Varför säsong 9 av Brooklyn Nine-Nine inte kommer att komma

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Tyvärr har Brooklyn 99 stängt sina dörrar för gott. Efter åtta säsonger sände Brooklyn Nine-Nine sin seriefinal den 16 september 2021.

De två sista säsongerna av den älskade komedin kommer två år efter att den med nöd och näppe undgick nedläggning. Det var när Fox valde att inte förnya showen för en sjunde säsong 2018, så hittade den ett andra liv på NBC och åtnjöt ytterligare två säsonger som ett resultat. (Där fick de till och med svära!)

Källa: IMDB

“När Mike Schur och jag först pitcheade piloten för Andy [Samberg] sa han, “Jag är med, men jag tror att det enda sättet att berätta den här historien är över exakt 153 avsnitt”, vilket var galet eftersom det är exakt den siffra som Mike och jag hade tänkt mig”, skämtade showrunner Dan Goor i ett Instagram-inlägg i februari, efter att det tillkännagavs att Brooklyn Nine-Nine skulle ta slut. “Att avsluta TV-serien var ett svårt beslut, men i slutändan kände vi att det var det bästa sättet att hedra våra karaktärer, historien och våra tittare. Jag vet att vissa människor kommer att bli besvikna över att det tar slut så snart, men ärligt talat är jag tacksam att det varade så länge. Title of my sex tape“.

Under sina åtta säsonger har Brooklyn Nine-Nine sällan misslyckats med att göra sin publik glad. Men det nuvarande sociopolitiska klimatet gör det svårt att fortsätta en show som ger så mycket empati till polisen och inte de samhällen de polisar. “Det finns inget roligt med det vi har sett från polisen,” sa Samberg till GQ i juli 2020, en månad efter att George Floyds död väckte protester mot systemisk rasism och polisbrutalitet över hela USA.

För mer spänning se också: Black Panther: Wakanda Forever – Allt vi vet

Slutet för Brooklyn 99 – Det blir ingen säsong 9

Från starten sa Samberg att de såg på Brooklyn Nine-Nine som “en fantasi om hur vi skulle vilja att världen skulle se ut”, och föreställde sig hur trevligt det skulle vara om det fanns “den här kärngruppen av detektiver som har den moraliska kompassen du skulle önska, och är verkligen mångsidig och representerar många olika människor.” Men på väg in i sin åttonde säsong visste författarna att programmet skulle sändas till en förvandlad värld. De var tvungna att noga tänka på hur de skulle behålla den galenskap som gjorde Brooklyn Nine-Nine rolig och tröstande samtidigt som de erkände det verkliga våld som dess karaktärer representerar. I slutändan känns det som att det var rätt tidpunkt för Brooklyn Nine-Nine att avsluta sin resa.

Vanliga frågor FAQ

  1. Kommer det en säsong 9 av Brooklyn 99?

    Nej, det kommer det inte. Säsong 8 var den sista säsongen på TV-serien.

  2. Är Brooklyn Nine-Nine slut?

    Ja, serien slutade i september 2021 efter totalt 8 säsonger, varav 6 stycken med FOX och resten med NBC.


Leave a Comment