Russian Doll – Recension

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Kort Summering av Russian Doll

Russian Doll är en ny Netflix-serie som skapades av och med Natasha Lyonne i huvudrollen. Det är en berättelse i åtta avsnitt om en kvinna som finner sig själv återuppleva sin 36-årsdag om och om igen. Efter hennes första död möter hon en man som heter Alan (spelad av Charlie Barnett) som också verkar ha fastnat i samma tidsslinga. Varje morgon vaknar de båda i sina egna sängar och upprepar samma dag varje dag. När de går igenom varje dag kommer de närmare att ta reda på hur de ska ta sig ur den här tidsslingan.

Russian Doll Handling

Russian Doll är en ny serie på Netflix skapad av Amy Poehler och Leslye Headland. Den följer historien om Nadia Vulvokov, spelad av Natasha Lyonne. Som hela tiden finner sig själv återuppleva sin 36-årsdag om och om igen.

Showen utspelar sig i New York City och följer de komplexa relationerna mellan Nadia och omgivningen. När hon kommer närmare att ta reda på vad som händer med hennes liv och hennes död, börjar Nadia lära sig mer om sig själv än hon någonsin har gjort tidigare.

Men hon är inte själv i loopen

Det här är en show om en kvinna som reser i tiden. Så naturligtvis kommer du att undra om detta betyder att hon kan resa in i det förflutna eller i framtiden. Svaret är nej: karaktären har fastnat i sin egen lilla bubbla och kan bara existera inuti den. Men hon träffar någon annan som också har fastnat i samma bubbla.

Den här mannen som heter Alan (spelad av Charlie Barnett) kommer in i sig till Nadias berättelse sent i säsong två av Russian Doll. Och utvecklas till en huvudkaraktär för säsong tre. Han är frustrerad när han först träffar Nadia eftersom han tror att han vet allt om henne. Men vet ingenting om sig själv eller varför han är där överhuvudtaget!

Premissen för showen är att de båda varje morgon vaknar i sina egna sängar och upprepar samma dag varje dag. De måste ta reda på hur de ska ta sig ur denna tidsslinga och förhindra en katastrof som redan har inträffat många gånger tidigare.

När de går igenom varje dag kommer de närmare att ta reda på hur de ska ta sig ur den här tidsslingan.

För att du ska kunna njuta av den här showen till fullo behöver du veta lite om rysk historia och kultur. Detta är inget måste på något sätt. Eftersom det finns många andra handlingspunkter som drar dig in i berättelsen. Detta oavsett om de intresserar dig utanför sin roll inom den här handlingslinjen.

Russian Doll Summering och Slutsats

Russian Doll är en spännande ny serie på Netflix som är svår att få ur huvudet. Det är en berättelse i åtta avsnitt om Nadia (Natasha Lyonne). Hon är en artist som vaknar upp i sin egen säng varje morgon. Och inte vilken morgon som helst, utan hennes 36-årsdag. Hon minns inte hur hon kom dit, och det gör inte någon annan i hennes närhet heller.

När du börjar titta på Russian Doll är det tydligt att detta inte är första gången Nadia har hamnat instängd i en återkommande dag; hon har gjort det i flera år nu. Men varje gång hon vaknar upp i sängen igen så försöker hon göra saker rätt innan hon dör igen.

Russian Doll handlar lika mycket om mysterier som om att åldras graciöst och lära sig att släppa saker som inte längre är värda att hålla på med eller till och med håller oss tillbaka från att vara vårt sanna jag.

Russian Doll är en bra showsom kommer få dig att försöka gissa hur den ska sluta hela tiden. Den har en intressant handling och många twists. Om du letar efter något nytt att se på Netflix, så är detta definitivt värt att kolla in!


Våra senaste artiklar:

Leave a Comment