Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back – Recension

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Disney+ har snabbt blivit det bästa stället för allt som har med Star Wars att göra, och det var också här jag tittade på Star Wars Episode V. Det är där du hittar den nya live-actionserien The Mandalorian, såväl som alla filmerna.

År:  1980
Regi:  Irvin Kershner
Skådespelare:  Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher
Betyg:  PG
Speltid:  124 minuterThe Empire Strikes Back är en film med starka och svaga sidor. Berättelsen är fantastisk, och det är den typen av film som du kan se om och om igen. Karaktärerna är intressanta, och deras relationer med varandra hjälper till att göra den här filmen fantastisk. Specialeffekterna i den här filmen är också imponerande!

Det finns dock fortfarande vissa problem med den här filmen: ibland är scener för långa eller tråkiga. Vissa scener kunde ha klippts bort helt och hållet; vissa skämt faller platt (men sedan igen, de flesta komedi faller platt lite då och då).

Skådespeleriet är inte alltid perfekt men ändå väldigt bra överlag. Mark Hamill gör ett fantastiskt jobb med att porträttera Luke Skywalker medan Harrison Ford som Han Solo alltid är trevligt och se även om han inte får så mycket skärmtid som vanligt. Han har dock en minnesvärd scen när han överraskar Darth Vader! Carrie Fisher lyser också som prinsessan Leia Organa/Organia/Orginia/ hur hennes namn än stavas…

Skådespelare i Star Wars Episod V

Skådespelarna i Star Wars Episod V: The Empire Strikes Back är en mångsidig och minnesvärd grupp, alla nu legender i sin egen rätt.

  • Mark Hamill (Luke Skywalker)
  • Harrison Ford (Han Solo)
  • Carrie Fisher (Princess Leia Organa)
  • Billy Dee Williams (Lando Calrissian)
  • Anthony Daniels (C-3PO)
  • David Prowse (Darth Vader)
  • Peter Mayhew som Chewbacca/Chewie

Star Wars-filmen du MÅSTE se

Det här är den enda Star Wars-filmen du MÅSTE se. Det är så briljant att det kommer att göra ont i hjärnan, och det är spännande för alla fans av serien. Om du inte har sett den tidigare är det här den Star Wars-filmen du verkligen borde se så snart som möjligt.

Om du älskar Star Wars är detta en av de viktigaste filmerna i serien. Det är inte bara en fantastisk film i sig; det sätter också upp mycket av det som händer senare i franchisen. Om du inte har sett den tidigare är det här en Star Wars-film som alla fans borde se minst en gång.

Om du missade Star Wars Episode IV: A New Hope – Recension behöver du se den innan!

Star Wars avsnitt V, The Empire Strikes Back, är tillgängligt för streaming på Disney+

Du kan se Star Wars Episod V: The Empire Strikes Back på Disney+. Det är det enda stället att titta på denna klassiska film.


Våra senaste artiklar:

Leave a Comment