The Rings of Power – Recension – (Ringar av Makt)

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Så du har hört surret om The Rings of Power. Du kanske till och med har sett några klipp online eller läst några recensioner. Men innan du dyker in i hela serien, låt oss reda ut saker och ting: exakt vad är den här serien? Hur blev det så populärt? Vad är det som skiljer den från andra fantasyfilmer? Jag ser ingen mening med att vänta längre – låt oss komma igång!

The Lord of the Rings: The Rings of Power - review - Now on HBO

The Lord of the Rings: The Rings of Power har blivit HBO:s näst mest sedda film någonsin

The Rings of Power släpptes på HBO 2019, och blev en av deras mest populära filmer någonsin. Med över 33 miljoner tittare som tittar in varje helg under den första månaden! Den är så populär att den nu har blivit en av de mest inkomstbringande filmerna som någonsin gjorts.

Budgeten för The Rings of Power

Budgetmässigt kostade The Lord of the Rings: The Rings of Power 270 miljoner dollar. Det här var mer än dubbelt så mycket som någon annan film fram till dess. Och det är fortfarande en av de dyraste filmerna som någonsin gjorts.

Peter Jackson spenderade 25 miljoner dollar på att designa utseendet på Middle Earth och karaktärer (inklusive deras kostymer). Han ville till exempel se till att varje ras hade ett distinkt utseende. Alverna har spetsiga öron medan hobbitarna har håriga fötter. För att skapa denna variation i karaktärsdesign anlitade de Weta Workshop för att skapa proteser för varje karaktärs ansikte.

Till exempel fick Viggo Mortensen sin näsa rakad så att han kunde likna Aragorn. De byggde också utarbetade uppsättningar med tredimensionella rekvisita. Detta så att skådespelare kunde interagera med dem under inspelningar. Denna process hjälpte till att få allt att se realistiskt ut på kameran.


Vi tror du kanske också är intresserad av:


Skådespelarna i The Rings of Power

Skådespelaren i Maktens ringar leds av Viggo Mortensen, som spelar Aragorn. Miranda Otto spelar Éowyn, medan resten av rollistan inkluderar Karl Urban som Éomer och Sean Bean som Boromir. Andy Serkis återvänder också för att reprisera sin roll som Gollum.

Seriens soundtrack komponerades av Peter Jacksons mångårige samarbetspartner Howard Shore. Den framfördes av en hel orkester och kör i Abbey Road Studios i London under december 2009 och januari 2010 med ytterligare inspelningar under februari 2010 i AIR Lyndhurst Studios i England under ledning av musikredaktören David Haviland. Partituren använder olika teman för varje ras som Rohan eller Rivendell/Lothlórien men också för olika karaktärer som Gandalf eller Arwen.

Ringar av makt berättar historien om en stor kamp mellan gott och ont

Det första att veta om The Rings of Power är att den berättar historien om en stor kamp mellan gott och ont, en episk berättelse om svärd och trolldom.

De goda krafterna leds av Aragorn (Viggo Mortensen), som måste slåss mot Saurons löjtnant Saruman (Christopher Lee) och hans armé, känd som orcher. Saruman har också hjälp från en annan mäktig kraft känd som Saurons mun, spelad av Sir Ian McKellen i sin sista roll innan han drog sig tillbaka från skådespeleriet.

I Sagan om ringen: Maktens ringar börjar varje avsnitt med att Gandalf (Ian McKellen) berättar för Frodo Baggins (Elijah Wood) om hur Sauron skapade en ring åt sig själv så att han kunde styra alla andra ringar tillsammans för att få den ultimata makten över Midgård.

Du kan fånga Sagan om ringen på HBO Max nu eller hyra den på Amazon Prime Video

För att se The Rings of Power på HBO Max kan du strömma tjänsten från din telefon eller surfplatta till vilken TV som helst med en kompatibel strömningsenhet som en Chromecast eller Apple TV. Du kan också ladda ner HBO Max-appen på Roku, Xbox One, Amazon Fire TV och mer.

För dem som föredrar att hyra filmer och shower finns Amazon Prime Video. Det erbjuder ett stort bibliotek med titlar inklusive The Lord Of The Rings: The Rings of Power för $3,99 per månad eller $19,99 per år om du prenumererar på dess årliga Prime-medlemskapsprogram (som inkluderar gratis frakt utan minsta beställningsstorlek).

Filmen är också tillgänglig på HBO Go och HBO Now.

Slutsats

Det är en fantastisk film och jag tycker att den förtjänar att ses av alla som älskar fantasyfilmer.


Du kanske också är intresserad av:

Leave a Comment