Netflix har valt att avsluta Warrior Nun efter två säsonger!

Photo of author
Skriven av: Jon Eriksson

Netflix ställer in Warrior Nun efter två säsonger precis innan julledigheterna.

Bildkredit: Netflix

Vad handlar serien om?

Baserad på Ben Dunns serietidningsserie: Warrior Nun Areala, spelade den här TV-adaptionen Alba Baptista som Ava Silva, en 19-åring som vaknar upp i ett bårhus och upptäcker att hon har återuppstått för att bli en del av den antika korsformade svärdsorden.

Med uppdraget att bekämpa demoner på jorden och med en märklig gudomlig artefakt inbäddad i ryggen, måste Ava kämpa med himlens och helvetets mäktiga krafter som både vill hitta och kontrollera henne.

Vid sidan av Baptista medverkade serien även Toya Turner, Sylvia De Fanti, Lorena Andrea, Kristina Tonteri-Young och Olivia Delcan. Simon Barry fungerade som kreatör och showrunner under båda säsongerna. Barry reagerade på nyheten på Twitter genom att dela ett kort meddelande där de tackade “fansen som arbetade så hårt för att skapa medvetenhet om den här serien” samt för allt stöd som gavs till programmets skådespelare och kreativa team.

Därför kommer inte säsong 3 av Warrior Nun på Netflix

Den första säsongen av Warrior Nun bestod av 10 avsnitt och hade premiär i juli 2020. Den ansågs uppenbarligen vara tillräckligt framgångsrik för att Netflix snabbt skulle beställa fler, och en kortare andra säsong med åtta avsnitt debuterade bara förra månaden. Dock lite mer än 30 dagar senare och nu har Netflix bestämt sig att inte fortsätta med serien. Det verkar som att Netflix inte var imponerad av tittarsiffrorna av Warrior Nun säsong 2 och har ansett att en tredje säsong inte är värd kostnaden. 

Som rapporterats av Deadline, tillbringade Warrior Nuns säsong tvåa bara tre veckor på Netflixs mest sedda lista, och nådde bara en topp på nr 5. Den fick mer än 26 miljoner tittartimmar under sin första vecka och nästan 28 miljoner under sin andra.

  1. Kommer det en säsong 3 av Warrior Nun?

    Nej, Netflix valde att lägga ner serien efter 2 säsonger.

Leave a Comment