She-Hulk: Attorney at Law – Recension

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

She-Hulk: Attorney at Law: Låt oss inse det: Marvel Universe är en enda röra. Det har varit en enda röra i åratal. Och även om man skulle kunna tro att “She-Hulk: Attorney at Law” skulle vara det perfekta sättet att rensa upp några av dessa problem. Så är det inte det som hänt! Faktum är att den här serien bara gör saken värre! Eftersom den dyker djupare in i den komplicerade världen av juridik och superhjältar än någon annan show. Låt oss se varför…

Kort info om She-Hulk: Attorney at Law

She-Hulk: Attorney at Law är en serie baserad på Marvel Comics-karaktären She-Hulk. Serien publicerades första gången 2008 och löpte i fem nummer och avslutades 2009. Serien återkom med sitt sjätte nummer, som gavs ut 2012. Det här numret inkluderade en engångsberättelse med She-Hulk samt en backupberättelse med Kate Waynesboro. Som blev en allierad till henne under sin tid på Avengers: Earth’s Mightiest Heroes animerade serie (som sändes från 2010 till 2013).

Premissen för She-Hulk: Attorney at Law kretsar kring Jennifer Walters karriär som advokat. Detta råkar också vara hennes alter ego och superhjälteidentitet. Denna kombination ger en del humoristiska situationer. Detta eftersom den försätter henne i situationer där hon måste agera som både sig själv och sitt superjag på samma gång.

Official Trailer

Skådespelare i She-Hulk: Attorney at Law

Skådespelarna och besättningen på She-Hulk är en mångfaldig grupp. 

  • Tatiana Maslany spelar Jennifer Walters
  • Mark Ruffalo som Bruce Banner
  • Tim Roth som Emil Blonsky
  • Benedict Wong som Wong
  • Ginger Gonzaga som Nikki

Varför She-Hulk fått en hel del drama

Den främsta anledningen till att She-Hulk orsakar ilska bland fansen är inte showen i sig, utan snarare på grund av det sätt som hon porträtteras på. Det är två saker som spelar in: en, det är omöjligt att skilja Jennifer Walters från hennes alter ego. Och två, She-Hulk har alltid varit en karaktär med en massiv personlighet ä. Den andra punkten är där det blir rörigt för vissa människor – eftersom She-Hulks personlighet är så olik alla andra kvinnliga seriehjälte där ute.

Hon är inte som Wonder Woman eller Ms Marvel eller Catwoman eller många av de andra kvinnorna som har haft sina egna serier genom åren; dessa karaktärer skrevs med mer subtilitet och omsorg än vad vi ser här – särskilt när det kommer till humor. Nuförtiden har serier blivit mer inkluderande (och ofta mer självmedvetna) tack vare en tillströmning av kreatörer som inte alla tänker likadant; de har tagit med sig nya perspektiv på genreberättelse och representation, men tyvärr betyder det att vissa äldre serier kan tyckas daterade i jämförelse.


Våra senaste artiklar:

Leave a Comment