Pinocchio (2022) – Recension

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Jag älskade Pinocchio. Det var en fantastisk historia, och jag gillade den från början till slut. Karaktärerna var så uttrycksfulla och välskrivna att de fick mig att gråta (och skratta). Om du letar efter något nytt att titta på i helgen, så rekommenderar jag starkt att titta på Pinocchio!

Filmen hade premiär på streamingtjänsten Disney+ den 8 september 2022.

Denna film är ett konstverk

Och låt mig berätta varför!

 • Animationen är vacker. Ljuset, färgerna och texturerna – allt ser fantastiskt ut. Det är som en målning som kommer till liv!
 • Musiken är catchy. Jag har inte slutat sjunga When You Wish Upon A Star sedan jag såg filmen!
 • Berättelsen är fantastisk. Pinocchio var alltid en av mina favoritfilmer från Disney när jag växte upp, så det berörde mig verkligen när de gjorde den här nya versionen för modern publik (och med en all-star cast). Det kommer att bli svårt att glömma hur mycket hjärta som lades ner på att skapa detta mästerverk!
 • Karaktärerna är minnesvärda och älskvärda. De tar verkligen fram något speciellt i varandra under hela sin resa tillsammans, vare sig det är genom vänskap eller kärlek.

Rollista i Pinocchio

Skådespelarna i Pinocchio är en blandning av både gamla och nya ansikten.

 • Benjamin Evan Ainsworth – gör rösten till Pinocchio
 • Joseph Gordon-Levitt – gör rösten tillBenjamin Syrsa
 • Tom Hanks – Geppetto
 • Cynthia Erivo – den Blå Fén
 • Luke Evans – kusken
 • Lorraine Bracco – gör rösten till fiskmåsen Sofia
 • Keegan-Michael Key – gör rösten till räven ärlige John

Du kanske också är intresserad av:


Jag grät när Pinocchio sjöng “I’ve Got No Strings.”

En av de bästa delarna är när Pinocchio sjunger. Det är inte bara att hans låt är catchy, utan den är också väldigt känslomässig. Jag grät under den här scenen för att jag tyckte synd om honom och Jiminy Cricket.

Jag skrattade när Jiminy Cricket gav mig livsråd

När du tänker på Jiminy Cricket, vad tänker du på? Förmodligen något i stil med den där irriterande lilla killen som retar Pinocchio och gör narr av honom. Visst, det är sant på vissa sätt. Men om du tänker närmare på det så är han faktiskt en ganska cool karaktär.

Först och främst: han är röstad av Joseph Gordon-Levitt! Hur kan man inte älska någon med en så stark röst? För det andra: han gav Pinocchio livsråd under hela sin resa genom historien! Faktum är att många människor skulle hävda att om det inte vore för Jiminy Cricket – och hans ständiga påminnelse om att ett samvete är det som gör oss till människor – skulle Pinocchio ha förvandlats till någon sorts galen dockmonstergrej under de scenerna där han var helt ensam utan att ha någon. Och för det tredje: Jag känner mig personligen relaterad till Jiminy Cricket på flera nivåer…

Bör du titta på Pinocchio?

Pinocchio är en fantastisk film att se med dina vänner, såväl som din familj. Det är också bra att titta på ensam, på teatern eller på ett flygplan.

Jag tycker att Pinocchio är en bra film. Det är ett konstverk och kommer att bli ihågkommen som en av de bästa Disney-filmerna genom tiderna. Låtarna är catchy, skådespelarna är fantastiska.


Våra senaste artiklar:

Leave a Comment