Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events – Recension

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Lemony Snicket A Series of Unfortunate Events — har gjorts till två filmer, ett videospel och nu en exklusiv prenumerationsströmningsserie för Netflix.

Filmen var baserad på de fyra första böckerna i serien, och det blev en succé; en uppföljare gjordes 2004. TV-spelet kom ut 2006 och var också ganska populärt. Lemony Snickets A Series of Unfortunate Events.

Showen följer tre syskon som blev föräldralösa när deras föräldrar dödades i en brand som förstörde deras hem (som kanske eller kanske inte var avsedd att döda dem).

Dessa föräldralösa barn tas under sin farbrors vingar: greve Olaf (Neil Patrick Harris), som vill göra anspråk på deras arv så att han kan leva överdådigt på den förmögenhet de kommer att ärva när Violet fyller 18 år (eller närhelst Klaus blir myndig). Han misslyckas om och om igen för att han inte vet hur han ska få sina planer att fungera ordentligt, men varje gång han provar något nytt slutar han med att han misslyckas lika illa som tidigare – vanligtvis mer eftersom hans planer tenderar att gå överbord när han försöker få vad han vill av dem.

Skådespelare i Lemony Snickets A Series of Unfortunate Events

Neil Patrick Harris spelar greve Olaf, den skurkaktiga väktaren som inte kommer att stoppa något för att lägga vantarna på Baudelaire-förmögenheten.

Cameron Monaghan är Klaus, familjen Baudelaires äldsta bror och smartaste medlem av familjen. K. Todd Freeman spelar Arthur Poe, en bankir som faller under greve Olafs makt för att rädda VFD (Violet, Klaus & Sunny). Patrick Warburton är Lemony Snicket själv.

Lance Fenton (spelad av David Alan Grier) och Dr Fiona Widdershins (Lily Padilla) är båda medlemmar i VFD som hjälper Baudelaires i deras jakt på svar om deras föräldrars död, men som till slut blir mer problem än hjälp när det är dags för dem att bli räddade ur greve Olafs klor efter att han kidnappat dem båda under hans misslyckade försök att kidnappa Violet.


Andra recensioner vi tror du kan vara intresserad av:


2004 släpptes den första filmen

Den första filmen, med Jim Carrey i huvudrollen som Lemony Snickets röst, släpptes 2004. Den följde de fyra första böckerna i serien och blev en succé. Första filmen vann också en Oscar för bästa smink.

Ett videospel baserat på Lemony Snicket

Du kan nu spela som Snicket och hjälpa Baudelaires att få tillbaka sin förmögenhet. Även om spelet är ganska enkelt, är det definitivt roligt för alla som älskar Lemony Snicket och hans verk:

Spelet följer samma grundläggande handlingslinje som i bokserien. Det börjar med att du visas runt i ditt nya hem med Mr Poe. Där han har placerat dig efter att greve Olaf stal ditt hus. Härifrån möter du greve Olaf igen och börjar engagera dig i hans planer. 

Du kommer också att träffa karaktärer från andra böcker som justitieminister Strauss eller moster Josephine som har blivit kidnappad av greve Olaf. Du måste resa genom olika platser som The Village of Fowl Devotees, Caligari Carnival och till och med ett undervattenshotell! På din resa kommer du att möta många fiender inklusive sjölejon, örnar eller till och med hajar!

Enligt min åsikt är det här spelet definitivt värt att spela om ditt barn älskar Lemony Snicket så kommer de säkert att älska att spela det också!

Netflix tog upp TV-serien 2015

Netflix plockade upp serien tillsammans med två säsongsbeställningar under 2015. Serien finns att streama på Netflix och är baserad på bokserien av Lemony Snicket. Den första säsongen släpptes 2017.

Den andra säsongen släpptes den 1 januari 2019 och följer samma story som säsong ett: Violet, Klaus, Sunny och Monty Montgomery måste stoppa greve Olaf från att lägga vantarna på deras förmögenhet efter att han gifter sig med moster Josephine så att han kan bo i en herrgård utan bekymmer om pengar!

Om du inte redan har sett den här showen än så rekommenderar jag starkt att du tittar på den om du älskar mysterier eftersom det finns så många vändningar som kommer att få din käke att hänga öppen! Om du bestämmer dig för att titta på den, se till att låta mig veta vilka dina favoritdelar var nedan!!

Titta nu på Netflix.


Våra senaste artiklar:

Leave a Comment