkluderar Billy Crystal och Andre the Giant som spelade Fezzik respektive Inigo Montoya.

The Princess Bride var en kommersiell framgång när den släpptes med över 30 miljoner dollar över hela världen mot en budget på 16 miljoner dollar. Den vann kritikerros för sina framträdanden från alla inblandade, inklusive Cary Elwes (Westley) och Mandy Patinkin (Inigo Montoya) som båda fick Oscarsnomineringar för sina roller 1988. Filmen har också ett imponerande betyg på Rotten Tomatoes.

Cary Elwes sa att han valde att inte se några andra filmer före inspelningen eftersom han ville att hans framträdande skulle vara fräscht när han förberedde sig för sin roll som Westley.

Kort om handlingen

Det här är berättelsen om hur Westley försöker rädda sitt livs kärlek, Buttercup, från tre kidnappares makt. För att nå henne måste han övervinna många hinder – klättra upp för galenskapens klippor, nedgöra en hord förvuxna gnagare, uthärda tortyr i förtvivlans håla – bland andra svårigheter. Att hålla glöd i sin sanna kärlek har aldrig varit en dans på rosor. Perfekt fantasy komedi!

Det är trevligt att se så många av mina favoritskådespelare i en och samma film

Jag har sett Princess Bride minst 10 gånger, och jag älskar den fortfarande lika mycket nu som när jag var liten. Det är bara en av dessa filmer som har denna universella dragningskraft som alla kan relatera till. Denna film handlar om kärlek och att övervinna motgångar, men också om att omfamna sina egna egenheter, som att vara en ond pirat eller en jätte med rädsla för gnagare.

Om du letar efter något hjärtevärmande och roligt med fantastiska framträdanden av Cary Elwes, Robin Wright och Andre the Giant (må han vila i frid), behöver du inte leta längre än till The Princess Bride på Disney+.

Skaffa Disney+ för att se The Princess Bride

För att kunna se The Princess Bride på Disney+ behöver du ha ett abonnemang på streamingtjänsten. Du kan få en gratis provversion av Disney+ här:

Det finns flera sätt att se The Princess Bride på din dator, telefon och TV:

  • Använd webbläsarappen (iOS och Android)
  • Titta på Apple TV, Roku eller Amazon Fire TV Stick med den här appen installerad
  • Ladda ner den här appen för Android-telefoner och surfplattor

Våra senaste artiklar:

Leave a Comment