A Hollywood Christmas – Recension

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

“A Hollywood Christmas” på HBO Max, en metakomedi om julfilmsindustrin

HBO Max gör anspråk på julromantikgenren med A Hollywood Christmas, en metafilm om skapandet av en avsiktligt formulerad julromans. Men är A Hollywood Christmas för självmedveten för sitt eget bästa, eller vet den exakt vad den gör?

A Hollywood Christmas Trailer

A Hollywood Christmas | Official Trailer | HBO Max

Handlingen i A Hollywood Christmas

Jessika Van (Paper Girls) spelar Jessica, en regissör som precis har börjat producera sin sjunde julromantiska film. Christopher (A California Christmas’s Josh Swickard), en ny nummerkille anställd (av någon han känner, förstås) som en del av en stor omvälvning i nätverket. Semesterfilmer är ute och thrillers är inne! Det här kommer att bli Jessicas sista julromantik för detta namnlösa nätverk om hon inte verkligen skapar en film som gör succé. Det var då Jess assistent Reena (This Is Us’Anissa Borrego) inser att något magiskt händer. Jess har gått från att regissera en julfilm till att vara huvudrollen i en på riktig. Allt Jess behöver göra är att följa formeln som hon känner och älskar från att de hundratals filmer av denna typ som hos sett och inte bara kommer hennes karriär att räddas, utan hon kommer också att sluta med Christopher.

Tja, det kommer att hända om Jess faktiskt köper in sig på Reenas teori… och om hon kan stoppa sina verkligt “speciella” stjärnor (Riley Dandy och Zak Steiner) från att slåss… och om hon kan få ihop tillräckligt med pengar för att avsluta filmen… och om hon kan fixa detta mediokra manus utan att också bryta formeln… och — ja, du ser vad Jessica är emot.

Vad kommer A Hollywood Christmas påminna dig om?

Du kan jämföra A Hollywood Christmas med vilken film som helst där karaktärerna finner sig själva erkänna genretroperna i genrefilmen de för närvarande spelar i, som Scream eller Galaxy Quest. Detta är också den andra julromcomen som leker med formeln på det här sättet, efter Hallmark’s Lights, Camera, Christmas.

Vad var det bästa i filmen?

Det kommer att vara ett brott om den här filmen inte får Anissa Borrego på radarn för varenda casting director för varje enskild komediserie i Hollywood. Hon är den rätta mängden modig, konstig och självmedveten – och hennes unika högljudda röst får bara hennes medfödda komiska talang att poppa ännu mer.

Jag hoppas också att samma sak händer för Riley Dandy, som spelar romcom-huvudrollen Ashley med en rymlig energi som förmedlar hur smart den inte så intelligenta Ashley tycker att hon är. Ett tidigt utbyte mellan Ashley och regissören Jess får ett av filmens största skratt.

Den här filmen känner till julfilmsgenrens landskap. Som Christopher förklarar för Jess: “The market is dominated by the two Christmas channels. It’s not a financial windfall for us to compete, so we’re trying a whole new direction for programming.”

Jag uppskattar att A Hollywood Christmas faktiskt använder Jess uppriktiga kärlek till genren för att understryka en viktig punkt som många missar: formeln är en funktion och inte en bugg. Och genom att Jess älskar dessa filmer – Jess, som av allt att döma är en bra filmskapare och bara en väldigt cool och professionell vuxen person – ger filmen lite konstnärlig tyngd åt hela genren. Ja de här filmerna är luddiga, men det krävs rejäl skicklighet från riktiga proffs för att göra det där fluffet behagligt fluffigt.

Är A Hollywood Christmas värd att se?

Det känns som A Hollywood Christmas spenderar mycket av sin 90-minuters speltid förvirrad över vilken typ av film det är. Det börjar otroligt starkt med massor av skarpa, roliga skämt om hur de här filmerna är gjorda. Swickard och Van har också en fantastisk dynamik, där Swickard spelar en förvirrad vän och Van spelar ett upprört proffs.

Men filmen förlorar mycket av den energin efter starten. Detta särskilt när Swickard och Vans karaktärer blir mjukare med reglerna kring romantikfilmen. Det blir till och med oklart om Jess faktiskt har fastnat i en julfilm… Och om hon är det, borde det inte bli mycket konstigare? Borde inte takten vara mycket snabbare? Och borde inte Jess och Chris vara skeptiska bara lite längre? Du börjar ställa fler frågor för att fylla skämtens plats.

Det är också synd, för A Hollywood Christmass premiss är intressant och skådespeleriet är fantastiskt hela vägen. Det känns bara som att det behövdes lite mer jul-/filmmagi för att få det hela att gå ihop.

Rollista A Hollywood Christmas

Direktör:

  • Alex Ranarivelo

Författare:

  • John Ducey

Huvudskådespelare:

  • Jessika Van
  • Josh Swickard
  • Anissa Borrego

Nu när du läst om A Hollywood Christmas kanske du också är intresserad av någon av våra senaste artiklar:

Leave a Comment